image description

O Β’ όμιλος του φετινού EURO είναι από τους πιο αμφίρροπους της διοργάνωσης. Αγγλία, Ρωσία, Ουαλία και Σλοβακία κοντράρονται, με τα «τρία λιοντάρια» να έχουν θεωρητικά το πάνω χέρι και τις υπόλοιπες τρεις ομάδες να έχουν σχεδόν ίδιες πιθανότητες για πρόκριση στην επόμενη φάση. To Super-fm.gr σας παρουσιάζει την «ταυτότητα» του ομίλου.

Αγγλία

13393139_1648034202186106_1610048435_n

Τα «τρία λιοντάρια» θα ξεκινήσουν την φετινή διοργάνωση με πολλές φιλοδοξίες. Η Αγγλία προκρίθηκε στην τελική φάση γινόμενη η μόνη ομάδα που είχε μόνο νίκες στους ομίλους. Δέκα νίκες σε δέκα παιχνίδια με αντιπάλους τις Ελβετία, Σλοβενία, Εσθονία, Σαν Μαρίνο και Λιθουανία και απολογισμό 31 γκολ ενεργητικό και μόλις 3 παθητικό! Ο Ρόι Χοντζσον έχει στα χέρια του ένα πολύ ποιοτικό υλικό, με τους 23 παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή, να έχουν πραγματοποιήσει εξαιρετική χρονιά. Κυρίως όμως η μεσοεπιθετική γραμμή με Βάρντι, Κέιν, Άλι και Ρούνει, είναι αυτή που αναμένεται να αποτελέσει το ισχυρότερο όπλων στην προσπάθεια της Αγγλίας για μια διάκριση μετά από αρκετά χρόνια.

Η ΟΜΑΔΑ

ΤερματοφύλακεςΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τζο Χαρτ (Μάντσεστερ Σίτι)

Φρέιζερ Φόστερ (Σαουθάμπτον)

Τομ Χίτον (Μπέρνλι)

Αμυντικοί

Ράιαν Μπέρτραντ (Σαουθάμπτον)

Ναθάνιελ Κλάιν (Λίβερπουλ)

Κάιλ Γουόκερ (Τότεναμ)

Ντάνι Ρόουζ (Τότεναμ)

Γκάρι Κέιχιλ (Τσέλσι)

Κρις Σμόλινγκ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Τζον Στόουνς (Έβερτον)

Έρικ Ντάιερ (Τότεναμ)

Μέσοι

Φαμπιάν Ντελφ (Μάντσεστερ Σίτι)

Τζόρνταν Χέντερσον (Λίβερπουλ)

Τζέιμς Μίλνερ (Λίβερπουλ)

Ντέλε Άλι (Τότεναμ)

Ρος Μπάρκλεϊ (Έβερτον)

Άνταμ Λαλάνα (Λίβερπουλ)

Τζακ Γουίλσιρ (Άρσεναλ)

Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι)

Επιθετικοί

Χάρι Κέιν (Τότεναμ)

Τζέιμι Βάρντι (Λέστερ)

Γουέιν Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Ντάνιελ Στάριτζ (Λίβερπουλ)

Μάρκους Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

ΤΟ «ΑΣΤΕΡΙ»

13401031_1648034215519438_688034496_n

Ο Χάρι Κέιν είναι το «βαρύ πυροβολικό» της Αγγλίας. Ο 23χρονος επιθετικός της Τότεναμ, πραγματοποίησε μια σπουδαία αγωνιστική χρονιά, καθώς αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ με 25 γκολ σε 38 αγώνες. Αναμένεται να αποτελέσει τον βασικό επιθετικό της ομάδας αν ο Χοντζσον επιλέξει να παίξει με έναν στην επίθεση ή το έτερο ήμισυ του Βάρντι, σε διαφορετικό σενάριο που η Αγγλία αγωνιστεί με δυο φορ. Μετά από αρκετά χρόνια οι Άγγλοι έχουν στην συνθεσή τους έναν επιθετικό που «μυρίζεται» εύκολα το γκολ και τρομοκρατεί τις αντίπαλες άμυνες.

