image description

Ο Αρκάντιους Μίλικ σημείωσε το νικητήριο τέρμα της Πολωνίας  κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία για το Euro 2016 που διεξάγεται στη Γαλλία και ο Πέτρος Σιούλης θυμάται τον Αρκάντιους Μάλαρτζ, με θητεία κυρίως επί ελληνικού εδάφους σε Ξάνθη, Όφη και Παναθηναϊκό.

Ο 35χρονος πλέον γκολκίπερ, φέτος βγάζει το ψωμί του στην Πολωνική Λέγκια Βαρσοβίας αλλά η παραμονή του θεωρείται δυσοίωνη, καθώς δεν αγωνίστηκε σε κανένα παιχνίδι.

Το 2006-2007 μεταγράφηκε στην Ξάνθη από την εγχώρια Λεχ Πόζναν για να πραγματοποιήσει 25 συμμετοχές. Μετά το φινάλε του πρωταθλήματος, αναδείχθηκε σε κορυφαίος τερματοφύλακας του ελληνικού πρωταθλήματος, ύστερα από ψηφοφορία του ΠΣΑΠ για τους κορυφαίους της σεζόν.

ΜΑΛΑΡΤΖ

Οι καταπληκτικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε με τους «Ακρίτες», ανάγκασαν τον Παναθηναϊκό να κινηθεί για την απόκτησή του. Το «τριφύλλι» προσέφερε πολύ καλές αποδοχές στον υψηλόσωμο τερματοφύλακα(1,93m) όμως οι 11 συνολικά ευκαιρίες που πήρε από τους Χανς Μπάκε, Γιάσμικο Βέλιτς και Βίκτορ Μοθνιόθ κρίθηκαν αναποτελεσματικές και την επόμενη χρονιά μετακόμισε στην Κρήτη για λογαριασμό του Όφη.

pegasus_LARGE_t_1041_19148491

Εκεί ξαναβρήκε τον χαμένο του εαυτό, αφού ξεκίνησε 27 φορές βασικός με τη φανέλα των Κρητικών, και δικαίωσε τους ιθύνοντες για την επιμονή που έδειξαν ως προς την απόκτησή του.

malarz_2008_11_3_19_57_56_b

Την επόμενη σεζόν(2009-2010) φόρεσε τα «βυσσινί» της Λάρισσας και αγωνίστηκε στα μισά παιχνίδια της σεζόν για να ακολουθήσει στη συνέχεια ένα γρήγορο πέρασμα από την Κύπρο και τις Λεμεσσό και Εθνικό Άχνας με ενδιάμεση στάση και παραμονή ενός έτους στην Παναχαϊκή(2011-2012).

malartzael0505

Μετά, ακολούθησε ο επαναπατρισμός του για λογαριασμό της Μπελχάτοφ(2013-2015) αυτή τη φορά και η απόδοσή του στα 51 παιχνίδια που αγωνίστηκε συνολικά, «συγκίνησε» τους ανθρώπους της Λέγκιας Βαρσοβίας που  προχώρησαν στην απόκτησή του, χωρίς όμως το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα να τους δικαιώνει.

Του Πέτρου Σιούλη