Αντιδράσεις από την αριστερή παρέμβαση στα Γιάννενα και την Ήπειρο προκάλεσαν οι συζητήσεις των προηγούμενων ημερών για την παραχώρηση μέρος του ΠΕΑΚΙ για την κατασκευή γηπέδου για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Σύμφωνα με τις παρατάξεις, η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση δημόσιου αθλητικού χώρου, με τον πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ κ. Πάικα να διευκρινίζει στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM ότι η πρόταση δεν αφορά την παραχώρηση όλου του ΠΕΑΚΙ, αλλά μόνο του κεντρικού γηπέδου και κάποιων στρεμμάτων που θα παραχωρήσει ο Δήμος Ιωαννιτών παραπλήσια του Πανηπειρωτικού.

Ο κ. Πάικας ανέφερε στη συνέντευξή του στον Μιχάλη Μερτζιανίδη και την εκπομπ΄πη “Στη Λακούβα” για το θέμα του γηπέδου και πού βρίσκεται η διαδικασία: «Ανοίξαμε σοβαρά το θέμα. Υπάρχει σε εκκρεμότητα ραντεβού του κ. Χριστοβασίλη με το υπουργείο να παρουσιαστούν σχέδια και μελέτες. Περιμένω να γίνει το ραντεβού να δούμε που βρισκόμαστε και πως προχωράμε. Αυτό που όφειλα να κάνω ήταν να ανοίξω το θέμα και να μπει στην ατζέντα.

Απ’ ό,τι γνωρίζω θα προκληθούν κάποιες κινητοποιήσεις γι’ αυτήν την πρωτοβουλία. Εμείς δεν θα χειριστούμε λεπτομέρειες της σύμβασης. Πρέπει πάντως να διευκρινίσουμε ότι δεν θα δεσμεύσουμε όλο το ΠΕΑΚΙ, γιατί πρέπει να μείνουν χώροι για όλα τα σωματεία και το κοινό.

Η πρόταση της ΠΑΕ γνωρίζω ότι έχει να κάνει και με τα επιπλέον στρέμματα που θα παραχωρήσει ο Δήμος.

Είναι σεβαστές οι αντιδράσεις κάποιων που θεωρούν ότι παραχωρείται δημόσιος χώρος σε ΠΑΕ, αλλά δεν το θεωρώ έτσι. Η σύμβαση θα πρέπει να είναι προς όφελος και της ΠΑΕ αλλά και του μαζικού αθλητισμού.

Θα αξιολογήσουμε την πρόταση που ακουμπάει το σύνολο της πόλης. Δεν θα είναι μια παραχώρηση με χαριστική διάθεση, όπως έγινε με το «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά η ΠΑΕ θα πρέπει να έχει αυτό που της αναλογεί. Δεν δεσμεύεται μεγάλο κομμάτι του ΠΕΑΚΙ».

Για το θέμα που ανέκυψε με τον αγωνιστικό χώρο στους «Ζωσιμάδες»: «Για τους Ζωσιμάδες υπεύθυνη είναι η ΠΑΕ, το ΠΕΑΚΙ δεν εμπλέκεται καθόλου. Η ίδια εταιρία έχει τη συντήρηση τα τελευταία χρόνια, δεν άλλαξε κάτι. Θα αποκατασταθεί άμεσα απ’ ό,τι άκουσα ο αγωνιστικός χώρος. Έχει κάνει καλή δουλειά η συγκεκριμένη εταιρία τα τελευταία χρόνια και μου κάνει εντύπωση που υπήρξε πρόβλημα».

Για το ταρτάν στο Εθνικό Στάδιο και το πλαστικό στη Λιμνοπούλα, είπε: «Αναμένεται η ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της μελέτης για το ταρτάν και αναμένεται η υπογραφή σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία για τη Λιμνοπούλα».

Για το κολυμβητήριο ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έγινε αντικατάσταση της μισής στέγης που είναι μια από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις της διοίκησης. Το κολυμβητήριο χρειάζεται προϋπολογισμό όσο οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη