image description

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Ηπείρου, Κώστας Βρακάς, στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3 και στους Πέτρο Σιούλη – Ανδρέα Φιλιππούση.

Ξεκινώντας η συζήτηση για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τη διακοπή του: «Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, όσοι παίρνουν τις αποφάσεις για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό δεν έχουν διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τις καταστάσεις και θα έχουμε σοβαρές επιπτώσεις, τις οποίες θα γευόμαστε για χρόνια . Δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε ούτε να οργανώσουμε τίποτα. Μιλάμε συνέχεια και με την Ομοσπονδία, αλλά απαντήσεις δεν παίρνουμε για το τι θα γίνει.

Μας απασχολεί το τι μέλλει γενέσθαι τώρα. Όλοι έχουν τις ενστάσεις τους για το τι πρέπει να γίνει ή όχι. Φτάσαμε στο σημείο με λίγα κρούσματα  να έχουμε λοκ ντάουν και με πολλά να σκεφτόμαστε το άνοιγμα. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε σε σχέση με τον αθλητισμό. Θα έπρεπε να ανοίξουν οι προπονήσεις, έστω σε υποομάδες, αλλά ούτε αυτό».

Για το τι θα γίνει από εδώ και μετά : «Αν είχαμε τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε τα πρωταθλήματα Μάρτιο, θα τα τελειώναμε κιόλας. Αν πάντως μας πουν να ξεκινήσουμε Απρίλιο θα μιλήσουμε με τους παράγοντες, όμως οι περισσότεροι απ’ όσο ξέρω δεν θέλουν να ξεκινήσουν. Ίσως με κάποια μικρά τουρνουά να μπορούσαμε να ξαναδούμε ποδόσφαιρο, αλλά η χρονιά δεν μπορεί να γίνει, θα μπει παύλα.

Το θέμα μας είναι να ξαναμπούν τα παιδιά στα γήπεδα, έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί τώρα να ολοκληρωθεί πρωτάθλημα. Μια μικρή διοργάνωση πάντως θα μπορούσαμε να κάνουμε μόνο και μόνο για να πούμε ότι μπήκαμε στο γήπεδο».

Για τη Γ’ Εθνική: «Όλα είναι στον αέρα. Ακούγονται διάφορα για νέες κατηγορίες, να μην ανέβουν ομάδες στη Γ’, να γίνουν λιγότεροι όμιλοι. Με κλήρωση πάντως δεν μπορούν να ανέβουν ομάδες. Η μείωση των ομίλων της Γ’ μου ακούγεται ως πιο λογικό.

Αλλά ακόμα δεν ξεκίνησε ούτε η Football League ή το μπάσκετ γυναικών που είναι επαγγελματικές ομάδες, έχουν συμβόλαια, τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες. Με το κομμάτι του αθλητισμού τα έχουν κάνει σαλάτα. Είμαι εκνευρισμένος, κάνουμε συζητήσεις και δεν έχουμε καμία ανταπόκριση. Ούτε οι ακαδημίες δεν άνοιξαν, που θα ήταν καλύτερα να βρίσκονται τα παιδιά σε ανοιχτούς χώρους.

Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες ο αθλητισμός είναι ανοιχτός κι εδώ πρόσφατα ξεκίνησε η Super League 2. Ούτε τρέξιμο σε υποομάδες δεν μπορείς να κάνεις. Αυτό που συμβαίνει δεν είναι φυσιολογικό».

Για τη βοήθεια προς τα ερασιτεχνικά σωματεία : «Όταν με το καλό τελειώσει αυτή η ιστορία θα κάνουμε κάποιες κινήσεις. Μιλήσαμε με τον Δήμο Ιωαννιτών να βοηθηθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία που έπαθαν μεγάλη ζημιά από τη μεγάλη αποχή. Θα βρούμε τρόπους να το αντιμετωπίσουμε αυτό που γίνεται. Όλοι βάλλονται, αλλά θα το παλέψουμε, όλοι μαζί θα καταφέρουμε την επανεκκίνηση και θα προσπαθήσουμε να είμαστε όλοι μαζί. Να γίνει όσο το δυνατόν νωρίτερα η επανεκκίνηση των προπονήσεων και θα δούμε μια μίνι διοργάνωση με όσες ομάδες μπορούν να κατέβουν.

Για του χρόνου θα προσπαθήσουμε -αν είναι δυνατόν- να μηδενίσουμε κάποια έξοδα. Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τα έξοδα για διαιτησία και γιατρούς».

Για την Ε.Π.Ο. : «Το θέμα ΕΠΟ είναι μεγάλο. Η θητεία της Εκτελεστικής Επιτροπής είχε πολλά σωστά, ίσως μπορούσαμε και περισσότερα. Πρώτο μέλημά μας ήταν να παίζεται επί ίσοις όροις το παιχνίδι. Θεωρώ το πετύχαμε με τη συνδρομή των FIFA/UEFA. Αν δεν ενωθούν οι μεγάλες δυνάμεις, όποιοι και να είναι οι επόμενοι μια από τα ίδια θα έχουμε. Να καταλάβουν οι μεγάλοι ποιο είναι το συμφέρον τους και να ενωθούν.

Είναι καταπληκτική η επιλογή Ζαγοράκη για την προεδρία διοικητικά, πολιτικά και αθλητικά, είναι άνθρωπος που έχει την εμπειρία, αλλά χρειάζεται τη στήριξη των μεγάλων και δεν είμαι σίγουρος ότι θα την έχει.

Το κουμάντο το έχουν οι μεγάλοι, αυτοί με τη βούλησή τους αλλάζουν τα δεδομένα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο κατρακύλησε στην 20η θέση, πρέπει να καταλάβουν ότι οδηγούνται στην καταστροφή. Έγιναν πιο αξιόπιστα τα πράγματα στη διαιτησία με FIFA/UEFA και οι αποφάσεις λαμβάνονται από τακτικούς δικαστές. Αν θέλουν να μεγαλώσουν τα έσοδα τους και να ανέβουμε θέσεις στη βαθμολογία της UEFA να ασχοληθούν με τον Έλληνα ποδοσφαιριστή και με τις αθλητικές εγκαταστάσεις για να ανέβει το επίπεδο».

Για το αν αισθάνθηκε ότι «κάηκε» από τη συμμετοχή του στην Ε.Ε. της ΕΠΟ: «Καθόλου δεν αισθάνθηκα ότι έχω καεί από την ενασχόληση με την ΕΕ της ΕΠΟ. Έδωσα αρκετά, απλά έκλεισε ο κύκλος μου, γιατί δεν έχω μάθει να συμβιβάζομαι και να είμαι κάπου που δεν θα κάνω πράγματα με τον δικό μου αξιακό χαρακτήρα. Δεν είχα δεύτερες σκέψεις σ’ αυτά που έκανα και στον λόγο που ασχολήθηκα».

Ακούστε τη συνέντευξη από το 04:00