image description

Μια ξεχωριστή τιμή έζησαν το απόγευμα ο εκπαιδευτικός και δημοσιογράφος Μιχάλης Μερτζιανίδης, το 10ο Δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων και οι μαθητές του, καθώς στο πρόσωπο του πρώτου παρέλαβαν το ευρωπαϊκό βραβείο του Fair Play.

Ο λόγος της μεγάλης αυτής τιμητικής διάκρισης ήταν η δημιουργία του νέου αθλήματος Run and Out, το οποίο από το 2009 που ξεκίνησε στο 10ο Δημοτικό Ιωαννίνων συνεχώς δημιουργεί νέους φίλους στα σχολεία της Ελλάδας και δειλά-δειλά και στο εξωτερικό!

Την απονομή του βραβείου έκαναν ο Γ.Γ. της European Fair Play Movement,Ιωάννης Ψιλόπουλος και ο πρόεδρος της AIPS EUROPE, της διεθνούς ενώσεως αθλητικών συντακτών, δηλαδή, Ιωάννης Δάρας. Αμφότεροι μίλησαν για τα κριτήρια επιλογής της ελληνικής συμμετοχής ανάμεσα σε δεκάδες άλλες απ’ όλη την Ευρώπη, αλλά και στην ιδιαίτερη αγάπη του Μιχάλη Μερτζιανίδη προς αυτό που υπηρετεί απέναντι στα παιδιά.

Παρόντες στη σημερινή βράβευση ήταν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης από τον Δήμο και την Περιφέρεια, αθλητές, δημοσιογράφοι και φυσικά τα παιδιά, τόσο εκείνα που μαζί με τον δάσκαλό τους εμπνεύστηκαν το νέο άθλημα το 2009 όσο και παιδιά που έχουν πάρει τη σκυτάλη και το συνεχίζουν.

Μπορείτε πιο κάτω να δείτε όλη την εκδήλωση που μετέδωσε ζωντανά η σελίδα μας στο fb “SUPER FM”.

*Όλοι εμείς στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM συγχαίρουμε θερμά τον αγαπητό μας συνεργάτη για τη σπουδαία διάκριση, που ξεπερνά τα σύνορα της πόλης μας, αλλά και της χώρας!