image description

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου για την τοποθέτηση εξωτερικών αυτόματων απινιδωτών σε χώρους μαζικής συνάθροισης.

Σήμερα έγινε παράδοση απινιδωτή  στην  ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα,- χορηγία της Εθνικής Ασφαλιστικής,  ενώ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο προηγήθηκαν παραδόσεις  στους Καλαρρύτες, χορηγία των Συλλόγων Καλαρρυτών και στο Συράκο χορηγία  της ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη αρμόδιου για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης Οδυσσέα Πότση, του Δημάρχου Β. Τζουμέρκων Ι. Σεντελέ, Αντιδημάρχων, τοπικών προέδρων, των χορηγών και πλήθος κόσμου.

Για τις επόμενες ημέρες έχουν προγραμματιστεί τοποθετήσεις άλλων τεσσάρων απινιδωτών και συγκεκριμένα:

  • Στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου, την Κυριακή 10 Ιουλίου και ώρα 12 το μεσημέρι (μετά το πέρας των εκδηλώσεων για το ολοκαύτωμα), χορηγία  της Εταιρείας   ΕNERGEAN   OIL & GAS
  • Στη Ζίτσα (Δημαρχείο) την Κυριακή 10 Ιουλίου και ώρα 7.30 μ.μ. στη Ζίτσα (Δημαρχείο) χορηγία της Εταιρείας   ΕNERGEAN   OIL & GAS
  • Στον Αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και ώρα 12 μεσημέρι χορηγία της ENERGEAN OIL & GAS.
  • Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας πόλεως Ιωαννίνων, την Κυριακή 17 Ιουλίου και ώρα 10.30 π.μ., χορηγία της Φάρμα ΝΑΚΗΣ Α.Ε.

apinidotis-pas-2

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, παραδίνοντας σήμερα τον απινιδωτή στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, ευχαρίστησε όλους τους ιδιώτες και τις εταιρείες που μέχρι σήμερα έχουν συνδράμει με τις χορηγίες τους την πρωτοβουλία της Περιφέρειας, η οποία με τη σειρά της, όπως πρόσθεσε, φροντίζει για την εκπαίδευση πολιτών στη χρήση τους.

Είναι σημαντικό – πρόσθεσε- να σωθεί έστω και ένας άνθρωπος με την έγκαιρη χρήση απινιδωτή, όπως ήδη έχει γίνει σε ατύχημα που είχε προκληθεί σε συνοικία της πόλης των Ιωαννίνων, στο οποίο αποδείχτηκε σωτήρια για τραυματία η επέμβαση συμπολίτη που είχε εκπαιδευτεί στο πλαίσιο προγράμματος της Περιφέρειας. Ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε επίσης καλή επιτυχία στην ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στην επικείμενη πρώτη της ευρωπαϊκή συμμετοχή, τονίζοντας ότι με τη  συνεργασία όλων προχωρούν οι διαδικασίες και οι εργασίες ώστε το παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης να διεξαχθεί στα Ιωάννινα.

Στην χρησιμότητα της πρωτοβουλίας, αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι της Εθνικής Ασφαλιστικής και το ιατρικό τιμ της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, που παρέλαβε τον απινιδωτή. Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πότσης, διοικητικά στελέχη και ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ.