image description

Αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα είπε ο κ. Στάικος στη συνέντευξη τύπου που αφορούν και γενικότερα το στήσιμο της ομάδας και το ρόστερ, αλλά φυσικά και τις επιμέρους λεπτομέρειες που έκριναν το παιχνίδι. Εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος ότι η ομάδα θα πάρει αυτό που της αξίζει, όχι αυτό όμως που νομίζουν κάποιοι ότι της αξίζει.

Αναλυτικά (δείτε πιο κάτω το βίντεο):

«Σήμερα είδαμε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα να έχουν μία καλή απόδοση, παρ’ όλα αυτά το σκορ δεν είναι το επιθυμητό. Από το πρώτο λεπτό πιέσαμε ψηλά τον ΠΑΟΚ, δεν του αφήσαμε περιθώριο να κάνει το γνωστό παιχνίδι, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. Παρ’ όλα αυτά σε μια ανύποπτη φάση έγινε το 0-1. Ισοφαρίσαμε το παιχνίδι με καλό ποδόσφαιρο, η ομάδα και με τη βοήθεια κόσμου έδειχνε να πιέζει τον ΠΑΟΚ, αλλά δεχτήκαμε το 1-2. Μέχρι το 1-3 σχεδόν η ομάδα μας προσπάθησε με ορθολογικό και κάποιες φορές με άμεσο παιχνίδι να απειλήσει τον ΠΑΟΚ, του βάλαμε δύσκολα, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς και συνεχίζουμε τη δύσκολη προσπάθεια».

Για τα φτηνά γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΣ: «Όντως δεχτήκαμε γκολ που ο ΠΑΟΚ στην ουσία δεν δυσκολεύτηκε να τα πετύχει ειδικά το 1ο και το 3ο, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, θα γίνουν και λάθη. Μην ξεχνάμε ότι οι ποδοσφαιριστές σε άλλα ματς μας χάρισαν βαθμούς, οπότε όλα καλά».

Για το αν μέτρησε η ατομική ποιότητα παικτών όπως ο Κωνσταντέλιας ή τα ατομικά λάθη: «Η ποιότητα αρκετών παικτών του ΠΑΟΚ είναι δεδομένη. Πολλές φορές είναι συνδυασμός πραγμάτων, μπορεί κάποιοι παίκτες να μη λειτουργήσουν καλά και κάποιοι του αντιπάλου αντίστοιχα καλύτερα και μπορεί να δεχτείς τέρμα και να χάσεις ένα παιχνίδι. Το ματς μας αφήνει μία περίεργη γεύση, γιατί η ομάδα μας έδειξε καλά χαρακτηριστικά, περισσότερα απ’ ότι με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν συνδυάστηκε με καλό αποτέλεσμα. Ναι μεν η εικόνα μας είναι τέτοια που αντλούμε δύναμη να συνεχίσουμε, αλλά από την άλλη πρέπει να κερδίσουμε βαθμούς που είναι το βασικό ζητούμενο».

Για το αν έχει τα «εργαλεία» να γυρίζει τέτοια ματς όπως το σημερινό ή αν δεν υπάρχουν οπότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα και στο μέλλον: «Η αλήθεια είναι ότι όντως θα μπορούσε να γυρίσει σήμερα το ματς, αλλά με το αν δεν μπορούμε να το λύσουμε. Το να υπάρχουν επιλογές και να διευκολυνθούμε και μια στιγμιαία ατομική ενέργεια να μπορεί να μας δώσει βαθμούς πιο εύκολα το είδαμε και στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Σήμερα είχαμε κάποιες ατυχίες και στερηθήκαμε κάποιους παίκτες που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν ερχόμενοι από τον πάγκο (σ.σ. ένιωσε αδιαθεσία ο Εφορντ), βλέπω όμως και παίκτες βελτιωμένους από πέρυσι. Η ομάδα αυτή είναι, θα συνεχίσουμε τη δουλειά θα βελτιωνόμαστε και θα πάρουμε τους βαθμούς που πρέπει».

Πόσο δύσκολο να ανταποκριθεί η ομάδα στα συνεχόμενα παιχνίδια: «Η αλήθεια είναι ότι το βάθος μας δεν τόσο είναι μεγάλο για να διαχειριστούμε εύκολα αυτά τα παιχνίδια. Δεν είναι μόνο θέμα βάθους είναι και συγκεκριμένες θέσεις. Γνωρίζω καλά τους παίκτες, μπορεί κάποιος να αγωνιστεί σε άλλη θέση, θα το δούμε αυτό. Αλλά η ομαδική δουλειά και το ομαδικό πνεύμα θα μας οδηγήσουν εκεί που θέλουμε. Τις λεπτομέρειες πρέπει εμείς με την προσπάθεια και με τη σοβαρότητά μας να τις ωθήσουμε να γίνουν ωφέλιμες για μας».

Για τις ελλείψεις στο ρόστερ και αν είναι καλυμμένος από τις μεταγραφές που έγιναν: «Κάθε ποδοσφαιριστής που βρίσκεται στον ΠΑΣ για ‘μενα είναι καλός και περιμένουμε να βοηθήσουν όλοι. Δουλειά των προπονητών είναι να πιστεύουν όλους τους παίκτες και να τους εξελίσσουν. Προέχει βέβαια να έχει καλή πορεία η ομάδα. Αν θέλετε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω για να αναλύσουμε τις μεταγραφές, εγώ δεν είμαι άνθρωπος που θα γκρινιάξει. Προσπάθεια έγινε, το αν έχουμε αυτό που θα θέλαμε δεν το ξέρουμε. Αλλά για ‘μενα έχω τους καλύτερους. Έτσι μπορώ να λειτουργήσω καλά και στην προπόνηση. Με το υπάρχον έμψυχο υλικό θα δείτε ότι στο τέλος θα πάρουμε αυτό που αξίζουμε και όχι αυτό που νομίζουμε ότι αξίζουμε. Έχουμε βελτιωθεί ως ομάδα, αλλά μην τοποθετούμε την ομάδα μας σε σημείο που να έχουμε έπαρση. Να το προσέξουμε, βήμα βήμα και θα πάρουμε αυτό που αξίζουμε και όχι αυτό που νομίζουμε ότι αξίζουμε».

Για το αν το υπάρχον ρόστερ μπορούσε να έχει περισσότερες επιλογές: «Θα μπορούσαμε να λεμε πολλά, όμως πρέπει να είμαστε πραγματιστές. Έχουμε ικανούς ποδοσφαιριστές, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και το γήπεδο θα μας δείξει. Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ τι να έχει ή δεν έχει η ομάδα, γιατί από αύριο ξεκινάει η δουλειά για Πανσερραϊκό».

Για τον Έφορντ και το σκεπτικό αυτής της μεταγραφής: «Οι μεταγραφές είναι μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν νομίζω να γίνει άλλη κίνηση. Ο Έφορντ είναι ένας παίκτης που παίζει κυρίως στα άκρα, είναι επιθετικογενής, η ομάδα ήταν κοντά σε μεσοεπιθετικό δεν έγινε και ξαφνικά βρέθηκε αυτή η περίπτωση. Η ομάδα ήθελε ενίσχυση και σ’ αυτή τη θέση. Είναι καλός στα άκρα της επίθεσης, θα μας δώσει βοήθειες και σαν δεύτερος επιθετικός. Καλά είναι από ετοιμότητα, αλλά είχε μία αδιαθεσία στη διάρκεια του παιχνιδιού και θα κάνει κάποιες εξετάσεις. Θα δούμε και τις προπονήσεις και θα αποφασίσουμε».