image description

Ήταν αναμενόμενο κάποιες απουσίες, όπως αυτές των Καραχάλιου και Κόντε κυρίως, να βγάλουν εκτός ρυθμού τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά αναμενόμενο ήταν αυτή η ομάδα να μπορέσει να ανταποκριθεί στις συνθήκες ενός δύσκολου παιχνιδιού, όπως αυτό με τον Παναιτωλικό, να βγάλει χαρακτήρα και να φύγει έστω με την ισοπαλία σήμερα από εκεί. Ίσως, δε, για μερικά εκατοστά να έπαιρνε και τη νίκη, αν μετρούσε το γκολ του Γκάρο στο 64′ και δεν ακυρωνόταν για οφσάιντ.

Στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε αυτό που μετράει είναι οι βαθμοί και εφόσον αυτοί έρχονται, το άγχος δεν φεύγει, τα πόδια θα απελευθερώνονται και το καλύτερο ποδόσφαιρο θα έρθει. Το καλό είναι ότι η ομάδα έχει τον τρόπο της να χτυπάει τα ματς και αφήνει υποσχέσεις ότι φέτος θα εξελιχθούν τα πράγματα πολύ πιο ήρεμα.

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, στο α’ ημίχρονο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να μείνουν προσηλωμένες στην τακτική τους και να μην αφήσουν διαδρόμους στους αντιπάλους τους για να δημιουργήσουν επικίνδυνες στιγμές. Το ματς ήταν ισορροπημένο, παίχτηκε στον χώρο του κέντρου και δύσκολα η μπάλα έφτανε με αξιώσεις στις αντίπαλες περιοχές.

Λίγο μετά το 20 άρχισε κάπως να ανεβαίνει ο ρυθμός του παιχνιδιού, με τον Ντίαζ στο 22’ να έχει ένα σουτ μετά από διπλή προσποίηση στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Κλέιμαν ήταν στη θέση του και μπλόκαρε.

Ο ΠΑΣ έχασε κραυγαλέα ευκαιρία με τον Τζίνο στο 26’, όταν ο Παμλίδης έκλεψε, έδωσε στον Λέο, αυτός στον Ουρουγουανό μέσο λίγο πίσω από το σημείο του πέναλτι, όμως ο Καπίνο έκανε την έξοδο, ενστικτωδώς άπλωσε το χέρι του και απέκρουσε το σουτ.

Ο ΠΑΣ από εκείνο το σημείο και μετά ήλεγξε τον ρυθμό, είχε την κατοχή μπάλας, προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος, αλλά δεν είχε άλλη επικίνδυνη πάσα στην αντίπαλη περιοχή, όπως στη φάση του 26’.

Ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα λίγο πριν την εκπνοή, αφού οι Ντιάζ και Φακούντο Πέρεζ έχαν μεγάλες ευκαιρίες. Στην πρώτη περίπτωση ο Ντίαζ εκμεταλλεύτηκε λάθος του Τζίμα στον οποίο ίσως έγινε φάουλ που δεν δόθηκε, βγήκε απέναντι από τον Κλέιμαν από πλάγια θέση, όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ βγήκε έγκαιρα και απέκρουσε με το χέρι. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα ήρθε στον Φακούντο Πέρεζ που από καλή θέση μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο β’ ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα φάνηκε να αφήνει χώρους στον Παναιτωλικό, αλλά αυτό τον οδηγούσε σε λάθη, που αναγκαζόταν να τα διορθώσει ο Κλέιμαν, ο οποίος έπαιρνε άριστες θέσεις κάτω από την εστία του και δεν φαινόταν να κινδυνεύει, χάρη στην εμπειρία του όμως. Για κάποιο λόγο η άμυνα έδειχνε να έχει κάποια προβλήματα, ειδικά όσο περνούσε η ώρα και κουράζονταν οι Παμλίδης και Τζίμας.

Ο ΠΑΣ είχε μοναδική ευκαιρία να απειλήσει στο 57’ με φάουλ που κέρδισε στο ημικύκλιο της περιοχής ο Τζίμας, όμως αυτήν τη φορά δεν υπήρχε ο Κόντε να απειλήσει και ο Σόρια έκανε μία πολύ κακή εκτέλεση.

Στο 58’ μπήκε ο Γκάρο στη θέση του Λέο και έπαιξε εκείνος στην κορυφή της επίθεσης, μία θέση που μάλλον του ταιριάζει περισσότερο, αφού έχει αίσθηση του γκολ και ξέρει να κινείται κοντά στη μεγάλη περιοχή.

Στο 63’ και το 64’ έγιναν οι φάσεις που συζητήθηκαν πάρα πολύ, αφού ο Παναιτωλικός ζήτησε γκολ σε φάση με σουτ του Καρέλη όπου η μπάλα βρήκε στο δοκάρι αρχικά και ο Τσαούσης έδιωξε πάνω στη γραμμή, με τον Γκάρο δευτερόλεπτα βαργότερα να βάζει γκολ παρόμοιο με αυτό νπου έβαλε με την Κηφισιά, μόνο που τη σέντρα έκανε ο Σόρια αυτήν τη φορά, αλλά ήταν εκτεθειμένος για εκατοστά. Το var είδε και τις δύο φάσεις και αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει γκολ για καμία ομάδα.

Στο φινάλε του ματς οι δύο ομάδες είχαν και πάλι από μία καλή φάση. Στο 89’ ο Σόρια μπήκε απειλητικά στην περιοχή, αλλά ο Καπίνο σε ετοιμότητα έσωσε, ενώ στο 91’ σε σουτ του Μπαλντασάρα, παρενέβη ο Ζοάο Πέδρο με τακουνάκι και άλλαξε πορεία στην μπάλα, η οποία όμως έφυγε σύρριζα δίπλα από την εστία του Κλέιμαν.

Στο 93’ ο Παναιτωλικός είχε ένα ακόμα επικίνδυνο σουτ με τον Χουάνπι που έκανε περιστροφή γύρω από τον άξονά του στο σημείο του πέναλτι, σούταρε και ο Κλέιμαν έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε.

Το τελευταίο σφύριγμα από τον Κατοίκο βρήκε με παράπονα τον Παναιτωλικό, στον οποίο θεωρούν ότι κακώς δεν μέτρησε γκολ στο σουτ του Καρέλη, ωστόσο αν δεν υπάρχει κάτι απόλυτα ξεκάθαρο ισχύει ό,τι είδαν οι διαιτητές εντός του γηπέδου.

Στον ΠΑΣ σίγουρα δεν μένουν ικανοποιημένοι από το σημερινό παιχνίδι, αλλά κρατάνε τον βαθμό και περιμένουν τις επιστροφές Καραχάλιου και Κόντε, προκειμένου η ομάδα να ξαναβρεί την ισορροπία της στη μεσαία γραμμή και φυσικά να ξαναγίνει απειλητική στην επίθεση με την επιβλητική παρουσία του Κόντε.