image description

Ο Θέμης Τζημόπουλος έχει την τύχη να είναι από τους λίγους παίκτες ανά τον κόσμο που πανηγυρίζει μια μεγάλη διάκριση σε διεθνές επίπεδο με Εθνική ομάδα. Στις 11 Ιουνίου, η Νέα Ζηλανδία κέρδισε στον τελικό την Παπούα Νέα Γουινέα στα πέναλτι με 4-2 και κρέμασε στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο του κυπέλλου Εθνών Ωκεανίας. Η επιτυχία αυτή στέλνει τη Νέα Ζηλανδία και ίσως και τον ίδιο, αυτομάτως σε μία ακόμα μεγαλύτερη παγκόσμια διοργάνωση, το Confederations Cup που θα διεξαχθεί το επόμενο καλοκαίρι.

Ο αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα που είναι σε περίοδο διακοπών για λίγες ακόμα μέρες, ώστε να αποφορτιστεί από τους αγώνες που έδωσε στη μακρινή Παπούα Νέα Γουινέα, μίλησε αποκλειστικά στο super-fm.gr γι’ αυτήν του την εμπειρία.

Θέμη κατακτήσατε το κύπελλο Εθνών Ωκεανίας με τη Νέα Ζηλανδία, που είναι αμφίβολα μια σημαντική επιτυχία. Τι προσδοκίες έχουν καλλιεργηθεί στην ομάδα και σ’ εσένα προσωπικά πλέον;

Και ποιος δεν θέλει να έχει ένα μετάλλιο στη συλλογή του, πόσο μάλλον όταν είναι σε θεσμό κυπέλλου Εθνών. Είναι σημαντική η κατάκτηση του κυπέλλου Ωκεανίας, γιατί εκτός του τροπαίου, ο νικητής προκρίνεται απευθείας στους ομίλους του confederations cup. Το καλοκαίρι του 2017 θα αναμετρηθούμε στη Ρωσία με τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και θα μπορέσουμε να τεστάρουμε τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας.

Απ’ τη μεριά μου εγώ είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος της εθνικής Νέας Ζηλανδίας και αυτή η πρόκριση μου έδωσε έξτρα κίνητρο για τον επόμενο χρόνο για να προπονηθώ και να πιέσω τον εαυτό μου, ώστε να μπορέσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του τουρνουά.

Πως ήταν η εμπειρία από την Παπούα Νέα Γουινέα ως χώρα και πως είδες γενικότερα το επίπεδο ποδοσφαίρου στο τουρνουά;

Η Παπούα Νέα Γουινέα είναι εξωτική μεν, αλλά υπανάπτυκτη χώρα με κλιματικές συνθήκες οι οποίες δεν ενδείκνυνται για ποδοσφαιρικούς αγώνες. Την περίοδο που βρισκόμασταν εκεί στρατιώτες πυροβόλησαν φοιτητές, οι οποίοι διαδήλωναν κατά της κυβέρνησης. Ήταν δύσκολο να προσαρμοστούμε, αλλά στο τέλος τα καταφέραμε στο αγωνιστικό σκέλος και πετύχαμε το στόχο μας σχετικά εύκολα θα έλεγα, αφού οι υπόλοιπες ομάδες δεν ήταν σε καλύτερο επίπεδο από εμάς.