image description

To αθλητικό στοίχημα είναι κάτι παραπάνω από το να παίζει κανείς απλά με πιθανότητες και να πειραματίζεται μόνο με την τύχη του. Απαιτεί να κάνει κάνεις πολλή έρευνα, να διαβάζει πολύ, να έχει την ικανότητα να αναλύει παιχνίδια και φυσικά να παρακολουθεί συνεχώς τα νέα και όλα τα γεγονότα που σχετίζονται με το άθλημα, τις ομάδες αλλά και τους παίκτες.

Συγκεκριμένα για το ποδόσφαιρο, που είναι ο βασιλιάς του στοιχήματος και η ναυαρχίδα για όλες τις Ελληνικές στοιχηματικές εταιρίες, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή σε ορισμένα πράγματα, που από ότι φαίνεται είναι σε θέση να επηρεάσουν ή μερικές φορές και να καθορίσουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα.

Ο κάθε παίκτης αυτό που προσπαθεί να κάνει στο στοίχημα είναι να αποκτήσει πλεονέκτημα απέναντι στους μπουκς, οι οποίοι με προσφορές και μπόνους προσπαθούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του. Αποκτώντας πλεονέκτημα σημαίνει πως ο παίκτης μπορεί να μεγιστοποιήσει την πιθανότητα για κέρδος με το ποντάρισμα του.

Για να αποκτήσει πλεονέκτημα – εκτός από τον παράγοντα τύχη, που πάντα έχει μια θέση, έστω και μικρή στο αθλητικό στοίχημα – ένας παίκτης οφείλει να επικεντρωθεί στο να αναλύσει τις πληροφορίες και τα στοιχεία που έχει, με τέτοιο τρόπο που να τον φέρνει μπροστά από τις στοιχηματικές και εν τέλει το ποντάρισμα σε μια αγορά να δώσει αξία στο στοίχημα.

Ας δούμε ποιά είναι αυτά τα πέντε βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξει κανείς στο ποδοσφαιρικό στοίχημα ώστε να μπορέσει να αποκτήσει πλεονέκτημα.

 

  1. Η ενδεκάδα

Η σύνθεση είναι ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού και αυτό γιατί καθορίζει τη δυναμική της ομάδας. Πρέπει πάντα να εξετάζει κανείς τις ενδεκάδες ενός αγώνα γιατί αυτό λέει πολλά για το παιχνίδι που σκοπεύει να παίξει η κάθε ομάδα, τους τομείς στους οποίους θα είναι ισχυρότερες όπως φυσικά και τις πιθανές αδυναμίες τους.

Ξέροντας ποιος θα παίξει ή ακόμα και ποιος θα αντικατασταθεί μπορεί να κάνει τη διαφορά στο πώς μπορείτε να ερμηνεύσετε τις πιθανότητες της ομάδας και τελικά πώς θα στοιχηματίσετε στο παιχνίδι.

 

  1. Η φόρμα των παικτών

Μάλλον μοιάζει αυτονόητο, αλλά κανείς δεν πρέπει να παραβλέπει τη φόρμα και τη φυσική κατάσταση των παικτών και των δύο ομάδων σε έναν αγώνα. Οποιαδήποτε πληροφορία για τραυματισμούς ή άλλα πράγματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τους παίκτες είτε σωματικά είτε ψυχολογικά, είναι πράγματα  που μπορούν να δώσουν μια γεύση για το πόσο έτοιμοι είναι για τον αγώνα, πόσο αποφασισμένοι είναι ή ακόμα και για το πόσο είναι σε θέση να δώσουν το 100% του εαυτού τους στο γήπεδο.

Στο ποδόσφαιρο τόσο οι σωματικές όσο και οι ψυχικές δυνάμεις των παικτών αποτελούν βασικούς παράγοντες της απόδοσης τους και έτσι ο,τιδήποτε μπορεί να επηρεάσει τις δυνάμεις τους ή ακόμα και να τους εμποδίσει να αποδώσουν όπως περιμένει κανείςι στον αγωνιστικό χώρο, είναι χρήσιμο για την επιλογή αγοράς στο στοίχημα.

 

  1. Το ιστορικό των αναμετρήσεων

Είναι μάλλον απίθανο δύο ομάδες να μην έχουν ξανασυναντηθεί ποτέ στο παρελθόν κατά τη διάρκεια ενός πρωταθλήματος ή κάποιας άλλης διοργάνωσης. Έτσι είναι σίγουρο πως μπορείτε να βρείτε αποτελέσματα και στατιστικά από τις προηγούμενες αναμετρήσεις τους, τα οποία μπορούν να δώσουν μια γενικότερη εικόνα για το πώς αντιμετωπίζουν η μια ομάδα την άλλη σε κάθε συνάντηση.

 

  1. Το πρόγραμμα των ομάδων 

Ο καλύτερος τρόπος για να δούμε την πορεία των ομάδων είναι να κοιτάξουμε το πρόγραμμα τους. Βλέποντας τι έχουν παίξει ως τώρα και τι πρόκειται να παίξουν σύμφωνα με το πρόγραμμα τους, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για την ψυχολογία των παικτών, την κατάσταση τους αλλά κυρίως για την δυναμική των ομάδων.

Σε κάθε αγώνα οι ομάδες προέρχονται από άλλες αναμετρήσεις, που επηρεάζουν τη διάθεση, το ηθικό, τα κίνητρα, την αυτοπεποίθηση όπως και την αποφασιστικότητα των παικτών, επηρεάζοντας έτσι και όλο τον αγώνα.

 

  1. Η διαιτησία

Η διαιτησία έχει ουκ ολίγες φορές επηρεάσει το αποτέλεσμα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Αυτό είναι γνωστό πλέον σε όλους, παρά το γεγονός πως πληρώνονται αδρά για να είναι αμερόληπτοι! Για ποιο λόγο λοιπόν να παραλείψει κανείς έναν παράγοντα που μπορει να επιδράσει στο αν θα κερδίσει ή όχι ένα στοίχημα.

Εφόσον οι διαιτητές μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο σε έναν αγώνα, μπορεί κανείς να κοιτάξει το στυλ, τα στατιστικά (πχ. πόσες κάρτες δίνουν κατά μέσο όρο σε κάθε αγώνα κτλ) ή και άλλα στοιχεία που ίσως παίξουν το δικό τους ρόλο στο τελικό σκορ.

Είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη σας αυτά τα πέντε στοιχεία προτού επιλέξετε την αγορά και το ποντάρισμα στο ποδοσφαιρικό στοίχημα. Να έχετε πάντα κατά νου να κοιτάτε την ενδεκάδα, τη φόρμα των παικτών, το ιστορικό των αναμετρήσεων, το πρόγραμμα αλλά και τους διαιτητές και θα δείτε πως το παιχνίδι σας θα βελτιωθεί κατά πολύ.

Διαφημίσεις