Τους δύο πρώτους του βαθμούς στην έδρα του άφησε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που δεν κατάφερε να βρει τις λύσεις επιθετικά απέναντι στον Πλατανιά, να σκοράρει και να φτάσει στη νίκη. Οι Ηπειρώτες αναλώθηκαν σε παθητικό παιχνίδι για 60 λεπτά και όταν βγήκαν μπροστά να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο, αποδείχτηκε πως ήταν αργά για να αλλάξει πλήρως η ροή του ματς.

Πάντως, αν κάποιος μπορούσε σήμερα να «κλέψει» τη νίκη, αυτός ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα που είχε τετ-α-τετ του Μαμπουλού από πλάγια θέση στο 3ο λεπτό και δύο κεφαλιές από τους Ναδάλες και Σκόνδρα στο 62ο και 63ο λεπτό που σταμάτησαν τη μία φορά εντυπωσιακά από τον Σωτηρίου και την άλλη πάνω στη γραμμή από την άμυνα.

Ο Πλατανιάς έκανε το αναμενόμενο στο παιχνίδι. Πήρε τον έλεγχο και την κυκλοφορία και προσπαθούσε να στηριχτεί στις ατομικές ενέργειες των Γιακουμάκη και Μανούσου στην επίθεση, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού η τριάδα της άμυνας του ΠΑΣ (Σκόνδρας, Μπέριος και Ναδάλες) τα πήγε πολύ καλά και δεν έχασε φάσεις στα πολλά γεμίσματα που έγιναν προς τους δύο επιθετικούς της ομάδας των Χανίων.

Το ματς κυλούσε ανούσια στο α’ ημίχρονο, με προβλέψιμο ποδόσφαιρο, πολλά γεμίσματα, λάθη, μονομαχίες και πλάγια χωρίς αποτέλεσμα. Με τον Λίλα στα χαφ, ο ΠΑΣ δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα να σταματάει οτιδήποτε δημιουργικό προσπαθούσε να κάνει ο Μενδρινός ή ο Μουνάφο. Έτσι το 0-0 θεωρήθηκε φυσιολογικό.

Στην επανάληψη μια πρώτη καλή στιγμή στο ματς είχε ο Πλατανιάς στο 55’ με τον Γιακουμάκη και από το σημείο εκείνο και μετά ο ΠΑΣ προσπάθησε να αναλάβει τα ηνία, αλλά έπεσε κι αυτός στην «παγίδα» των γεμισμάτων χωρίς αποτέλεσμα, ενώ σε κακή μέρα βρέθηκε σήμερα ο Μαμπουλού που δεν μπόρεσε να βάλει κάτω την μπάλα και να κάνει κάτι ουσιαστικό. Ο Κόντε πήρε αρκετές κεφαλιές, αλλά δεν έβρισκε εύκολα στηρίγματα, ο Ζάιρο έτρεχε χωρίς ουσία, ενώ οι πλάγιοι μπακ δεν είχαν καθόλου προωθήσεις. Έτσι οι διακριθέντες του ΠΑΣ ήταν από το κέντρο και πίσω, με τον Λίλα να κυριαρχεί, παρά το λάθος του στην αποβολή του στο 89’, καλή η τριάδα πίσω, αλλά θετικότατη εμφάνιση και από τον Κοζορώνη.

Στα τελευταία λεπτά ο κ. Πετράκης θέλησε να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του, αλλά ο Βιδάλ δεν πρόλαβε να κάνει πολλά πράγματα στο χρόνο που έπαιξε, ο Δώνης ήταν βιαστικός στις ενέργειές του, ενώ ο Φερφελής μπήκε μήπως πάει το παιχνίδι στο ψηλό παιχνίδι, αλλά το τελευταίο δεκάλεπτο είχε αρκετές καθυστερήσεις και καθόλου ρυθμό.

Δίκαιο, λοιπόν, το 0-0 σ’ ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα και ευτυχώς που υπάρχουν νωρίς κάποιες απώλειες για να «προσγειωθούμε» όλοι στην πραγματικότητα.

Όσον αφορά τον διαιτητή Πουλημά, έχασε πλήρως τον έλεγχο του παιχνιδιού, δεν έδειχνε σίγουρος για τα σφυρίγματά του, επέτρεψε τις διαμαρτυρίες σε κάθε του απόφαση και τα έκανε μαντάρα σ’ ένα κατά τ’ άλλα εύκολο ματς.

Η συνέχεια για τον ΠΑΣ το επόμενο Σάββατο στις 16:00 στην Κέρκυρα, εκεί που θα πρέπει να πάει με στόχο να καλύψει τη σημερινή του «γκέλα».