image description

Ευχές για καλή σχολική χρονιά έδωσε σήμερα στην Εκπαιδευτική Κοινότητα της Ηπείρου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος παρέστη και σε Αγιασμούς Σχολείων. Σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

“Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς, είναι αφετηρία μιας καινούργιας πορείας για την Εκπαιδευτική Κοινότητα. Στόχος πρέπει να είναι μια Παιδεία που θα αποτελεί συνέχεια της εκπαιδευτικής παράδοσης και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Η Παιδεία απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις και ηρεμία, ώστε εκπαιδευτικοί και μαθητές να αφιερωθούν απερίσπαστοι στο έργο τους.

Δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός ότι  η Παιδεία  στήριξε την Ελλάδα και το Ελληνικό Έθνος σε δύσκολες ιστορικές περιόδους και αυτό το γνώριζαν καλύτερα από όλους οι Ηπειρώτες Εθνικοί Ευεργέτες,  που από τις χώρες  στις οποίες ζούσαν και δημιουργούσαν ενίσχυαν τα σχολεία και τις εκκλησίες, ώστε να αποτελούν άσβεστο “φάρο” του Ελληνισμού. Και αυτή την παρακαταθήκη, έχουμε όλοι χρέος να την διαφυλάττουμε ειδικά  τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Όσον αφορά την Περιφέρεια Ηπείρου, είμαστε πάντα δίπλα στην Εκπαιδευτική κοινότητα και έχουμε μεριμνήσει για την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους. Τυχόν μικροπροβλήματα που υπάρξουν θα αντιμετωπιστούν άμεσα με τη συνεργασία των Υπηρεσιών μας και των Σχολείων. Με την ευκαιρία θέλω να ζητήσω από όλους όσοι εμπλέκονται στο συγκεκριμένο έργο να είναι απόλυτα συνεπείς, θέτοντας πάνω απ’ όλα την ασφάλεια των μαθητών”.