image description

Η διακοπή του πρωταθλήματος δίνει την ευκαιρία για μια πρώτη στατιστική αποτίμηση της πορείας του ΠΑΣ Γιάννινα συγκριτικά και με τις υπόλοιπες ομάδες μετά από τρεις αγωνιστικές. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν τους “κυανόλευκους” να βρίσκονται σε αρκετές κατηγορίες μέσα στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, όπως επίσης και παίκτες τους.

Ήδη οι «κυανόλευκοι» καταγράφουν τρεις πρωτιές, μία θετική, αλλά και δύο αρνητικές. Στα θετικά είναι η πρωτιά της ομάδας στα κλεψίματα έχοντας φτάσει τα 98 σε τρεις αγώνες. Η πιεστική άμυνα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του ΠΑΣ φέτος και επιβεβαιώνεται και από τους αριθμούς. Ακολουθούν ο Ολυμπιακός με 93 κλεψίματα και η Λαμία με 88.

Το αρνητικό, όμως, είναι τα πολλά λάθη, στα οποία επίσης ο ΠΑΣ είναι πρώτος με 124. Ακολουθεί ο Άρης με 121 και οι Ολυμπιακός και Λαμία με 120.

Στον τομέα των φάουλ να σημειώσουμε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ομάδα που κάνει, αλλά και δέχεται πολλά φάουλ. Στα φάουλ που παραχωρεί είναι 5ος με 47 φάουλ, τα οποία έχουν αποφέρει 13 κίτρινες κάρτες! Οι κάρτες αυτές τον κατατάσσουν στην 1η θέση!  Πιο σκληρή ομάδα του πρωταθλήματος είναι ο ΟΦΗ με 63 φάουλ και 12 κίτρινες.

Στα κερδισμένα φάουλ οι Ηπειρώτες είναι 2οι με 53, πίσω από τον Άρη που έχει κερδίσει 64.

Σε ό,τι αφορά την άμυνα, οι «κυανόλευκοι» διαθέτουν την 3η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 1 γκολ παθητικό. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν διατηρήσει το μηδέν ως τώρα, ενώ μόνο ένα γκολ έχει δεχτεί και ο Παναιτωλικός. Θυμίζουμε ότι Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός έχουν ένα ματς λιγότερο.

Ο ΠΑΣ εμφανίζεται να είναι η 2η ομάδα σε επεμβάσεις με 67. Πρώτος είναι ο Πανσερραϊκός με 94 και τρίτη η Λαμία με 63.

Επίσης, οι «κυανόλευκοι» είναι 5η ομάδα σε αποκρούσεις με 11, εκ των οποίων οι 10 είναι του Κλέιμαν που είναι 5ος παίκτης της Λίγκας σε αποκρούσεις πίσω από τον Οουμουντουρ της Κηφισιάς με 18, τον Σιαμπάνη του Βόλου με 16, τον Παπαδόπουλου της Τρίπολης με 13 και τον Χόβαν του Πανσερραϊκού με 11.

Επιπλέον, ο Κλέιμαν είναι 2ος παίκτης σε κλεψίματα στο πρωτάθλημα με 18, πίσω από τον τερματοφύλακα της Κηφισιάς που έχει 19.

Σε άλλα ατομικά στατιστικά,

Ο Παντελάκης είναι 1ος στο πρωτάθλημα σε επεμβάσεις με 17 και 3ος είναι ο Εραμούσπε με 16!

Ο Σόρια είναι 4ος στα γεμίσματα με 19 προσπάθειες.

Ο Τζίμας είναι 2ος σε λάθη με 24, πίσω από τον Φορτούνη που έχει 26.

Ο Παμλίδης είναι 3ος σε παραχώρηση φάουλ, καθώς έχει κάνει 8.

Στα κερδισμένα φάουλ 5ος είναι ο Παναγιώτης Τζίμας με 9.

Τέλος, μόνο 5 παίκτες δεν βγήκαν καθόλου ως τώρα από την ενδεκάδα. Είναι οι Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε και Τζίνο.