image description

Για ενίσχυση και όχι αλλαγές μίλησε ο κ. Στάικος σχολιάζοντας το τι εννοούσε η διοίκηση στην ανακοίνωσή της μετά το παιχνίδι με τον Βόλο και προανήγγειλε μεταγραφές που θα βοηθήσουν, ιδεατά από την πρώτη κιόλας αγωνιστική του Ιανουαρίου. Από εκεί και πέρα επανέλαβε την πίστη του στην ομάδα και διευκρίνισε ότι οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ θα γίνουν για να έρθουν και οι βαθμοί πρωτίστως, και μετέπειτα να διατηρηθεί αυτή η καλή εικόνα που είχε κατά διαστήματα στο πρωτάθλημα ο ΠΑΣ.

Αναλυτικά (αργότερα θα ανέβει και το βίντεο):

«Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας για μας. Στο α’ ημίχρονο έγινε ανοιχτό παιχνίδι, δεν υπήρχαν σκοπιμότητες από καμία ομάδα. Αυτό βέβαια διευκολύνει την ΑΕΚ, αλλά κι εμείς είχαμε κάποιες καλές στιγμές και θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει το παιχνίδι. Δεν λέω ότι η ΑΕΚ προηγείται άδικα. Θα μπορούσε να είναι 1-2 το σκορ. Έγινε παιχνίδι με καλό ρυθμό εκατέρωθεν και φάσεις, οι περισσότερες από την πλευρά της ΑΕΚ.

Στο β’ ημίχρονο έπρεπε να μετριάσουμε αυτόν τον ρυθμό, το κατορθώσαμε ως το 70ο λεπτό και μετά πήραμε μέτρα στο γήπεδο, προσπαθήσαμε να πιέσουμε με στατικές φάσεις και κάποιες πλαγιοκοπήσεις. Δεν είχαμε τη μεγάλη φάση και γενικά δεν έγιναν πολλές φάσεις στο β’ ημίχρονο. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, είμαστε χαμηλά στη βαθμνολογία και θέλουμε παντού βαθμούς. Παρ’ όλα αυτά μποορύμε να δούμε μία καλύτερη εικόνα της ομάδας μας σίγουρα στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Αλλά και σήμερα ήταν μία καλή προσπάθεια, όμως δεν μας αρκεί, γιατί θέλουμε βαθμούς. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να τους πάρουμε στα επόμενα παιχνίδια».

Για το αν τον προβληματίζει ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα σχεδόν πάντα δέχεται γρήγορα γκολ: «Όντως έχουμε δεχτεί πολλά γκολ στα πρώτα λεπτά, το αναλύουμε, αλλά πολλές φορές είναι και απόρροια μιας όχι τόσο καλής ψυχολογικής κατάστασης λόγω της βαθμολογικής θέσης. Θα το δούμε και θα το μετριάσουμε στη συνέχεια».

Για τις αλλαγές που προαναγγέλθηκαν από τη διοίκηση: «Εγώ δεν διάβασα στην ανακοίνωση για αλλαγές, αλλά για ενίσχυση σε όλα τα επίπεδα. Έχει διαφορά η μία λέξη από την άλλη. Ότι θα υπάρξει ενίσχυση σε όλα τα επίπεδα, όπως διάβασα στην ανακοίνωση, είμαστε σε συζητήσεις να υπάρξει. Το πρώτο που σκέφτεται κάποιος είναι ότι θα ενισχυθεί η ομάδα στη μεταγραφική περίοδο. Θα υπάρξουν εκεί προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό. Κάτι άλλο δεν ξέρω».

Για το αν δείχνει καλή διάθεση η ομάδα ενόψει κρίσιμων αγώνων: «Σίγουρα όταν έχεις καλές εμφανίσεις ή εικόνα σου είναι ισορροπημένη, ανταγωνιστική, έχεις αρχές στο παιχνίδι που εμφανίστηκαν με ΟΦΗ και λιγότερο σήμερα, δείχνει κάτι. Θέλουμε όμως και βαθμούς για να έχουμε μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον. Δεν χάνω την πίστη μου σ’ αυτήν την ομάδα. Χρειάζονται βελτιώσεις και διορθώσεις. Για να είμαστε σε χαμηλή βαθμολογική θέση σημαίνει ότι δεν κάναμε κάτι καλά, αλλά δεν χάθηκε η πίστη μου στην ομάδα».