ΣΥΝ

Το πολύ μεγάλο ταλέντο που υπάρχει φέτος στο ρόστερ της ομάδας και κυρίως από την μέση και μπροστά, καθιστά την παρουσία της Αγγλίας ίσως την πιο πλήρης και ταλαντούχα που έχουμε δει. Το γεγονός πως φέτος όλοι οι παίκτες προέρχονται από σπουδαία σεζόν μπορεί να προσμετρηθεί στα πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα των «τριών λιονταριών».

ΠΛΗΝ

Η απειρία. Αν εξαιρέσει κάποιος κυρίως τον Ρούνει και λιγότερο ίσως τους Μίλνερ και Χαρτ, όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι μικροί σε ηλικία και δεν έχουν παραστάσεις από τέτοιες διοργανώσεις. Στα κρίσιμα παιχνίδια το στοιχείο αυτό είναι μερικές φορές που κρίνει ένα αποτέλεσμα.

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Η Αγγλία θα είναι μια από τις βασικές διεκδικήτριες του τίτλου. Λογικά δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να είναι το… αφεντικό του ομίλου της και θα περάσει εύκολα στην νοκ-άουτ φάση. Εκεί θα φανεί ότι η απειρία της ομάδας δεν θα μετατρέψει μια ακόμα φέρελπις διοργάνωση σε αποτυχία και το μεγάλο ταλέντο που την χαρακτηρίζει, θα «λάμψει» επιτέλους, οδηγώντας την ομάδα του Χοντζσον ακόμα και μέχρι τον τελικό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αγγλία-Ρωσία Σάββατο 11 Ιουνίου, 22:00 (Μασσαλία)

Αγγλία-Ουαλία Πέμπτη 16 Ιουνίου, 16:00 (Λανς)

Αγγλία-Σλοβακία Δευτέρα 20 Ιουνίου 22:00 (Σαιντ-Ετιέν)

Oυαλία

13407564_1648034248852768_105934247_n

Η ΟΜΑΔΑ

Η Ουαλία θα δώσει για πρώτη φορά το παρόν σε τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, κάνοντας δύο τις εμφανίσεις της σε μεγάλες διοργανώσεις, καθώς μέχρι πρότινος είχε πάρει μέρος μόνο το 1958 στο Μουντιάλ της Σουηδίας. Η ομάδα του Κρις Κόουλμαν, προκρίθηκε ως δεύτερη από τον 2ο όμιλο, πίσω από το Βέλγιο και ενώ αντιμετώπισε τους «κόκκινους διαβόλους», την Βοσνία, το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ανδόρρα. Μετά από αρκετά χρόνια οι Ουαλοί έχουν στην σύνθεσή τους μια αρκετά ταλαντούχα και αξιοπρεπή «φουρνιά» παικτών, με τον Γκάρεθ Μπέιλ να δεσπόζει σε αυτήν και να τον ακολουθούν οι Ράμσεϊ και Άσλει Γουίλιαμς.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες

Γουέιν Χένεσι (Κρίσταλ Πάλας)

Ντάνιελ Γουόρντ (Λίβερπουλ)

Όουεν Φον Γούιλιαμς (Ινβέρνες)

Αμυντικοί

Κρις Γκούντερ (Ρέντινγκ)

Άσλεϊ Γουίλιαμς (Σουόνσι)

Τζέιμς Κόλινς (Γουέστ Χαμ)

Νιλ Τέιλορ (Σουόνσι)

Μπεν Ντέιβις (Τότεναμ)

Τζέιμς Τσέστερ (Γουέστ Μπρομ)

Τζαζ Ρίτσαρντς (Φούλαμ)

Μέσοι

Τζο Λέντλεϊ (Κρίσταλ Πάλας)

Ντέιντιβ Βον (Νότιγχαμ Φόρεστ)

Άαρον Ράμσεϊ (Άρσεναλ)

Άντι Κινγκ (Λέστερ)

Ντέιβιντ Έντουαρντς (Γουλβς)

Τζο Άλεν (Λίβερπουλ)

Ντέιβιντ Κότεριλ (Μπέρμιγχαμ)

Τζόναθαν Γουίλιαμς (Κρίσταλ Πάλας)

Επιθετικοί

Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ)

Σαμ Βόουκς (Μπέρνλι)

Σάιμον Κραντς (Μίλτον Κέινς Ντονς)

