Συνεδρίασε την Τρίτη (27/9) το Δ.Σ. της Super League, που μεταξύ άλλων θεμάτων συζήτησε κι ένα αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα που είχε κατατεθεί από πέρυσι από τον Διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας, Δ. Νιαρχάκο, να μην ορίζονται παιχνίδια της ημέρα Δευτέρα όταν ακολουθούν διακοπές για τις Εθνικές ομάδες. Ο ΠΑΣ είχε παλιότερα 4 διεθνείς, τους Τζημόπουλο, Λίλα, Στρούνα και Βελλίδη και είχε μεγάλο πρόβλημα στα παιχνίδια που έδινε Δευτέρα που συνέπιπταν με την αποχώρηση των διεθνών.

Φέτος έχει και πάλι δύο διεθνείς, τους Λίλα και Τζημόπουλο, των οποίων δεν θα στερηθεί τις υπηρεσίες, για τέτοιους λόγους τουλάχιστον, αφού οι Δευτέρες που θα αγωνιστεί η ομάδα δεν πέφτουν πριν από διακοπές.

Εν τω μεταξύ, εγκρίθηκε στο Δ.Σ. η αποζημίωση αλληλεγγύης των ΠΑΕ της Super League από την UEFA (απόφαση 2 πιο κάτω με τα έντονα γράμματα), που φέτος θα είναι σχεδόν τριπλάσια από πέρυσι και αναμένεται να κυμανθεί κοντά στις 350.000 ευρώ για κάθε ομάδα που δεν έπαιξε Ευρώπη ή δεν μπήκε σε ομίλους την προηγούμενη σεζόν. Το ποσό αυτό θα έρθει να προστεθεί σύντομα στα 460.000 ευρώ που θα εισπράξει ο ΠΑΣ Γιάννινα στις 7 Οκτωβρίου από τη συμμετοχή του στο Europa League.

Αναλυτικά οι σημερινές αποφάσεις του Δ.Σ. της Super League

Ο κ. Κοντονής επανέλαβε την αμετακίνητη θέση της κυβέρνησης για την εφαρμογή του θεσμού της Κάρτας Φιλάθλου, απεδέχθη όμως το αίτημα της Super League για τη χορήγηση παράτασης στην ημερομηνία έναρξης εφαρμογής του εν λόγω θεσμού.

Στη συνέχεια του Δ.Σ. αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρόγραμμα της 7ης-15ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League και όπως η 1η εξ αναβολής αγωνιστική διεξαχθεί στις 3,4 και 5 Ιανουαρίου 2017 και η 2η εξ αναβολής αγωνιστική διεξαχθεί στις 7,8 και 9 Ιανουαρίου 2017.

Η 16η αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 14, 15 και 16 Ιανουαρίου 2017 και η 17η αγωνιστική στις 18 και 19 Ιανουαρίου 2017 και στη συνέχεια θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί κανονικά το πρόγραμμα του Β’ Γύρου.

2/ Εγκρίθηκε η καταβολή της αποζημίωσης αλληλεγγύης της UEFA (UEFA solidarity payment) για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και των τμημάτων υποδομής.