Για την τριάδα αγώνων που ακολουθεί με κρίσιμα παιχνίδια: «Αν παρουσιαστούμε όπως με τον ΟΦΗ, τότε μας λείπει η αποτελεσματικότητα και το να είμαστε προσεκτικοί στα μετόπισθεν. Σε άλλα προγενέστερα παιχνίδια, ήθελε μεγαλύτερη τόλμη και είχαμε πάλι κάποια διαστήματα με λάθη που τα πληρώσαμε. Όντως είναι κρίσιμα τα παιχνίδια, αλλά θα είναι δύσκολο το  πρωτάθλημα. Αρχής γενομένης με Ατρόμητο θέλουμε το καλύτερο. Και σήμερα το δείξαμε, αλλά είχαμε κι έναν πολύ καλό αντίπαλο. Το τελευταίο διάστημα βλέπω ότι δεν φοβόμαστε τα παιχνίδια, είμαστε πιο ψηλά στο γήπεδο, τα διεκδικούμε όλα και διεκδικούμε βαθμούς. Φυσικά, όλα φαίνονται στο γήπεδο.

Και να προσθέσω ότι κάποιες φορές πρέπει να δούμε ότι υπάρχει και ο αντίπαλος, η ΑΕΚ έχει ποιότητα. Μπορεί να ηττηθείς επειδή ο αντίπαλος είναι καλύτερος. Αναλύουμε μεν τα λάθη μας, αλλά να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν και ομάδες που κάνουν κάτι καλύτερα από εμάς».

Για το αν η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και αν μποορύν να βοηθήσουν οι υπάρχουσες εναλλακτικές λύσεις από τον πάγκο: «Αναμφίβολα θέλουμε ενίσχυση. Σήμερα οι παίκτες του πάγκου έδωσαν πνοή και κάποιοι έδειξαν ότι μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα στο άμεσο μέλλον. Χρειάζεται διόρθωση σε κάποια πράγματα σχεδιαστικά που έγιναν το καλοκαίρι. Διόρθωση ταυτόχρονα με δυναμική ενίσχυση για να είμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί και να έχουμε περισσότερες επιλογές.

Μίλησα με τη διοίκηση κι εκεί μου έγινε η ανακοίνωση ότι η ενίσχυση θα είναι πραγματική και ουσιαστική. Πιστεύω ότι θα γίνει.

Να μην παρασυρθούμε από την καλή εικόνα, γιατί είχαμε καλή εικόνα με ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, αλλά δεν παίζουμε μόνο για την καλή εικόνα, αλλά και για τους βαθμούς. Πρώτα θέλουμε τα αποτελέσματα και έχουμε χρόνο μετά και για τις καλές εμφανίσεις».

Για το πότε θα γίνουν οι μεταγραφές: «Το ιδεατό θα είναι να έρθουν όσο πιο γρήγορα για να παίξουν από τα πρώτα ματς του Ιανουαρίου. Αλλά να είναι και παίκτες που θα μας δώσουν ουσιαστικές λύσεις».

Για το αν το σύστημα που έπαιξε στα τελευταία δύο ματς ταιριάζει περισσότερο από το 4-3-3 : «Επειδή αναλύονται πολύ τα συστήματα από τους δημοσιογράφους και τον κόσμο, και είναι και μία μάστιγα, αλλά δεν σας κακολογώ προς Θεού. Η ομάδα μας παίζει 4-5-1 και ειδικά από τον Ιανουάριο πέρυσι και μετά κάποιες μετατροπές έχουν γίνει, αλλά με τον ίδιο σχηματισμό παίζουμε. Απλά είναι διαφορετικό να βάλεις τον Παμλίδη πίσω από τον φορ και διαφορετικό αν βάλεις έναν παίκτη τύπου Ριένστρα. Αλλάζει εντελώς η τακτική, αλλά ο σχηματισμός είναι ο ίδιος. Κάποιες φορές μας διευκολύνει να έχουμε δύο παίκτες σαν δύο επιθετκούς, άλλες φορές όχι. Σήμερα μέχρι το 65’ είχαμε κενά στον άξονα. Από το 70’ και μετά που προσθέσαμε έναν παίκτη πιο δεκάρι και χαφ, ισορροπήσαμε καλύτερα, γιατί είχαμε λιγότερα κενά. Ανάλογα με το παιχνίδι και τις απουσίες, επιλέγουμε το καλύτερο. Δεν είναι τόσο θέμα συστήματος όσο θέμα παικτών».