Χαλ Ρόμπσον-Κανού (ελεύθερος)

Τζορντ Γουίλιαμς (Φούλαμ)

ΤΟ «ΑΣΤΕΡΙ»

13414562_1648034278852765_675466406_n

Αδιαμφισβήτητα αυτός δεν είναι άλλος πέρα από τον Γκάρεθ Μπέιλ της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 26χρονος αριστεροπόδαρος σούπερ σταρ δεν ξεκίνησε πολύ καλά την σεζόν στους Μαδριλένους, στην συνέχεια όμως βελτιώθηκε αισθητά, βοηθώντας την Ρεάλ να φτάσει μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Με την εθνική ομάδα είναι άλλος παίκτης, οι περισσότερες προσπάθειες περνάνε από τα πόδια του και η παρουσία της Ουαλίας στο Εuro, έχει την δική του υπογραφή.

ΣΥΝ

Οι Ουαλοί διαθέτουν δύο παίκτες που είναι παγκόσμιας κλάσης. Γκάρεθ Μπέιλ και Άαρον Ράμσει μπορούν από μια ενέργεια τους να καθορίσουν την έκβαση ενός αγώνα και να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους. Μεταξύ χωρών με την δυναμική της Ουαλίας, η δεύτερη είναι η μόνη που διαθέτει δύο τόσο σπουδαίους παίκτες, γεγονός που την κάνει αρκετά υπολογίσιμη δύναμη και για τις δυνατότερες ομάδες.

ΠΛΗΝ

Το γεγονός πως δεν υπάρχουν λύσεις από τον πάγκο, είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα για τον Κρις Κόουλμαν. Ο προπονητής της ομάδας, με δυσκολία παρατάσσει μια ανταγωνιστική ενδεκάδα παικτών και δεν διαθέτει αξιόπιστες λύσεις από τους αναπληρωματικούς του. Ειδικά στους ακραίους μέσους υπάρχει εμφανής… λειψανδρία, καθώς πέραν του Μπέιλ και του Ράμσει (αν χρησιμοποιηθεί ως αριστερός μέσος), δεν υπάρχουν άλλες λύσεις.

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Η Ουαλία έχει τις πιθανότητες με το μέρος της ώστε να προκριθεί στην επόμενη φάση. Ακόμα και δεύτερη να μην τερματίσει στον όμιλο της, το γεγονός πως προκρίνονται και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι από τους ομίλους, συνηγορεί πως κάτι τέτοιο είναι αρκετά πιθανό να συμβεί. Οι δύο πολύ σπουδαίοι παίκτες που διαθέτει (Μπέιλ και Ράμσει) αλλά και άλλοι αξιόλογοι ποδοσφαιριστές (Άλεν, Γουίλιαμς, Κινγκ) συγκροτούν μια αξιόλογη ομάδα που μάλλον θα δυσκολέψει αρκετά την Αγγλία στους ομίλους και θα τερματίσει δεύτερη. Αν συμβεί κάτι τέτοιο η Ουαλία θα βρει μια εκ των Ισλανδία, Ουγγαρία ή Αυστρία στην νοκ-άουτ φάση (αν λάβουμε ως δεδομένο ότι η Πορτογαλία θα τερματίσει πρώτη στον 6ο όμιλο), οπότε ο δρόμος για τα προημιτελικά είναι ανοιχτός.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ουαλία –Σλοβακία      Σάββατο 11 Ιουνίου, 19.00 (Μπορντό)

ΟυαλίαΑγγλία              Πέμπτη 16 Ιουνίου, 16.00 (Λανς)

ΟυαλίαΡωσία           Δευτέρα 20 Ιουνίου, 22.00 (Τουλούζη)

 

