Απορρίφθηκε από τη Super League πρόταση του ΟΠΑΠ για χορηγία στο πρωτάθλημα και η απόσταση στο οικονομικό είναι σημαντική με τα τωρινά δεδομένα. Ο Οργανισμός έριξε στο τραπέζι 7,5 εκατομμύρια ευρώ για τέσσερα χρόνια (1.86 εκατ. ευρώ για την τρέχουσα σεζόν και από 2,48 ευρώ για τις επόμενες τρεις).

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι στο συμφωνητικό θα συμπεριληφθούν και δύο ρήτρες που θα αφορούν συμβάντα βίας και αναβολές, ακύρωση αγώνων και υπαρξιακά ζητήματα λίγκας και πως τα χρήματα θα μειωθούν αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι: 1) αύξηση των εισιτηρίων, η οποία θα συμφωνηθεί με τη Λίγκα 2) αύξηση του αριθμού των ομάδων που θα συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την περυσινή σεζόν έμεινε χωρίς κεντρική χορηγία το πρωτάθλημα και δημιουργήθηκε τρύπα 3 εκατ. ευρώ στα οικονομικά της Λίγκας.

Από την πλευρά της Λίγκας έγινε αντιπρόταση, όπως αναφέρεται στη «Live Sport» για συμφωνία διάρκειας δύο ετών έναντι 7 εκατομμυρίων ευρώ (3+4) χωρίς ρήτρα αποκλειστικότητας ή 10 εκατ. ευρώ (5+5) με ρήτρα αποκλειστικότητας και ενώ στο μίτινγκ της Δευτέρας έδωσαν το «παρών» μόνο ΑΕΚ, Λεβαδειακός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα, συν τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, Γιώργο Στράτο. Ο Πλατανιάς απέστειλε επιστολή χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την πρόταση.

Οι Πειραιώτες πήραν θέση, μέσων των κ.κ. Αγραφιώτη-Γιαννίκου, κατά της συμφωνίας λόγω της προσφοράς που έχει γίνει. Από την πλευρά του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε μέσω της κυρίας Μπαλωμένου ότι κάποιοι θέλουν να μπλοκάρουν μια πιθανή συμφωνία.

Το απόγευμα της Δευτέρας εστάλη η αντιπρόταση στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, τον οποίο ευχαρίστησε καταρχάς επειδή ο Οργανισμός υποστηρίζει και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά και το επαγγελματικό. Τονίστηκε, ωστόσο μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι εφικτό να υπάρξει συμφωνία διάρκειας τεσσάρων ετών λόγω του ότι το περιβάλλον είναι πολύ ανταγωνιστικό και ότι η οικονομική αξία της πρότασης είναι πολύ χαμηλή και η Λίγκα «πατάει» στο γεγονός ότι η τελευταία συμφωνία που υπεγράφη για το 2013-14 και το 2014-15 απέφερε καθαρά 13 εκατ. ευρώ και ενώ η πρόταση για πέρυσι ήταν 4,6 εκατ. ευρώ καθαρά.

 

[Πηγή: sport-fm.gr]