Ιστορικό

Ο SUPER FM 104,3 ιδρύθηκε το 1989 τον Ιανουάριο. Είχε προηγηθεί μία ολόκληρη προεργασία από το 1988 το καλοκαίρι. Αφορμή της ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού στην περιφέρεια, ήταν η «ξηρασία» που επικρατούσε εκείνη την περίοδο στην ενημέρωση, διότι το προνόμιο αυτό ανήκε στα κρατικά ΜΜΕ, τα οποία ήταν υπό την κυβερνητική κυριαρχία.

Εκείνη λοιπόν την περίοδο επτά ανησυχούντες Γιαννιώτες αποφάσισαν τη δημιουργία μίας διαφορετικής φωνής στα ερτζιανά. Το καλοκαίρι του 1988 και ενώ είχε προηγηθεί η λειτουργία του πρώτου Ρ/Σ από το Δήμο Αθηναίων, άρχισε να υλοποιείται η ιδέα της λειτουργίας Ρ/Σ στην Ήπειρο με έδρα τα Ιωάννινα. Έγιναν οι απαραίτητοι σχεδιασμοί και άρχισε η εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Τα studio «φιλοξενήθηκαν» στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», της οποίας ο εκδότης Κώστας Καλτσής ήταν μέλος της εταιρίας και ο πρώτος διευθυντής ενημερωτικού προγράμματος. Η πρώτη εγκατάσταση του πομπού και της κεραίας ήταν ο χώρος λίγο πιο πάνω από το χωριό Λιγγιάδες. Το Φεβρουάριο του 1989, ξεκίνησαν οι πρώτες δοκιμαστικές εκπομπές, τις οποίες αγκάλιασε ο Ηπειρωτικός λαός με ιδιαίτερη αγάπη.

Το ίδιο διάστημα άρχισε η στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό. Νέοι άνθρωποι δίνουν το παρόν και κρατούν συντροφιά όλο το 24ωρο. Αρχίζει πλέον ο SUPER FM να στήνεται κανονικά και η δομή του να είναι τέτοια που να μην έχει να ζηλέψει τίποτε από άλλα ραδιόφωνα. Αποκορύφωμα όλων ήταν τα εγκαίνια του σταθμού, τα οποία έγιναν από τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετέπειτα πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ήταν 9η Μαρτίου 1989 όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανέβαινε τα σκαλιά του SUPER FM να κόψει την κορδέλα και να παραχωρήσει την πρώτη ζωντανή συνέντευξη σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό, κάτι που δεν έγινε με κανένα άλλο σταθμό σε ολόκληρη τη χώρα.

Το Φεβρουάριο του 1990 τα studio του σταθμού μεταφέρονται σε άλλη διεύθυνση στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων (οδός Θαρύπα 4) και μένουν εκεί μέχρι τον Ιούλιο του 1997, απ’ όπου μεταφέρονται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο 6ο χιλιόμετρο Ε.Ο. Ιωαννίνων – Αθηνών, όπου και παραμένουν μέχρι σήμερα.

Από τον Οκτώβριο του 2000 νέοι ορίζοντες ανοίγουν στον SUPER FM. Συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡ FM Αθηνών και αρχίζει να «μπαίνει» και σε ένα άλλο χώρο που είναι ο αθλητισμός. Αυτή είναι η υφή και τα προγράμματα του ΣΠΟΡ FM και αυτά φιλοξενεί και ο SUPER FM, ορισμένες ώρες το 24ωρο. Επιλέγει τα καλύτερα προγράμματα και τα αναμεταδίδει κρατώντας πάντοτε ως κύριο στοιχείο το τοπικό χρώμα.

Έτσι ο σταθμός κρατά και πάλι τα σκήπτρα της πρωτιάς στην ακροαματικότητα, αφού καλύπτει όλα τα γούστα όλων των ηλικιών των δύο φύλων. Στις μετρήσεις ο SUPER FM, κρατά την πρώτη θέση μακράν όλων των άλλων σταθμών και αυτό οφείλεται στις κατάλληλες κινήσεις που γίνονται κατά καιρούς από τη διεύθυνση του σταθμού.

Όπως παλιά έτσι και σήμερα ο SUPER FM έχει τις δικές του ενημερωτικές, πολιτιστικές, μουσικές, αθλητικές εκπομπές, ενώ όλο το εικοσιτετράωρο υπάρχουν δελτία ειδήσεων.

Το δημοσιογραφικό τμήμα είναι η αιχμή του δόρατος. Καθημερινά, βγαίνουν στον αέρα εκπομπές δημοσιογραφικές, όλων των ενδιαφερόντων.

Καθημερινά φιλοξενούνται εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Ελληνικού Κοινοβουλίου και καταθέτουν τις απόψεις τους χωρίς διακρίσεις.

Για την ιστορία αναφέρουμε την παρουσία των: Ευάγγελου Αβέρωφ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Ιωάννη Ζίγδη, Στέφανου Μάνου, Αντώνη Σαμαρά, Μαριέτας Γιαννάκου, Ντόρας Μπακογιάννη, Γ. Ανωμερίτη, Κάρολου Παπούλια, Γιάννη Βαρβιτσιώτη, Μίμη Ανδρουλάκη, Κωστή Στεφανόπουλο, Βύρωνα Πολύδωρα, Φίλιππου Πετσάλνικου, κ.α.

Καθώς επίσης και όλων των Ηπειρωτών πολιτικών όλων των κομμάτων από το 1989 ως σήμερα.

Στον SUPER FM φιλοξενήθηκαν επίσης και πολλοί καλλιτέχνες, όπως: Δ. Σαββόπουλος, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Κώστας Πρέκας, Αντύπας, Καρράς, Δ. Πιατάς και άλλοι.

Άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών δίνουν καθημερινά το στίγμα τους μέσα από τις συχνότητες του SUPER FM.

Ο SUPER FM κατάφερε να κρατηθεί στην πρώτη γραμμή της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης, ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιοτική μουσική, ελληνική και ξένη.

Ο SUPER FM κρατά την πρώτη θέση στην ενημέρωση, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε ειδήσεις εθνικού ενδιαφέροντος.

Από τον Μάιο του 2003 ο SUPER FM προχωρά σ’ έναν ακόμη πρωτοποριακό τρόπο ενημέρωσης του κοινού του, αλλά και των απόδημων Ηπειρωτών με τη δημιουργία της πρώτης ιστοσελίδας μέσου ενημέρωσης των Ιωαννίνων στο internet, που παρουσιάζει τις σπουδαιότερες τοπικές και αθλητικές ειδήσεις και καταφέρνει να ξεπερνά ετησίως τους 2.000.000 μοναδικούς επισκέπτες (!) δείγμα της όλο και αυξανόμενης ανάγκης των απανταχού Ηπειρωτών για επαφή με τον τόπο τους.

Από το καλοκαίρι του 2005 τα STUDIO του SUPER FM ανακαινίζονται, εκσυγχρονίζονται και φιλοξενούνται πλέον σ’ έναν ολοκληρωμένο ιδιόκτητο χώρο 150m2 στην Πεδινή Ιωαννίνων.

Διαφημίσεις