image description

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που έχουν μεταδοθεί τις τελευταίες μέρες και στηρίζονται σε πληροφορίες από την πλευρά του Πανιωνίου, οι «κυανέρυθροι» θα παραστούν σήμερα στη Γαλλία, στη συνεδρίαση της επιτροπής που θα λάβει την οριστική απόφαση για τον αποκλεισμό τους από το Europa League. Εκεί θα βρίσκεται ο γενικός διευθυντής, Βασίλης Γκαγκάτσης, προκειμένου να καταθέσει τον πλήρη φάκελο και να δώσει απαντήσεις στο αρνητικό πόρισμα της Deloitte. Μάλιστα αναφέρεται σε κάποια ρεπορτάζ ότι ο Πανιώνιος θα κυνηγήσει μέχρι τέλους το θέμα, ακόμα και να ζητήσει επανεξέταση και του φακέλου του ΠΑΣ Γιάννινα!

Μόνο που το «μέχρι τέλους» δεν είναι να επανεξεταστεί ο ΠΑΣ, αλλά η προσφυγή στο CAS και κάπου εκεί διαφαίνεται η έλλειψη σοβαρών επιχειρημάτων από τους «κυανέρυθρους», που από τον Απρίλιο διατείνονταν, ότι είχαν πάρει τα εύσημα από την UEFA για τον πλήρη φάκελό τους και τώρα δεν μπορούν να εξηγήσουν επαρκώς τι ακριβώς συνέβη και «έφαγαν πόρτα» για την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Όπως γράψαμε και σε ρεπορτάζ την Τρίτη το βράδυ, είναι στη διακριτική ευχέρεια της UEFA αν θα δεχτεί να ακούσει τα επιχειρήματα της «κυανέρυθρης» ομάδας, αφού η διαδικασία γίνεται με υπομνήματα. Πάντως, είναι εξαιρετικά απίθανο να ακυρωθεί το πόρισμα του ελέγχου της Deloitte. Μάλιστα η τελευταία έχει προτείνει και τριετή επιτήρηση, γεγονός που σημαίνει ότι ίσως έχουν εντοπιστεί κι άλλα σοβαρά προβλήματα, εκτός απ’ αυτά που έχουν διαρρεύσει.

Ούτε ο ίδιος ο Πανιώνιος δεν φαίνεται να πιστεύει ότι υπάρχει περίπτωση δικαίωσης, γι’ αυτό άλλωστε ουδείς είναι σε ετοιμότητα για έναρξη προετοιμασίας. Ουσιαστικά η στόχευση είναι στο να μην υπάρξει επιτήρηση, γιατί σ’ αυτήν την περίπτωση ο Πανιώνιος θα υποβάλλεται σε 3μηνους οικονομικούς ελέγχους, με την τιμωρία της απαγόρευσης μεταγραφών να επικρέμεται πάνω από τη Νέα Σμύρνη, αν δεν προχωράει η εξυγίανση.