Ρωσία

13393268_1648034288852764_1593310039_n

Η ΟΜΑΔΑ

Η Ρωσία θα βρεθεί για 11η φορά σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι συνθήκες μπορεί να μη είναι ίδιες όπως το 1960 όταν και είχε κατακτήσει το τρόπαιο, όμως η ομάδα του Λεονίντ Σλούτσκι διαθέτει αρκετή εμπειρία ώστε να κάνει μια καλύτερη πορεία από ότι αυτή του 2012, όταν και αποκλείστηκε στους ομίλους από την εθνική μας. Οι Ρώσοι προκρίθηκαν ως δεύτεροι από τον 7ο όμιλο, πίσω από την Αυστρία, ενώ αντιμετώπισαν και τις Σουηδία, Μαυροβούνιο, Λιχτενστάιν και Μολδαβία. Στα γήπεδα της Γαλλίας, η Ρωσία θα παραταχθεί χωρίς με έναν από τα μεγαλύτερα «αστέρια» της στην διάθεση της, τον Άλαν Τζαγκόεφ, αλλά με τον «δικό» μας Γιούρι Λοντίγκιν κανονικά στην αποστολή.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες

 Ιγκόρ Ακινφέεφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Γιούρι Λοντίγκιν (Ζενίτ)

Γκιγιέρμε (Λοκομοτίβ Μόσχας)

Αμυντικοί

Αλεξέι Μπερεζούτσκι  (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Βασίλι Μπερεζούτσκι  (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Σεργκέι  Ιγκνάσεβιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Ντμίτρι Κομπάροφ  (Σπαρτάκ Μόσχας)

Ρόμαν Νοϊστάντερ (Σάλκε)

Γκεόργκι Στσενίκοφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Ρόμαν Σίσκιν (Λοκομοτίβ Μόσχας)

 Ιγκόρ Σμολνίκοφ (Ζενίτ)

Μέσοι

 Αρτούρ Γιουσούποφ (Zενίτ Αγ. Πετρούπολης)

Ντμίτρι Τορμπίνσκι (Κράσνονταρ)

Ντενίς Γκλουσακόφ (Σπαρτάκ Μόσχας)

Αλεξάντρ Γκολόβιν (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Όλεγκ Ιβάνοφ (Τέρεκ Γκρόζνι)

Πάβελ Μαμάεφ (Κράσνονταρ)

Αλεξάντρ Σαμέντοφ (Λοκομοτίβ Μόσχας)

Όλεγκ Σατόφ (Ζενίτ)

Ρομάν Σιρόκοφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Επιθετικοί

Αρτέμ  Ντζούμπα (Ζενίτ)

Αλεξάντερ Κοκόριν (Ζενίτ)

Φίοντορ Σμολόφ (Κράσνονταρ)

ΤΟ «ΑΣΤΕΡΙ»

1858032_w2

Ο Αλεξάντερ Κοκόριν της Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης είναι ότι καλύτερο διαθέτει στο ρόστερ της αυτή η ομάδα, δεδομένου πως ο Τζαγκόεφ δεν δώσει το παρόν στα γήπεδα της Γαλλίας. Παίκτης με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα και πολύ καλή αίσθηση του γκολ, στα 25 του, διαθέτει όλα εκείνα που χρειάζεται για να «λάμψει» στο επερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να κάνει την διαφορά στην επίθεση. Ο Κοκόριν πριν μερικά χρόνια όταν είχε ξεκινήσει την καριέρα του στην Ντινάμο Μόσχας, θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας και γενικότερα της «Γηραιάς Ηπείρου».

ΣΥΝ

Η πολύ μεγάλη εμπειρία που διαθέτει αυτή η ομάδα. Στην διάθεση του Σλούτσκι υπάρχουν παίκτες… μπαρουτοκαπνισμένοι όπως τα αδέρφια Μπερεζούτσκι μαζί με τον Ιγκνάσεβιτς στην άμυνα αλλά και οι Ντενίσοφ και Σιρόκοφ στο κέντρο. Παίκτες που με τις παραστάσεις που διαθέτουν μπορεί να κερδίσουν με την πείρα τους ένα παιχνίδι, ειδικά κόντρα σε πιο άπειρες και νεανικές ομάδες όπως η Ουαλία και η Σλοβακία που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο πλαίσιο των αγώνων για τους ομίλους.

ΠΛΗΝ

Η μεγάλη απώλεια του Άλαν Τζαγκόεφ. Ο 25χρονος σπουδαίος ποδοσφαιριστής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πέραν από την αδιαμφισβήτητη κλάση του που θα ξεχώριζε, θα «έλυνε» τα χέρια και του Σλούτσκι, καθώς στα άκρα δεν υπάρχει κάποιος παίκτης που θα κάνει την διαφορά όσο εκείνος. Η Ρωσία χάνει πολλά περισσότερα από το ότι δεν θα έχει απλά έναν ποδοσφαιριστή. Χάνει αρκετή ποιότητα και φαντασία από το παιχνίδι της.

