image description

Ψάξαμε, βρήκαμε και συγκρίναμε έναν προς έναν τους πέντε καλύτερους σκόρερ που θα αγωνιστούν στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου,  με τους πέντε κορυφαίους «αρχιμπομπέρ» που θα αγωνιστούν στο Κόπα Αμέρικα (από την κορυφή προς το τέλος). Ποιος από τους δύο θεσμούς διαθέτει τους παίκτες με τα περισσότερα γκολ; Πόσες φορές έχουν σκοράρει αυτοί και σε πόσες συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις; To super-fm.gr και ο Βαγγέλης Δήμας τα βάζουν… κάτω και υπολογίζουν αν τα λατινοαμερικάνικα ή τα ευρωπαϊκά «κανόνια» χτύπησαν περισσότερο.

 

1.Λουίς Σουάρεζ vs Κριστιάνο Ρονάλντο

soyarez-ronaldo

Πρόκειται για τους δυο πρώτους σκόρερ της Πριμέρα Ντιβιζιόν και τους πρώτους παίκτες σε αριθμό γκολ, που θα συμμετάσχουν στο Κόπα Αμέρικα και στο Euro αντίστοιχα. Από την μια ο Σουάρεζ πραγματοποίησε την πιο παραγωγική χρονιά στην καριέρα του, έχοντας πετύχει 59 γκολ σε 53 συμμετοχές με την Μπαρτσελόνα. Από την άλλη μεριά ο Ρονάλντο πέτυχε 51 γκολ σε 48 συμμετοχές με την «Βασίλισσα» κατακτώντας και το Τσάμπιονς Λιγκ στο τέλος.

Σκορ: Kόπα Αμέρικα vs Euro 1-0

 

2.Λιονέλ Μέσι vs Zλάταν Ιμπραίμοβιτς

messi-ibrahimovic

Ο Αργεντίνος σούπερσταρ της Μπαρτσελόνα είναι ο δεύτερος σε αριθμό τερμάτων παίκτης που θα αγωνιστεί στο φετινό Κόπα Αμέρικα. Σημείωσε 41 γκολ σε 49 συμμετοχές με τους «Μπλαουγκράνα», βοηθώντας τα μέγιστα να κατακτήσει η ομάδα του το πρωτάθλημα. Το αντίπαλο δέος όμως, ο Σουηδός Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς, «έσπασε» όλα τα κοντέρ, καθώς με 50 γκολ σε 51 εμφανίσεις του με τους Παριζιάνους, βρέθηκε μόνο πίσω από Σουάρεζ και Ρονάλντο στην λίστα με τους πιο παραγωγικούς παίκτες παγκοσμίως!

Σκορ: Kόπα Αμέρικα vs Euro 1-1

 

3.Γκονζάλο Ιγκουαίν vs Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

iguain-lewandowski

Ο «Πιπίτα» με 38 τέρματα σε 42 συμμετοχές την φανέλα της Νάπολι, βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να πρωταγωνιστήσει στην Σέριε Α και είναι παράλληλα ένας από τους μεγαλύτερους γκολτζήδες που θα δούμε στην διοργάνωση του φετινού Κόπα Αμέρικα. Όμως το Euro μπορεί να… καυχιέται πως αυτό διαθέτει καλύτερο τρίτο σκόρερ. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι διήνυσε μια ονειρική χρονιά με την Μπάγερν Μονάχου και τα 42 γκολ σε 51 εμφανίσεις του, το αποδεικνύουν περίτρανα.

Σκορ: Kόπα Αμέρικα vs Euro 1-2

 

4.Zόνας vs Άριτθ Αντούριθ

zonas-anturith

Στη τέταρτη θέση των καλύτερων σκόρερ για την κάθε διοργάνωση αντίστοιχα, συναντάμε μια μεγάλη έκπληξη. Αυτό γιατί οι Ζόνας και Αντούριθ που βρίσκονται εκεί, δεν αποτελούν –λόγω ονόματος πάντα- παίκτες πρώτης κατηγορίας. Όμως οι φετινές εμφανίσεις τους υπήρξαν συγκλονιστικές και τα 36 γκολ που πέτυχαν έκαστος για λογαριασμό της Μπενφίκα και της Αθλέτικ Μπιλμπάο αντίστοιχα, το επιβεβαιώνουν. Εδώ ο… πόντος θα δοθεί στο Κόπα Αμέρικα και όχι στο Euro, καθώς ο Ζόνας έφτασε σε αυτήν την επίδοση αριθμoύ τερμάτων, μετά από 48 εμφανίσεις με τους «αετούς» της Λισσαβόνας, ενώ ο Αντούριθ σε μεγαλύτερο σύνολο αγώνων (55).

Σκορ: Kόπα Αμέρικα vs Euro 2-2

 

5.Σέρχιο Αγκουέρο vs Αντουάν Γκριεζμάν

aguero-griesman

Γκολ που βγάζουν… νικητή! Ο Αντουάν Γκριεζμάν με τα 32 γκολ που πέτυχε σε 54 εμφανίσεις με την Ατλέτικο, εκτός ότι βοήθησε την ομάδα του τα μέγιστα στο να φτάσει μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, «βοήθησε» και το Euro να υπερηφανεύεται πως οι πέντε καλύτεροι σκόρερ που θα αγωνιστούν φέτος σε αυτό, είναι καλύτεροι από τους αντίστοιχους του φετινού Κόπα Αμέρικα. Διότι τα 29 γκολ του Αγκουέρο σε 44 συμμετοχές δεν είναι αρκετά, αν και επιτεύχθηκαν σε 10 ματς λιγότερο από τα 32 του Γάλλου. Οπότε…

Τελικό σκορ: Kόπα Αμέρικα vs Euro 2-3

 

Πέντε πρώτοι σκόρερ Kόπα Αμέρικα: 203 γκολ σε 236 συμμετοχές

Πέντε πρώτοι σκόρερ Euro: 211 γκολ σε 259 συμμετοχές