image description

Την έντονη δυσαρέσκειά τους προς τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Ταξιάρχο κ. Βασίλειο Μουσελίμη, εξέδρασαν τα προεδρεία των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου για την τεράστια κινητοποίηση που γίνεται στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, λόγω των μέτρων που αποφασίστηκαν μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη από Κροάτες χούλιγκαν.

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι κινητοποιείται ένας τεράστιος αριθμός κάθε φορά, όταν μάλιστα δεν υπάρχουν καν φιλοξενούμενοι οπαδοί, με αποτέλεσμα άλλες υπηρεσίες να μένουν υποστελεχωμένες για ώρες.

Και δεν έχουν άδικο, αφού είναι τουλάχιστον υπερβολική τόσο μεγάλη κινητοποίηση όταν ακόμα και οι φίλαθλοι του γηπεδούχου ΠΑΣ Γιάννινα είναι περιορισμένοι σε αριθμό. Ήδη την περασμένη Κυριακή οι έλεγχοι ήταν πολύ πιο χαλαροί, δείγμα του ότι αυτά τα μέτρα είναι αδύνατον να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου για τη συνάντηση με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου:

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (25/9) στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων συνάντηση των Προεδρείων των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Ταξιάρχο κ. Βασίλειο Μουσελίμη. Μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν η απασχόληση των Αστυνομικών στα γήπεδα.

Εκ μέρους όλων των Ενώσεων μεταφέρθηκε προς την Διοίκηση η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση όλων των μελών μας για το γεγονός ότι ένας τεράστιος αριθμός Αστυνομικών  δυσανάλογος των φιλάθλων και αριθμητικά περίπου ίσος με το σύνολο των συναδέλφων που αστυνομεύουν για ένα οχτάωρο σε όλες τις περιοχές της Ηπείρου) για αρκετές ώρες ( έναρξη Υπηρεσίας τουλάχιστον 4 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων) απασχολείται σε καθήκοντα ξένα προς την αποστολή τους, ως υπάλληλοι Ανωνύμων Εταιρειών. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό πέραν της σωματικής και ψυχολογικής καταπόνησης του Αστυνομικού Προσωπικού εκτεθειμένη είναι και η τοπική Κοινωνία αφού ένας τεράστιος αριθμός Αστυνομικών αντί της βασικής τους αποστολής που είναι η πρόληψη του εγκλήματος και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας απασχολούνται για την προστασία εταιριών ιδιωτικών συμφερόντων με κόστος χιλιάδων ευρώ εις βάρος του φορολογούμενου πολίτη.

Από μέρους μας ζητήσαμε από τον κ. Γενικό να γίνει επαναξιολόγηση όλου του επιχειρησιακού σχεδιασμού αναφορικά με τα γήπεδα , προκειμένου να υπάρξει ένας ουσιώδης εξορθολογισμός αναφορικά τόσο με την προστασία των πολιτών που συμμετέχουν στα αθλητικά γεγονότα στο κομμάτι που μας αναλογεί, αλλά και την Αστυνόμευση της υπόλοιπης κοινωνίας. Επειδή θεωρούμε ότι οι προτάσεις μας είναι προς όφελος τόσο της Κοινωνίας αλλά και των συναδέλφων μας και της λειτουργίας των υπηρεσιών μας, αναμένουμε την υιοθέτηση τους από την πλευρά της Διοίκησης. Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που έχουμε στην διάθεσή μας , προκειμένου να προστατέψουμε το λειτούργημα μας.

Για τα Δ.Σ.

Ο ι Πρόεδροι των Ενώσεων ΑΡΤΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΑΠΟΤΟΡΗΣ Δ. ΝΑΚΟΣ ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΝ. ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΥΑΓΓ.

Διαφημίσεις