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Η Ρωσία κατά τις μεγαλύτερες των πιθανοτήτων δεν θα τερματίσει πρώτη στον όμιλο, καθώς αυτή η θέση υποθετικά ανήκει στην Αγγλία. Οι Ρώσοι θα «κονταροχτυπηθούν» με τους Ουαλούς για την απευθείας πρόκριση στην επόμενη φάση μέσω της δεύτερης θέσης, ενώ και αυτό να μην πετύχουν, μπορούν να ευελπιστούν ότι λόγω ποιότητας και συγκομιδής (αφού λογικά δεν θα έχουν πρόβλημα να κερδίσουν την Σλοβακία), θα πάρουν την πρόκριση όντας μια από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες των ομίλων (είναι πιθανότερο να συμβεί). Στην φάση των 16 σε μια τέτοια περίπτωση, τα πράγματα θα δυσκολέψουν αρκετά καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πρώτη ομάδα του 4ου ομίλου που μάλλον θα είναι η Ισπανία.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ρωσία-Αγγλία      Σάββατο 11 Ιουνίου, 22.00 (Μασσαλία)

Ρωσία – Σλοβακία       Τετάρτη 15 Ιουνίου, 16.00 (Λιλ)

Ρωσία-Ουαλία          Δευτέρα 20 Ιουνίου, 22.00 (Τουλούζη)

Σλοβακία

13401164_1648034788852714_515834623_n

H OMAΔΑ

Η Σλοβακία είναι η δεύτερη «Σταχτοπούτα» τελικής φάσης του ευρωπαικού πρωταθλήματος του ομίλου, μετά την Ουαλία. Οι Σλοβάκοι θα βρεθούν για δεύτερη φορά στην ισρορία του σε μεγάλη διοργάνωση (από τότε που διασπάστηκε η Τσεχοσλοβακία) καθώς είχε προηγηθεί το Μουντιάλ του 2010, όταν και αποκλείστηκαν στους «16» από την Ολλανδία και φιλοδοξούν να καταφέρουν όπως και πριν από 6 χρόνια στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η ομάδα του 62χρονου Γιαν Κόζακ πραγματοποίησε εντυπωσιακή πορεία στους ομίλους. Αν μη τι άλλο η Σλοβακία είναι ήδη επιτυχημένη καθώς η απευθείας πρόκριση συγκεντρώνοντας 22 βαθμούς σε 10 παιχνίδια, σε όμιλο με δυνατούς αντιπάλους όπως η Ισπανία και η Ουκρανία, είναι σπουδαίο κατόρθωμα.

TΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες

Γιαν Μούτσα (Σλόβαν Μπρατισλάβας)
Ματούς Κόζατσικ (Βικτόρια Πλζεν)
Γιαν Νόβοτα (Ραπίντ Βιέννης)
Μάρτιν Ντουμπράβκα ( Έσμπιεργκ)
Αμυντικοί
Μάρτιν Σκρτελ (Λίβερπουλ)
Γιαν Ντούριτσα (Λοκομοτίβ Μόσχας)
Πέτερ Πέκαρικ (Χέρτα)
Τόμας Χουμπόκαν (Ντιναμό Μόσχας)
Κορνέλ Σαλάτα (Σλόβαν Μπρατισλάβας)
Ντούσαν Σβέντο (Κολωνία)
Νόρμπερτ Γκιόμπερ (Ρόμα)
Λούκας Τέσακ (Καϊράτ Αλμάτι)
Μέσοι
Μάρεκ Χάμσικ (Νάπολι)
Στάνισλαβ Σέστακ (Φερεντσβάρος)
Μίροσλαβ Στοχ (Μπούρσασπορ)
Βλαντιμίρ Βάις (Αλ Γκαράφα)
Γιουράι Κούτσκα (Μίλαν)
Βίκτορ Πετσόφσκι (Ζίλινα)
Ρόμπερτ Μακ (ΠΑΟΚ)
Οντρέι Ντούντα (Λέγκια Βαρσοβίας)
Πάτρικ Χροσόφσκι (Βικτόρια Πλζεν)
Έρικ Σάμπο (ΠΑΟΚ)
Γιαν Γκρέγκους (Γιάμπλονετς)
Επιθετικοί
Ρόμπερτ Βίτεκ (Σλόβαν Μπρατισλάβας)
Μίκαλ Ντούρις (Βικτόρια Πλζεν)
Άνταμ Νέμετς (Βίλεμ)

