image description

Ο προπονητής του Ολυμπιακού στις δηλώσεις του μετά το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα ανέφερε ότι η ομάδα του πήρε μια νίκη σε μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύεται. Μόνο που αυτή την φορά δεν δυσκολεύτηκε,  εφόσον  η παράδοση των καλών εμφανίσεων του ΠΑΣ δεν λειτούργησε ποτέ κι έτσι η νίκη για την ομάδα του ήρθε φυσιολογικά και δίκαια.

Δεν νομίζω πως κάποιος σοβαρός οπαδός πίστευε πριν το ματς ότι αυτός, ο ελλιπέστατος, ΠΑΣ είχε  ελπίδα οποιουδήποτε  θετικού αποτελέσματος απέναντι στον εξαιρετικά φορμαρισμένο…πολυεκατομμυριούχο ΟΣΦΠ. Αλλά ήταν τόσο εύκολη η νίκη του που ακόμη και οι ίδιοι οι άνθρωποι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, αν τους ρωτούσες πριν τον αγώνα, δεν θα το πίστευαν.

Για να είμαστε δίκαιοι. Δεν είναι ότι δεν προσπάθησαν οι παίκτες του ΠΑΣ ή ότι ήθελαν να χάσουν, απλά δεν έβγαλαν το πάθος και την ένταση που μας έχουν συνηθίσει παλαιότερα σε τέτοιους μεγάλους αγώνες. Δεν έπεισαν σε κανένα σημείο ότι μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι, ότι έβλεπαν τους παίκτες του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ισάξιους με αυτούς, όπως κατά το παρελθόν στους Ζωσιμάδες και αυτό ίσως να οφείλεται και στην απογοήτευση που μπορεί να αισθάνθηκαν,  μιας και με το …καλημέρα, μόλις στο 20΄, έχαναν με 2-0.

Βέβαια δεν είναι ο πρώτος αγώνας της φετινής περιόδου  που ο ΠΑΣ  από τις αρχές του πρώτου ημιχρόνου δείχνει να μην του  «βγαίνει» τίποτε και να δέχεται εύκολα μάλιστα γκολ και αυτό ίσως να πρέπει να απασχολήσει όποιους  ενημερώνουν για τον τρόπο παιχνιδιού  του αντιπάλου…

Κανείς ποδοσφαιριστής δεν ξεχώρισε ιδιαίτερα,  τόσο από αυτούς που ξεκίνησαν τον αγώνα όσο και από αυτούς που ήρθαν σαν αλλαγές,  αφού δεν κατάφεραν να δώσουν απολύτως τίποτε στην ομάδα.

Σίγουρα δεν είναι καταστροφικό να έχει μια κακή ημέρα η ομάδα, όμως είναι ανησυχητικό το ότι δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστική,  όπως επισήμανε ο κόουτς Στάικος , και ούτε είναι και δικαιολογία οι ελλείψεις, μιας και αυτό δεν επηρεάζει τη διάθεση διάκρισης που πρέπει να υπάρχει από τους αντικαταστάτες,  έστω κι αν στο σύνολο η ομάδα παρουσιαστεί κακή…

Θα ήταν άδικο φυσικά να μην αναγνωριστεί η καθολική ανωτερότητα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και η διαφορά ποιότητας των ποδοσφαιριστών, μιας και οι μεν είναι επιπέδου champions league και οι δε, αποφυγής υποβιβασμού στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά δεν γίνεται εύκολα αποδεκτή η ήττα με …κατεβασμένα τα χέρια.

Ίσως  να είχαμε την  χειρότερη εμφάνιση επί εποχής Στάικου και πρέπει άμεσα κόουτς και ποδοσφαιριστές να καθίσουν και να αναλύσουν την εικόνα που παρουσίασαν στο γήπεδο από πλευράς έντασης,  χωρίς να τους απασχολήσει ιδιαίτερα η ήττα,  που ούτως ή άλλως έδειχνε δεδομένη λόγω της δυναμικής του αντιπάλου και των ελλείψεων.

Εν κατακλείδι…

Η συνολική εικόνα της ομάδας στους τρεις τελευταίους αγώνες δεν είναι καλή και το ανησυχητικό είναι πως διακρίνονται  κενά, όχι μόνο στις εναλλακτικές, αλλά και σε κάποιες βασικές επιλογές, αφού ποδοσφαιριστές που πέρσι έκαναν τη διαφορά ακόμη δεν έχουν φορμαριστεί και από τους νεοαποκτηθέντες κανείς δεν έχει προσφέρει ακόμη τα προσδοκώμενα.

Μελανό σημείο -και όχι μόνο στον αγώνα με τον Ολυμπιακό- είναι οι κάρτες και η ευκολία που παίρνονται από τους παίχτες του ΠΑΣ,  που σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς , αυτοί θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και να μην απασχολεί η αντικατάστασή τους,  αλλά τώρα έχουν σαν αποτέλεσμα τον αποσυντονισμό της ομάδας.

Μέχρι τον Δεκέμβρη δεν μπορεί να αλλάξει κάτι στο έμψυχο υλικό, οπότε μόνο η προσπάθεια όλων να βελτιωθούν και να προετοιμαστούν σε ένα στυλ, ίσως, παιχνιδιού που να ταιριάζει στις δυνατότητες που πραγματικά υπάρχουν και όχι σε αυτές που θα ήταν ιδανικά να  υπάρχουν.

Στις 20 Οκτωβρίου ο ΠΑΣ θα αγωνιστεί στην Λαμία με την ομώνυμη ομάδα που έχει ενισχυθεί σημαντικά. Ένα θετικό αποτέλεσμα θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη και αισιοδοξία για την συνέχεια, το αντίθετο θα επιφέρει απογοήτευση, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται …

 Υ.Γ. 1: Δεν  έγινε κάτι λάθος στις αλλαγές του κόουτς στον αγώνα,  αλλά δεν πήρε απολύτως τίποτε από αυτές η ομάδα, όπως και από το  βασικό σχήμα.

 Υ.Γ. 2: Κορυφαίος παίχτης ως τώρα ο αμυντικός Παντελάκης. Αυτό από μόνο του αρκεί να προβληματίσει για το δημιουργικό αποτέλεσμα της ομάδας.