Ανακοίνωση σχετικά με την πρόθεση παραχώρησης του ΠΕΑΚΙ στον ΠΑΣ Γιάννινα εξέδωσαν η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο και η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα, θεωρώντας ως προσπάθεια ιδιωτικοποίησης δημόσιου χώρου αυτό που θα συμβεί. Θυμίζουμε ότι η πρόταση αφορά την παραχώρηση μόνο του ενός γηπέδου με τη μεγάλη κερκίδα και κάποιων ακόμα στρεμμάτων του Δήμου που βρίσκονται δίπλα και όχι του συνόλου του ΠΕΑΚΙ.

Αναλυτικά:

«Είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια να μεταβιβασθεί το Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο, στην Ανατολή, στην ανώνυμη ιδιωτική εταιρεία ΠΑΣ Γιάννενα για την κατασκευή γηπέδου, πάρκινγκ και εμπορικών καταστημάτων.

Ήδη φαίνεται συμφωνία των πολιτικών προσωπικοτήτων στην πόλη μας (Περιφερειάρχης, Δήμαρχος και ΔΣ του Αθλητικού κέντρου) ενώ ο πρόεδρος της Ιδιωτικής ΠΑΕ συντάσσει σχέδια και ψάχνει για χρηματοδότηση.

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κλπ και τα ντόπια στελέχη τους ήδη από καιρό (εποχή Κούγια) προσπαθούσαν να ξεπουλήσουν το Δημόσιο αυτό Αθλητικό Πάρκο   Σήμερα με την προσχώρηση ανοικτά υπέρ του ξεπουλήματος του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του ο δρόμος ανοίγει ευκολότερα.

Πιστεύουμε ότι στην πόλη μας οι εργαζόμενοι, η νεολαία ο κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος βρίσκεται στον αντίποδα αυτής της τακτικής

Η πόλη μας έχει ανάγκη από την επέκταση και την βελτίωση του Πανηπειρωτικού Αθλητικού κέντρου και όχι την καταστροφή του.

Οι χιλιάδες συμπολίτες μας, που το χρησιμοποιούν για τις ανάγκες ψυχαγωγίας και άθλησης, όπως και τα δεκάδες ερασιτεχνικά σωματεία είναι αδιάψευστος μάρτυρας γι’ αυτό

παρά την υποταγή των πολιτικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι) στα ιδιωτικά συμφέροντα – πάντα βέβαια με το αζημίωτο -,

παρά την περιφρόνησή τους για κάθε δημόσιο αγαθό,

παρά την περιφρόνησή τους για τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας,

παρά την υποστήριξη που έχουν από ντόπια ΜΜΕ, τηλεοπτικά και έντυπα.

Μπορούμε να ανατρέψουμε τα άνομα σχέδια τους, να εμποδίσουμε την καταστροφή του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου, να επιβάλλουμε την επέκτασή του και την βελτίωσή του σαν ένα δημόσιο αθλητικό πάρκο για τις ανάγκες των εργαζομένων και των νέων.

Καλούμε, σαν πρώτη μορφή αντίδρασης, ανοικτή σύσκεψη όλων των φορέων των εργαζομένων και της νεολαίας που αντιτίθεται στην καταστροφή του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου την Τρίτη 4 Οκτώβρη 2016 στη Στοά Σάρκα (2ος όροφος) και ώρα 8:30μ.μ.