image description

Κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε  το Αναθεωρημένο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Ηπείρου, το οποίο εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος  και Σχεδιασμού κ. Τατιάνα Καλογιάννη (έχει ήδη σταλεί η εισήγηση).

Στην τοποθέτησή του, ανακεφαλαιώνοντας τα όσα συζητήθηκαν, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφέρθηκε στη συστηματική δουλειά που έγινε από την Περιφέρεια για την ολοκλήρωση του Σχεδιασμού:

Εδώ – είπε μεταξύ άλλων- δούλεψε πολύς κόσμος για να είμαστε οι πρώτοι στην Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα. Κάναμε μια διαδικασία ανοιχτή, διεθνή για το διαγωνισμό για το εργοστάσιο. Είναι ηθική υποχρέωσή μας να κινηθούμε για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Και το κάναμε με δημόσιο διαγωνισμό με βάση το συμφέρον του τόπου.   Η Περιφέρεια Ηπείρου και στο θέμα των σκουπιδιών, με τη συνεργασία όλων, είναι πρωτοπόρα. Αφού τα καταφέραμε με τους ΧΑΔΑ και τις χωματερές να μην πέσει ούτε ένα πρόστιμο στην Ήπειρο, θα τα  καταφέρουμε και στα νέα δεδομένα.