Με αφορμή την επιστροφή του άλλοτε τεχνικού του ΠΑΣ, Αργύρη Γιαννίκη, στο ελληνικό πρωτάθλημα και την…προαγωγή του στον πάγκο της ΑΕΚ, ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΣ, Γιώργος Χριστοβασίλης, μίλησε στο  SDNA  για την «ανακάλυψη» του Γιαννίκη και έκανε την προσωπική πρόβλεψή για τον Ηρακλή Μεταξά, που θα είναι το όνομα που συζητείται του χρόνου.

«Θα ήταν ωραίο να τον είχαμε στον ΠΑΣ για 10 χρόνια»

– Για την απόφαση να προσλάβει τον Γιαννίκη το καλοκαίρι του ΄19 παρά το γεγονός πως δεν είχε καμία απολύτως προϋπηρεσία σε ελληνικό πάγκο:

«Επί των ημερών μου στον ΠΑΣ Γιάννινα πάντα προσπαθώ να κάνω τις καλύτερες επιλογές. Εμπιστεύτηκα τον Γιαννίκη διότι μου άρεσαν οι πληροφορίες που συγκέντρωσα για αυτόν και τον τρόπο της δουλειάς του.

Του έδωσα χώρο και χρόνο να αναπτύξει τις ιδέες του και τη δουλειά του. Πρόκειται για έναν αξιόλογο προπονητή που κατά την άποψή μου αν του δώσουν χρόνο στην ΑΕΚ, τότε μπορεί να αφήσει εποχή.

Δυστυχώς στην Ελλάδα θέλουμε άμεσα αποτελέσματα και βιαζόμαστε να κρίνουμε τους προπονητές.

Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για την εμπιστοσύνη που του έδειξα. Τόσο από τα αποτελέσματα της δουλειάς του στον ΠΑΣ, όσο και από την μετέπειτα εξέλιξή του.

Θα ήταν ωραίο να τον είχαμε κοντά μας για 10 χρόνια, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό. Ωστόσο πήραμε στη θέση του έναν εξίσου ικανό προπονητή όπως είναι ο Ηρακλής Μεταξάς, της ίδιας φιλοσοφίας που από την επόμενη σεζόν θα μιλούν όλοι για αυτόν όπως συνέβη και με τον Γιαννίκη».

«Είχα προβλέψει τη συνεργασία του με…μεγάλη ελληνική ομάδα»

– Για το εάν περίμενε τη συνεργασία του Γιαννίκη με μια «μεγάλη» ελληνική ομάδα:

«Φυσικά και το περίμενα. Το είχα δηλώσει πριν από ένα χρόνο πως στην πορεία θα καταλήξει σε μεγάλη ελληνική ομάδα. Κι αυτό είναι κάτι που αποτελεί τιμή για τον ΠΑΣ Γιάννινα που υπήρξε ο πρώτος ελληνικός σταθμός της καριέρας του».

 – Για το κλείσιμο της θητείας του στον ΠΑΣ Γιάννινα και τις προσπάθειες που έγιναν το καλοκαίρι για την παραμονή του:

«Τον θέλαμε κοντά μας, ωστόσο ο ίδιος έκρινε πως έκλεισε ένας κύκλος. Ήθελε να δοκιμάσει κάτι άλλο, έμεινε κάποιους μήνες στο περιθώριο και δικαιώθηκε».