BOOKSPOT

Γεννάτος: «Ήταν ακατάλληλα τα χώματα στους Ζωσιμάδες» (video)

0

Στις εργασίες που είναι σε εξέλιξη στο «Ζωσιμάδες» αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3 ο εργολάβος που έχει αναλάβει την ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου, Θεοφάνης Γεννάτος. Αναφερόμενος στην κατάσταση που αποκαλύφθηκε με το σκάψιμο του χόρτου, τόνισε ότι τα χώματα ήταν ακατάλληλα για γήπεδο με τόση πολλή βροχή ή υγρασία και παρομοίωσε το γήπεδο με γλάστρα που είναι συνεχώς ποτισμένη, με συνέπεια να σαπίζει το φυτό.

Όσον αφορά τις διαστάσεις του γηπέδου, που είναι κι αυτό ένα μεγάλο πρόβλημα, ανέφερε ότι υπάρχει μία συζήτηση με τη ΓΓΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, δεν είναι διατεθειμένη η ΓΓΑ να «θυσιάσει» το ένα σκάμμα (προς την πλευρά της θύρας 7) ή να του αλλάξει θέση και ως εκ τούτου, όταν ο ΠΑΣ θα θέλει να παίξει Ευρώπη, πάντα θα πρέπει να ανακαλύπτει προσωρινές πατέντες, αν δεν δοθεί μόνιμη λύση για τις διαστάσεις.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του κ. Γεννάτου στην εκπομπή «Στη Λακούβα» με τον Μιχάλη Μερτζιανίδη:

«Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα με καλό ρυθμό. Θα ήμασταν ακόμα καλύτερα, αν είχαμε ξεκινήσει νωρίτερα, αλλά όλα θα πάνε καλά και θα είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Το τι βλέπουμε είναι σαν να κάνουμε κριτική σε προηγούμενες δουλειές. Πάντως είναι ένα γήπεδο που πλήττεται από έντονη κακοκαιρία. Είδαμε ακατάλληλες στρώσεις χώματος για τέτοιες συνθήκες. Αυτά είναι παρελθόν και πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει ξανά πρόβλημα με το γήπεδο μετά τις εργασίες που θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες.

Όταν βρέχει συνεχώς και η υγρασία είναι σε επίπεδα 70%-80%, είναι αδύνατον να στεγνώσει το γήπεδο πόσο μάλλον όταν κρατάει νερά το αποστραγγιστικό. Είναι σαν να έχουμε μία γλάστρα συνεχώς γεμάτη νερό. Το γήπεδο δεν προλάβαινε να στεγνώσει και ειδικά τη μία πλευρά του γηπέδου δεν την έβλεπε καθόλου ο ήλιος τον χειμώνα, γι’ αυτό και έπιανε πάγο».

Για το είδος του χόρτου που θα μπει για να αντέχει αυτές τις συνθήκες, απάντησε: «Θα είναι μια ψυχρόφυλλη ποικιλία. Θα είναι πράσινο το χόρτο χειμώνα-καλοκαίρι. Υπάρχουν και οι θερμόφυλλες ποικιλές, αλλά αυτές πέφτουν σε λήθαργο το χειμώνα, κιτρινίζουν και δεν κάνουν για τα Γιάννενα.

Η υβριδική ποικιλία είναι ό,τι ανώτερο υπάρχει, τη διαθέτει το «Γ. Καραϊσκάκης» και τα μεγάλα γήπεδα της Ευρώπης, αλλά δεν θα μπει τέτοια ποικιλία στα Γιάννενα.

Στόχος της εταιρίας μας είναι να γίνει μια ποιοτική δουλειά που θα αντέξει για μια δεκαετία. Όταν ένα γήπεδο έχει σωστή υποδομή, τότε ο χλοοτάπητας αντέχει περισσότερο και γίνεται το τελευταίο κομμάτι του παζλ».

Για το μέγεθος της ανακατασκευής: «Έχουμε σκάψει μέχρι την κροκάλα, έχουμε βγάλει όλα τα χώματα. Τα προηγούμενα χώματα ήταν ακατάλληλα και δεν επέτρεπαν στο νερό να φτάσει εύκολα στο αποστραγγιστικό».

Για τις διαστάσεις του γηπέδου και αν θα μεγαλώσουν: «Υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά είναι μία κουβέντα που περιλαμβάνει και τη ΓΓΑ. Έγινε μία συζήτηση, αλλά δεν γνωρίζω αν είναι εφικτό να αλλάξουν οι διαστάσεις. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά αρμόδια του γηπέδου είναι η ΓΓΑ. Πρέπει και ο στίβος να εξυπηρετείται και το ποδόσφαιρο, παράλληλα. Θα το δούμε τις επόμενες μέρες αυτό το θέμα για να βρούμε τον κατάλληλο συνδυασμό».

Για το αν θα γίνει «κουκλί» το γήπεδο: «Θεωρούμε ότι θα είμαστε έτοιμοι τον Αύγουστο, αλλά «κουκλί», όπως το λέτε, θα είναι το φθινόπωρο. Χρειάζεται κάποιο χρόνο το χόρτο να «δέσει», όπως λέμε. Επειδή είμαστε οριακά, ο χλοοτάπητας θα είναι κατάλληλος για παιχνίδι τον Αύγουστο, αλλά Σεπτέμβριο-Οκτώβριο θα είναι στην καλύτερή του μορφή».

Και τέλος ο κ. Γεννάτος τόνισε για τους χλοοτάπητες και την κατάστασή τους: «Νομίζω ότι ένα απαραίτητο στοιχείο για να προάγεται το ποδόσφαιρο ως τηλεοπτικό προϊόν, είναι το σωστό χόρτο για να παιχτεί και καλό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς η ομάδα των Ιωαννίνων ζημιώθηκε περισσότερο από άλλες ομάδες την περασμένη σεζόν. Ήταν πολύ βαρύ τερέν και ήταν λες και έπαιζαν σε παραλία, όταν έβρεχε.

Είναι ένα από τα δυσκολότερα έργα που έχουμε αναλάβει, λόγω των καιρικών συνθηκών».

Σχόλια

Comments are closed.