image description

Σε μια εντελώς νέα εποχή έχει μπει ο ΠΑΣ Γιάννινα τα τελευταία 4-5 χρόνια, που το μοντέλο διοίκησης της ομάδας και ο μεταγραφικός σχεδιασμός επικεντρώνουν σε παίκτες εξελίξιμους, με πιθανότητες μεταπώλησής τους.

Οι περιπτώσεις που ήρθαν σημαντικά ή έστω και κάποια μικρότερα έσοδα, είναι πλέον πάρα πολλές και κάτι παρόμοιο σε τόσο συνεπή και συνεχή βάση δεν είχε ξαναζήσει η «κυανόλευκη» ομάδα.

Κυρίως οι μέσης ή μεγαλύτερης ηλικίας φίλαθλοι θυμούνται πάντα να αγωνιούν, ποιος θα είναι ο επόμενος παίκτης που θα κάνει προσφυγή για να αποχωρήσει από τον ΠΑΣ!

Το άγχος και η αγωνία αυτή, αντικαταστάθηκαν στις εποχές Χριστοβασίλη από το ποιος άλλος θα αλλάξει επίπεδο πλέον, στρέφοντας τα βλέμματα μεγάλων ομάδων του εσωτερικού ή του εξωτερικού πάνω του.

Άλλες εποχές, διαφορετικές πρακτικές, δυσκολίες ή προβλήματα, αλλά πάντα το ίδιο «δέσιμο» φιλάθλων και παικτών, γι’ αυτό και οι αποχωρισμοί είναι συνήθως επώδυνοι, κάτι που επιβεβαίωσε κυρίως η περίπτωση του Τσουκαλά, απ’ όσους έφυγαν φέτος.

Πάντως, από πλευράς διοίκησης τονίζεται ξεκάθαρα ότι δεν θα υπάρξει άλλη αποχώρηση. Το γράψαμε, άλλωστε και στο ρεπορτάζ για τη φημολογία περί Μιχαήλ, ότι και να ισχύει κάτι περί «κιτρινόμαυρου» ενδιαφέροντος, ο παίκτης ΔΕΝ είναι προς παραχώρηση, όπως ΔΕΝ υπάρχει πρόθεση πώλησης του Λίλα. Θα ήταν προτιμότερο, βέβαια, τέτοιες διαψεύσεις να γίνονται επίσημα και όχι μέσω δημοσιογραφικών πληροφοριών. Aλλά ακόμα κι όταν κάτι τέτοιο δεν γίνεται, τότε από τον κάθε αναγνώστη χρειάζεται περισσότερη προσοχή στο τι διαβάζει ή πως του το μεταφέρουν και πόσο αξιόπιστη είναι η κάθε πληροφορία ή το μέσο που την παρουσιάζει.