image description

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο Στέφανος Ντούσκος(φωτό) ανοίγει για τα ελληνικά κουπιά την αυλαία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών το πρωί της Κυριακής στο Βελιγράδι της Σερβίας.

Στη  πρώτη κούρσα της διοργάνωσης στις 10:30 ώρα Ελλάδας ο Γιαννιώτης Ολυμπιονίκης θα προσπαθήσει να βάλει τις βάσεις τόσο για να φτάσει στον τελικό , κυρίως όμως για να πλησιάσει στην πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες  του Παρισιού που θα εξασφαλίσουν οι 9 πρώτοι νικητές στο φινάλε της διοργάνωσης.

Στις 8 αυτές προκριματικές σειρές του σκιφ ανδρών οι δυο πρώτοι από κάθε σειρά θα περάσουν στην επόμενη φάση χωρίς να χρειαστεί να δώσουν επαναληπτικό αγώνα. Αυτός είναι και ο στόχος του Έλληνα Ολυμπιονίκη που θα αγωνιστεί στη 2η σειρά του προκριματικού.

Αρκετή ώρα μετά στις 13:26 το μεσημέρι θα πέσουν στη μάχη της πρόκρισης οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου που θα πάρουν μέρος  στο 2ο προκριματικό του διπλού σκιφ ελ βαρών. Το ελληνικό πλήρωμα θα επιδιώξει να τερματίσει στα τέσσερα πρώτα πληρώματα της κούρσας για να συνεχίσουν στον επόμενο γύρο χωρίς να χρειαστεί να αγωνιστούν στον επαναληπτικό. Από το συγκεκριμένο αγώνισμα τα επτά καλύτερα πληρώματα στο τέλος της διοργάνωσης θα πάρουν  το εισιτήριο για το Παρίσι.

Στις 14:43 το μεσημέρι το τρίτο ελληνικό πλήρωμα που θα ξεκινήσει στου Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα είναι το διπλό βαρύ με τους Θανάση Παλαιοπάνο και Γιάννη Καλανδαρίδη. Το έμπειρό πλήρωμα θα αγωνιστεί στην 3η προκριματική σειρά και θα επιδιώξει να τερματίσει μέσα στα τέσσερα πρώτα πληρώματα προκειμένου να πάει στην επόμενη φάση χωρίς επαναληπτικό.

Οι αγώνες θα μεταδίδονται από το κανάλι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ενώ οι τελικοί του Σαββατοκύριακου θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ3.