 

ΤΟ «ΑΣΤΕΡΙ»

13383917_1648034815519378_178859192_o

Ο 28χρονος Μάρεκ Χάμσικ της Νάπολι θα είναι για μια ακόμη φορά ο ηγέτης της Σλοβακίας. Ο Χάμσικ πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις τόσο κατά την διάρκεια της χρονιάς στην Σέριε Α, όσο και στα προκριματικά της τελικής φάσης όπου και ήταν εκ των διακριθέντων. Ο φυσικός ηγέτης της ομάδας του Κόζακ θα επωμιστεί την δημιουργία επιθετικών ενεργειών αλλά θα δώσει επίσης έμπνευση και  φαντασία στο παιχνίδι της Σλοβακίας χάρις την ανώτερη όλων των υπολοίπων, ποιότητα του.

ΣΥΝ

Ο βασικός κορμός και η ομοιογένεια. Η Σλοβακία διαθέτει ακόμα ίδια και απαράλακτη την πολύ καλή γενιά ποδοσφαιριστών που την είχαν οδηγήσει ως τους «16» στο Μουντιάλ του 2010. Στην άμυνα ο Σκρτελ και ο Ντούριτσα, στο κέντρο ο Χάμσικ και οι Στοχ, Βάις αλλά και στην επίθεση ο Βίτεκ, είναι παίκτες ποιοτικοί που γνωρίζουν πολύ καλά ο ένας τον άλλον, έχουν την χημεία και είναι πραγματική ομάδα.

ΠΛΗΝ

Το γεγονός πως το 80% των παικτών που απαρτίζουν το ρόστερ της, δεν πραγματοποίησαν και την καλύτερη δυνατή αγωνιστική χρονιά. Αν εξαιρέσει κάποιος τον Χάμσικ, που βοήθησε τα μέγιστα την Νάπολι να κάνει πορεία πρωταθλητισμού στην Ιταλία, όλοι σχεδόν οι υπόλοιποι ήταν μέτριοι έως κακοί στις ομάδες όπου ανήκουν. Ειδικά ο Σκρτελ και οι Στοχ, Βάις, Κούτσκα που είναι οι πιο ποιοτικοί ποδοσφαιριστές που διαθέτει ο Κόζακ, ήταν άφαντοι μέσα στην χρονιά, δημιουργώντας ερωτηματικά κατά πόσο θα κάνουν την διαφορά και θα βοηθήσουν την Σλοβακία σε αυτό το Euro.

TI ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

O όμιλος που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Σλοβακία είναι από τους πιο αμφίρροπους της φετινής διοργάνωσης. Αν εξαιρέσει κανείς την Αγγλία που θεωρητικά θα είναι το «αφεντικό» του ομίλου, η Ουαλία και η Ρωσία είναι ταλαντούχες ομάδες αλλά όχι πολύ καλύτερες της Σλοβακίας. Ερωτηματικό παραμένει το κατά πόσο ο Χάμσικ θα έχει βοήθειες από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Αν υποθέσουμε πως ο μέσος της Νάπολι δεν θα είναι… ολομόναχος, τότε η Σλοβακία θα μπορέσει τουλάχιστον να κοντραριστεί σίγουρα με την Ρωσία για την υπό προυποθέσεις προνομιούχο 3η θέση και γιατί όχι και με την Ουαλία για την δεύτερη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣλοβακίαΟυαλία  Σάββατο 11 Ιουνίου, 19.00 (Μπορντό)

ΣλοβακίαΡωσία   Τετάρτη 15 Ιουνίου, 16.00    (Λιλ)

Σλοβακία –ΑγγλίαΔευτέρα 20 Ιουνίου, 22.00 (Σαίντ Ετιέν)

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΗΜΑΣ