Πρωτάθλημα από τον άλλον μήνα και ΑΝ, αποφασίστηκε στο Δ.Σ. της Τρίτης (20/9), που διήρκεσε 2,5 ώρες και είχε… πολλή γκρίνια.

Παρά τις προχωρημένες συζητήσεις του Στέλιου Σφακιανάκη με τη NOVA, το μεγάλο «αγκάθι» της τηλεοπτικής στέγης παραμένει, ενώ ούτε το πρόβλημα με το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στα γήπεδα της κατηγορίας έχει λυθεί. Έτσι, αποφασίστηκε η επ’ αόριστον αναβολή της πρεμιέρας, προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς κάθε κατεύθυνση.

Η σέντρα, θυμίζουμε, ήταν προγραμματισμένη για τις 25 Σεπτεμβρίου. Μέχρι να δοθεί λύση, όμως, στα παραπάνω προβλήματα, μπάλα… γιοκ! Στη συνεδρίαση, να σημειώσουμε τέλος, υπήρχε αρκετή ένταση και γκρίνια, με αρκετές ΠΑΕ να προτείνουν η αναβολή να είναι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (δύο εβδομάδων) και άλλες να θέλουν διαρκείας, όπως και έγινε, τελικά.

Να προσθέσουμε, πάντως, πως υπάρχει η διάθεση από το υπουργείο Αθλητισμού να δοθεί μια… σιωπηρή παράταση τριών εβδομάδων στις ομάδες που δεν έχουν τελειώσει με τις εργασίες για την τοποθέτηση συστήματος ηλεκτρονικής εποπτείας στα γήπεδά τους. Μένει να δούμε τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα…

 

Σφακιανάκης για τα τηλεοπτικά της Football League: «Μιλάμε με NOVA, επαφές και με ΕΡΤ-OTE TV»

sfakianakis-football-league

Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση στα ζωτικά προβλήματα της Football League εμφανίστηκε ο Στέλιος Σφακιανάκης.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Άρη Ασβεστά-Βασίλη Παπαθεοδώρου, ο πρόεδρος της διοργανώτριας εξέφρασε την πίστη ότι θα ξεπεραστούν τα ζητήματα λόγω των οποίων ανεστάλη η πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Αφού σημείωσε λοιπόν ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα η διαδικασία τοποθέτησης των καμερών, τόνισε ότι συνεχίζεται ο διάλογος με τη NOVA για τα τηλεοπτικά και παραδέχθηκε ότι έχει μιλήσει επίσης με ΕΡΤ και OTE TV.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στέλιος Σφακιανάκης στην εκπομπή «Αποκάλυψη τώρα»

Για το θέμα της τοποθέτησης καμερών: «Πήραμε απόφαση να προχωρήσουν να τις βάζουν οι ομάδες μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Όταν θα λήξει αυτή η αναστολή θέλουμε να είναι έτοιμες οι ομάδες. Νομίζω σε 15 μέρες θα έχουν γίνει όλα. Τα έξοδά θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τις ΠΑΕ.

Οκτώ ΠΑΕ έχουν ήδη τοποθετήσει κάμερες, με έξοδα 7-8.000 έως 15.000 ευρώ. Δεν έχω κανένα θέμα να μην συμμορφωθώ σε μια διάταξη που αφορά στην ασφάλεια. Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να μας ενημερώνουν 18 ώρες πριν, αυτό είναι το παράπονό μου».

Για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων: «Δεν έχουμε διακόψει τον διάλογο, απλά δεν έχουμε οικονομική πρόταση. Εγώ ήθελα και οικονομικά μεγέθη για να πάω στο συμβούλιο. Την πρόταση που έχουμε κάνει εμείς τη μοίρασα στους εκπροσώπους των ΠΑΕ. Η αλήθεια είναι ότι έχω κάνει συζητήσεις με τη NOVA, αλλά δεν έχουμε συμφωνήσει. Περιμένουμε την αντι-πρότασή τους. Έχουμε συγκροτήσει μια επιτροπή, ώστε να ενεργοποιηθούμε στο διάστημα της αναστολής και να διαπραγματευτούμε ενδεχομένως και με άλλους φορείς. Έχω μιλήσει και με την ΕΡΤ και με τον ΟΤΕ TV».

Για το σκηνικό που διαμορφώνεται στις εκλογές της ΕΠΟ: «Βλέπω ένταση, το ομολογώ. Υπάρχουν διαδικασίες, δεν καταλαβαίνω γιατί κόπτονται κάποιοι. Θα τα βγάλει όλα η κάλπη, είναι η απόλυτη έκφραση της ελεύθερης βούλησης. Εγώ δεν θα ψηφίσω στις εκλογές της ΕΠΟ, ως μέλος του ΔΣ δεν επιτρέπεται να ψηφίσω».

Για τη νέα προσφυγή της αντιπολίτευσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο: «Το όποιο δικαίωμα έχει ο καθένας να προσφεύγει, ας το εξαντλεί. Δεν θέλω να τοποθετηθώ περαιτέρω…»

Για το αν έχουν βρεθεί στοιχεία σχετικά με τα επεισόδια στην κλήρωση της Football League: «Όχι, δεν έχει βρεθεί κάτι μέχρι στιγμής. Εγώ δεν καταλογίζω ευθύνες. Πρέπει να γίνουμε κοινωνοί μιας αντίληψης και να καθοδηγούμε αυτά τα νέα παιδιά».

[Πηγή: sport-fm.gr]