image description

Ως την Παρασκευή 8 Ιουλίου έχει το δικαίωμα να στείλει η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα τη λίστα με τους παίκτες που θα έχουν το δικαίωμα να επιλεγούν  από τον Γιάννη Πετράκη για τα δύο παιχνίδια του Β’ προκριματικού γύρου.

Σε αυτή τη φάση μπορούν να δηλωθούν 23 παίκτες, χωρίς να υπάρχουν περιορισμοί για τους γηγενείς.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι όποιος ποδοσφαιριστής δεν δηλωθεί στη λίστα, ακόμα κι αν αποκτηθεί παραμονή κάποιου από τους δύο αγώνες, δεν θα μπορεί να παίξει. Στα προκριματικά, όμως, οι λίστες μπορούν να αλλάζουν σε κάθε γύρο, εν αντιθέσει με τους ομίλους. Έτσι, αν ο ΠΑΣ προκριθεί, μπορεί στη συνέχεια να αλλάξει τη λίστα για τον Γ’ προκριματικό.

Στάσιμα τα μεταγραφικά

Στο κλασικό ερώτημα όλων των φιλάθλων, πότε θα αποκτηθεί κάποιος παίκτης για τα ευρωπαϊκά ματς, πλέον φτάσαμε σε σημείο που ανέτοιμοι παίκτες δεν προλαβαίνουν να ετοιμαστούν. Για έτοιμους παίκτες, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να αποκτηθούν κάποιοι από τον ΠΑΟΚ είτε με δανεισμό είτε ως ελεύθεροι, υπάρχει περίπτωση όμως να βρεθεί και κάποιος παίκτης από την ξένη αγορά που να είναι σε αγωνιστικούς ρυθμούς, αν προέρχεται από Λατινική Αμερική. Ανάλογα με το βαθμό ετοιμότητας, θα μπορούμε να ξέρουμε αν μπορεί κάποιος προλαβαίνει και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Μία σίγουρη προσθήκη των επόμενων ημερών που θα είναι στη λίστα του ΠΑΣ για την Ευρώπη, είναι ο Άντι Λίλα, που θα ταξιδέψει στην Κύπρο με την αποστολή για το φιλικό παιχνίδι της Τρίτης με τον ΑΠΟΕΛ. Βέβαια δύσκολα θα αγωνιστεί, αλλά θα αρχίσει να μπαίνει ξανά στο κλίμα της ομάδας.

Στις σίγουρες μεταγραφές του καλοκαιριού είναι κανονικά ο 17χρονος Σέρβος Ένες Ντόλοβατς, αντιθέτως ο Χοτζάι τελειώνει, καθώς υπήρχε μεν κάποιο ενδιαφέρον από πλευράς ΠΑΣ, αλλά επειδή κρίθηκαν υπερβολικές οι απαιτήσεις της Μπίλις για νεαρό παίκτη που θέλει δουλειά για να μπει στην ενδεκάδα, αποφασίστηκε να μην παραμείνει άλλο.