image description

Μία κοινή απορία υπήρχε σε όλους τους φιλάθλους του ΠΑΣ Γιάννινα με τους οποίους μιλήσαμε μετά τον αγώνα του ΠΑΣ με την Άλκμααρ. Για ποιο λόγο στερήθηκε η ομάδα την έδρα της και τι παραπάνω διάθετε σε σχέση με το «Ζωσιμάδες»;

Δυστυχώς οι συγκρίσεις που γίνονται επιβεβαιώνουν τη μη καταλληλότητα του γηπέδου των Ιωαννίνων σε κάποια θέματα που για την UEFA είναι βασικά. Δεν είμαστε σε θέση να εκφέρουμε πλήρη άποψη για τα τετραγωνικά μέτρα των αποδυτηρίων, πάντως η αίθουσα τύπου στο Περιστέρι ήταν σίγουρα μικρότερη. Αυτό όμως ήταν το μόνο μειονέκτημα.

Από εκεί και πέρα, δίπλα από τα αποδυτήρια υπήρχε είσοδος υπόγειου πάρκινγκ, το οποίο είναι μέσα στα βασικές απαιτήσεις της UEFA.

Ο αγωνιστικός χώρος ήταν στα κατάλληλα μέτρα, έστω κι αν χρειάστηκε στο παρελθόν να «φαγωθούν» κουλουάρ του στίβου του Περιστερίου που έμεινε μισός. Στο «Ζωσιμάδες» θα έπρεπε να φύγουν τα σκάμματα για να έρθει το γήπεδο στα κατάλληλο πλάτος και να πάει πιο πίσω η εστία προς τη θύρα 7 για να καλύπτει το απαιτούμενο μήκος.

Ο φωτισμός ήταν σαφώς ενισχυμένος με τους υπερυψωμένους προβολείς που υπήρχαν κατά μήκος της ξεσκέπαστης κερκίδας.

Αυτά είναι τα ορατά δια γυμνού οφθαλμού. Ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλα, αλλά αυτά και μόνο αρκούν για να κάνει κάποιος τη θλιβερή διαπίστωση ότι οι «Ζωσιμάδες» πάσχουν σε σημαντικά θέματα.

Πάντως κρατάμε τη σημερινή δήλωση του Περιφερειάρχη, Αλέκου Καχριμάνη, ότι: «Από την πλευρά μας όλοι οι φορείς πρέπει να εξετάσουμε τις βελτιώσεις που απαιτούνται στις εγκαταστάσεις των Ιωαννίνων», όπως επίσης την παλαιότερη δήλωση του κ. Μπέγκα ότι είναι ανοιχτός να συζητήσει με τον ΠΑΣ Γιάννινα και να βοηθήσει στο μέτρο του εφικτού ως Δήμαρχος και Δήμος.

Επίσης υπάρχει η δήλωση του κ. Πάικα, προέδρου της Επιτροπής Σταδίων του ΠΕΑΚΙ, περί σύμφωνης γνώμης και του Υφ. Αθλητισμού κ. Κοντονή για παραχώρηση του Πανηπειρωτικού.

Εμείς θα πούμε «στη βράση κολλάει το σίδερο». Αν πράγματι το επιθυμεί και ο κ. Χριστοβασίλης, είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσει η συζήτηση για την κατασκευή γηπέδου στο Πανηπειρωτικό. Μόνο με δικό του γήπεδο θα αλλάξει μέγεθος ο ΠΑΣ Γιάννινα, ειδάλλως το ταβάνι του δεν μπορεί να ψηλώσει άλλο υπό τις παρούσες θλιβερές συνθήκες που επικρατούν σε όλες τις αθλητικές υποδομές της πόλης.