image description

Το κακό ξεκίνημα, μιας κι έχασαν έδαφος εξ αρχής, στοίχισε στην ελληνική ομάδα της τετράκωπου άνευ πηδαλιούχου, που δεν κατάφερε να περάσει στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος της κωπηλασίας.

Οι Αγγελόπουλος, Τζιάλλας, Τσίλης και Χρήστου περιορίστηκαν στην πέμπτη θέση του ημιτελικού, πίσω από Αυστραλία, Νότιο Αφρική, Ιταλία (πέρασαν στον τελικό) και ΗΠΑ αφήνοντας πίσω τους μόνο τη Ρωσία.

Έτσι οι Έλληνες κωπηλάτες πλέον θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό διεκδικώντας μια θέση μεταξύ της έβδομης και της δωδέκατης.

«Το πλήρωμα δεν είχε συνοχή και η βάρκα δεν έτρεχε. Θα πρέπει να δούμε με τα παιδιά τι έφταιξε. Ο καιρός δεν βοήθησε, αλλά δεν ήταν αυτή η αιτία», δήλωσε ο πρόεδρος της κωπηλατικής ομοσπονδίας, Γιάννης Καρράς.

 

Τέταρτη θέση για Νικολαΐδου-Ασουμανάκη

Αλλιώς τα περιμέναμε, αλλιώς μας ήρθαν… Το ελληνικό δίδυμο (είχε τον 2ο καλύτερο χρόνο στα ημιτελικά) στο διπλό σκιφ δεν ξεκίνησε καλά στον τελικό και παρά την προσπάθεια για αντεπίθεση στο… νήμα, δεν κατάφερε να πλασαριστεί στη ζώνη των μεταλλίων.

Κάπως έτσι, με χρόνο 7:48.62, οι Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη τερμάτισαν στην τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, που ασφαλώς πρόκειται για μια τιμητική διάκριση. Άλλωστε, όπως και να ‘χει, πρόκειται για ένα νέο «ντουέτο», με μόλις 16 μήνες «ζωής», το οποίο έδειξε στην Βραζιλία πως διαθέτει τα… εφόδια για να πρωταγωνιστήσει στο εγγύς μέλλον.

Τα πρώτα 1000 μέτρα (κυρίως το πρώτο 500άρι) δεν πήγαν καλά για της Ελληνίδες πρωταθλήτριες που βρέθηκαν να κυνηγούν τα υπόλοιπα πληρώματα, τα οποία είχαν ήδη αποσπαστεί αρκετά δευτερόλεπτα. Μετά τα μισά της κούρσας, άρχισαν να ανεβαίνουν, να μειώνουν την απόστασή τους, να κερδίζουν δύο θέσεις, αλλά να μην είναι αρκετό για την απόλυτη υπέρβαση και την είσοδό τους στο βάθρο. Εκεί όπου κατά σειρά βρέθηκαν οι Πολωνία, Μεγάλη Βρετανία και Λιθουανία.

Συγχαρητήρια στα κορίτσια μας που τα έδωσαν όλα στην παρθενική τους παρουσία στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός!