«Ποδαρικό» με μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έκανε ο Γιώργος Χριστοβασίλης, πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, στην εκπομπή «Στη Λακούβα» του Μιχάλη Μερτζιανίδη, που έκανε πρεμιέρα σήμερα το απόγευμα στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρθηκε και στο θέμα του νέου γηπέδου που προτείνεται να κατασκευαστεί στο ΠΕΑΚΙ και όπως αποκάλυψε, μόλις ολοκληρωθούν και οι παραολυμπιακοί του Ρίο, θα οριστεί ραντεβού με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και αθλητισμού για να γίνει μία συγκεκριμένη πρόταση. Πρώτη προτεραιότητα η κατασκευή προπονητικού κέντρου και στη συνέχεια η κατασκευή γηπέδου και άλλων χώρων απαραίτητων για τη μετατροπή του συλλόγου σε ευρωπαϊκό σύλλογο με όλες τις ανέσεις. Εφόσον ανάψει το «πράσινο φως», ο ΠΑΣ θα ξεκινήσει το τρέξιμο για να βρει τα χρηματοδοτικά εργαλεία ενός τέτοιου πρότζεκτ.

Πιο αναλυτικά:

Για  την εικόνα που αποκόμισαν οι παράγοντες της Οντ και της Άλκμααρ από τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Τους Νορβηγούς τους ξαφνιάσαμε, δεν το περίμεναν ότι θα είχαν τέτοια αντίσταση. Στο τέλος μόνο ευχάριστα πράγματα είχαν να λένε και ακόμα και σήμερα μιλάμε μεταξύ μας για διάφορα θέματα ποδοσφαίρου και ελπίζουμε κάποια στιγμή να ξανασυναντηθούμε μαζί τους. Τους έκανε εντύπωση ότι πήγε κόσμος του ΠΑΣ απ’ όλη την Ευρώπη.

Οι Ολλανδοί μας είδαν αφ’ υψηλού. Ίσως αν παίζαμε στην έδρα μας να τους κάναμε τη ζημιά, παραλίγο να τους την κάνουμε και στην Αθήνα. Υπάρχουν και χειρότερα γήπεδα στην Ευρώπη κι εμάς δεν μας άφησαν να παίξουμε στην έδρα μας. Όχι ότι δεν χρειάζεται λίφτινγκ το «Ζωσιμάδες».  Έπαιξε καθοριστικό ρόλο η ΕΠΟ, που 2 μήνες μετά ακόμα δεν έχει ανακοινώσει ότι παίξαμε Ευρώπη. Οι Ολλανδοί ξαφνιάστηκαν  πάρα πολύ με τον κόσμο μας στην Αθήνα. Ακόμα και οι παίκτες τους χάζευαν στο τέλος του αγώνα τον κόσμο μας.

Οι εμπειρίες αυτές μας έδωσαν την ευκαιρία να κληθούμε και σ’ ένα φιλικό από τη Χόφενχαιμ. Ήταν μεγάλη χαρά για μας, δώσαμε ένα στίγμα, έστω κι αν πήγαμε με πολλές απουσίες και κουρασμένοι».

Για την ομοιογένεια της ομάδας τα τελευταία χρόνια: «Είναι σαν να μην έχει φύγει κανείς, παρότι είναι μόλις 4-5 παίκτες που έχουν μείνει από το 2012-2013 στην ομάδα. Κοιτάμε πάνω απ’ όλα να φέρνουμε καλούς χαρακτήρες και μετά το τεχνικό τιμ παίρνει από τους παίκτες το 100%, παίζουν, αναδεικνύονται και βάζουν υποψηφιότητα για μια νέα μεταγραφή ακόμα και παίκτες που ήταν παροπλισμένοι στις ομάδες τους. Υπάρχει χημεία διοίκησης και προπονητικού τιμ. Κάθε χρόνο γινόμαστε και καλύτεροι».

Για τις μεταγραφές που έγιναν: «Φέτος αργήσαμε στις μεταγραφές, αλλά εμείς ξέρουμε ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά. Όλα κρίνονται βέβαια μέσα στο γήπεδο. Ένα δείγμα το έδωσαν την Κυριακή, αλλά είναι ακόμα αρχή. Είμαστε αισιόδοξοι ότι μετά από 4-5 αγωνιστικές θα είμαστε ακόμα καλύτεροι. Η πίκρα είναι ότι το γήπεδο ακόμα δεν γεμίζει.  Ο κόσμος περνάει σίγουρα δύσκολες στιγμές. Κάποιοι έλεγαν ότι πάλι τους ίδιους να πάμε να δούμε; Όμως η ομάδα φέτος έχει αλλάξει και το γήπεδο εξακολουθεί να είναι άδειο. Δεν ξέρω αν είναι υπερβολικά τα 10 ευρώ. Ίσως είναι δύσκολο για κάποιους ακόμα και αυτό το ποσό. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Κάτι θα προσπαθήσουμε γι’ αυτό το θέμα, γιατί είναι κρίμα να παίζουν αυτοί οι παίκτες σε άδειο γήπεδο».

Για το νέο γήπεδο: «Είμαστε σε φάση που η διοίκηση της ΓΓΑ έχει θετική θέση να μας παραχωρήσει το ΠΕΑΚΙ. Περιμένουν να τους πάμε συγκεκριμένη πρόταση. Είναι έτοιμη η πρόταση από εμάς, αλλά μια ο Υπουργός, μια ο γ.γ. Αθλητισμού είναι στη Βραζιλία για τους ολυμπιακούς και παραολυμπιακούς και το ραντεβού δεν έγινε. Θα γίνει όμως σύντομα η συνάντηση όπως μου υποσχέθηκαν. Σαν πρώτο βήμα θέλουμε τη θετική τους απόφαση για την παραχώρηση και μετά αρχίζει το δύσκολο έργο να βρεθούν τα κεφάλαια. Θα ξεκινήσουμε από ένα προπονητικό κέντρο και σε βάθος 2-3 ετών θέλουμε να κάνουμε το γήπεδογια να ελευθερώσουμε και το χώρο των «Ζωσιμάδων» να γίνει οτιδήποτε πρέπει να γίνει από τον Δήμο ή την Πολιτεία.

Από τη συνάντηση που είχα με τον Δήμαρχο είναι θετικός ο Δήμος να παραχωρήσει ένα κομμάτι στρεμμάτων που εφάπτεται στο ΠΕΑΚΙ για να γίνει προπονητικό κέντρο. Πρώτα πρέπει να πάρουμε την «ευλογία» της ΓΓΑ και μετά σιγά-σιγά με προγραμματισμό φτιάχνεται.

Θέλω όταν αποχωρήσω από την ομάδα να έχει ιδιόκτητο γήπεδο και να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη  από τις εγκαταστάσεις της και να προχωράει μπροστά, θέλω να έρχονται νέα παιδιά και να αθλούνται σ’ εμάς. Μπορεί να γίνει ένας αθλητικός χώρος που να έχει κι άλλα αγωνίσματα εκεί, ώστε να είναι ένας πλήρης χώρος».

Για τις Ακαδημίες του ΠΑΣ στην Αθήνα: «Είναι μια κακή, αλλά καλή τελικά σύμπτωση που ο κ. Γεωργουλόπουλος, λόγω προσωπικών ιατρικών θεμάτων είναι στην Αθήνα και μπορεί να βοηθάει εμάς στις Ακαδημίες. Όταν επανέλθει ο κ. Γεωργουλόπουλος πίσω στα καθήκοντά του, θα έχει προλάβει να αφήσει έργο και στις Ακαδημίες μας στην Αθήνα».

Για την αξιοποίηση της αδειοδότησης της ΕΠΟ: «Με το που βγήκαμε Ευρώπη ελεγχόμαστε κάθε 3 μήνες από την UEFA. Δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω, πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί. Αν καταφέρουμε να ξαναβγούμε Ευρώπη, τότε θα πούμε ότι αλλάξαμε επίπεδο».

Για τις αποχωρήσεις κάποιων παικτών και αν είχε αγχωθεί το καλοκαίρι: «Είχα αγχωθεί επειδή θα παίζαμε Ευρώπη και ίσως δεν θα ήμασταν έτοιμοι. Δίνω ένα δίκιο στα παιδιά, γιατί δεν πίστεψαν ότι θα παίζαμε Ευρώπη. Ίσως σήμερα να το έχουν μετανιώσει. Αφού καταφέραμε και φέραμε όμως αυτούς που θέλαμε και η Ευρώπη μας έδωσε καλά στοιχεία και στο μέλλον θα πάμε καλά».

Για το αν αισιοδοξεί ότι θα δούμε καλύτερο πρωτάθλημα: «Βλέπω ότι οι 4 μεγάλοι θεωρητικά έχουν ενισχυθεί πάρα πολύ. Αυτές οι ομάδες θα ξεχωρίσουν, να δούμε ποιους θα παρασύρουν μαζί τους. Και οι μικρομεσαίες ομάδες όμως ενισχύθηκαν.

Οι αλλαγές στην ΕΠΟ θα βοηθήσουν να καλυτερεύσουν κάποια πράγματα. Πρέπει να καλυτερεύσουν, γιατί διαφορετικά όλη αυτή η φασαρία δεν θα βγάλει αποτέλεσμα. Βαδίζουμε σε καλύτερο δρόμο.

Εμείς ξεκινήσαμε με πολύ θετικό αποτέλεσμα. Ακολουθούν δύσκολα ματς και θα δείξει αν μπορούμε να έχουμε βλέψεις για κάτι πολύ καλό. Προσωπικά πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα, αλλά θα φανεί στο γήπεδο. Έχουμε πολύ βάθος στον πάγκο, που δεν το είχαμε τα προηγούμενα χρόνια».

*Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Χριστοβασίλη και πιο κάτω στο δεύτερο βίντεο όλη την εκπομπή με σχόλιο Κοντογιωργάκη, αλλά και στατιστική ανάλυση του αγώνα ΠΑΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ από τον Κώστα Γαλάνη.


Ο Γιώργος Χριστοβασίλης στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM… από super-fm


ΣΤΗ ΛΑΚΟΥΒΑ 13-9-2016 από super-fm