image description

Με στόχο την οικονομική ενίσχυση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΜΕΡΙΜΝΑ» , πρωτοποριακοί αγώνες δρόμου με την ονομασία «Ιωάννινα Βίκος Street Relays» ,θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας το Σάββατο 4 Ιουνίου. Η εκκίνηση θα γίνει στην πλατεία Μαβίλη και οι αγώνες απευθύνονται σε όλη την οικογένεια , ενώ δεν χρειάζεται κάποιος να είναι αθλητής. Κάλεσμα στο κοινό να λάβει μέρος στις σκυταλοδρομίες, προκειμένου να συνεισφέρει οικονομικά στην προσπάθεια, απηύθυνε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας σε συνέντευξη τύπου που έδωσε το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο της πόλης.

Ο κος Μπέγκας , ο οποίος θα λάβει και εκείνος μέρος στους αγώνες, καλωσόρισε για 3η συνεχόμενη χρονιά τη διοργάνωση , την οποία , όπως τόνισε, ο κόσμος έχει «αγκαλιάσει» και εξέφρασε την πεποίθησή του πως φέτος οι πολίτες θα ανταποκριθούν ακόμη περισσότερο. Αναφέρθηκε στη σημασιολογία των αγώνων , λέγοντας, πως η έννοια της σκυταλοδρομίας ταυτίζεται με την έννοια της αλληλεγγύης , ενώ μίλησε και για την προβολή που θα αποκτήσει η πόλη, παίρνοντας οι αγώνες  πανελλήνια διάσταση. Τέλος, «έκλεισε» λέγοντας πως ένα σημαντικό μέρος φέτος από τα έσοδα , θα χρησιμοποιηθεί για να υποστηριχθεί η κοινωνική οργάνωση «ΜΕΡΙΜΝΑ».

Ο κος Θανάσης Μανταλόβας , ως πρόεδρος του κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «ΜΕΡΙΜΝΑ» , ευχαρίστησε τους διοργανωτές των αγώνων και δήλωσε: «Καλώ τους Γιαννιώτες να συμμετάσχουν στον αγώνα , γιατί ταυτόχρονα αναδεικνύουμε και την κοινωνική αξία της προσφοράς. Είναι σημαντικό που αποδέκτης αυτής της προσφοράς είναι η «ΜΕΡΙΜΝΑ». Τέλος , ευχήθηκε όλα τα αθλητικά σωματεία της περιοχής να βοηθήσουν αλλά και ο κόσμος να «αγκαλιάσει» τη διοργάνωση. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του εντεταλμένου για θέματα Αθλητισμού του Δήμου Ιωαννιτών , κου Βασιλείου Καλούδη, ο οποίος είπε : «Είναι τιμή μας που συνδιοργανώνουμε! Τα μηνύματα είναι σημαντικά και όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε»!

Η εκπρόσωπος του ΑΓΣΙ , κα Φωτεινή Αγγέλη , μίλησε για την προβολή με αυτόν τον τρόπο του Συλλόγου , ενώ αναφέρθηκε στο τμήμα στίβου που απαριθμεί 450 παιδιά , εκ των οποίων τα 200 είναι στις Ακαδημίες του Συλλόγου και τα υπόλοιπα στελεχώνουν την προαγωνιστική και αγωνιστική ομάδα. Και η πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου «Ποσειδώνας Ιωαννίνων» , κα Δρίμτζια Αγνή, τόνισε: «Είναι χαρά για εμάς που θα είμαστε εκεί για να στηρίξουμε τον 10ο επετειακό γύρο λίμνης».