image description

Ένα πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον σεμινάριο παρακολούθησαν στη συνεδριακή αίθουσα του ΠΕΑΚΙ οι παίκτες των ομάδων Κ19 και Κ17 του ΠΑΣ Γιάννινα, για τους κινδύνους του ντόπινγκ, τους κανονισμούς που ισχύουν από τους διεθνείς οργανισμούς και τις κυρώσεις που επιβάλλονται.

Η ενημέρωση αυτή είναι υποχρεωτική και συμπεριλαμβάνεται στον κανονισμό αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ. Από εκεί και πέρα, όμως, επειδή μιλάμε για νέα παιδιά που εύκολα παρασύρονται απ’ όσους τους υπόσχονται «αθώα» σκευάσματα ή τα βρίσκουν στο ίντερνετ, θεωρώντας ότι μπορούν πολύ πιο εύκολα να «χτίσουν» καλύτερα κορμιά ή να βελτιώσουν τις σωματικές τους αντοχές, οι ενημερώσεις αυτές αποδεικνύονται πολλές φορές σωτήριες για την υγεία των αθλητών, αλλά και τη μετέπειτα καριέρα τους.

Παράλληλα με το σεμινάριο για το ντόπινγκ και τους κινδύνους που αυτό εμπεριέχει, οι ποδοσφαιριστές των υποδομών ενημερώθηκαν  και για την αναγκαιότητα και τη σημασία του να γίνεται ετήσιος προ-αγωνιστικός καρδιολογικός έλεγχος σε όλους τους αθλητές από μικρές ηλικίες.

Για το θέμα του ντόπινγκ μίλησε ο γιατρός της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Σταύρος Ριστάνης και για το καρδιολογικό κομμάτι, ο καρδιολόγος της ομάδας κ. Γιάννης Μπαλτογιάννης.