image description

Πλήρως ανακαινισμένη και άρτια εξοπλισμένη η αίθουσα «Β. Πυρσινέλλα» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, μπορεί να συγκαταλέγεται στον κατάλογο με τις υψηλού επιπέδου αίθουσες εκδηλώσεων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Παρουσιάζοντας την Τετάρτη το μεσημέρι τη δουλειά που έχει γίνει για το «νέο πρόσωπο» μιας αίθουσας που είχε φανερά τα σημάδια της φθοράς, αλλά και υπολείπονταν σε σύγχρονο εξοπλισμό, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμούς, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης, Δήμου Ιωαννιτών, Κώστας Γκόγκος, μίλησε για «μια σημαντική στιγμή στην ιστορία του Πνευματικού Κέντρου αλλά και του πολιτισμού». Κι όπως σημείωσε, μετά από αρκετά χρόνια συνεχούς χρήσης αλλά και κατάχρησης πολλές φορές, η μεγάλη προσπάθεια που έγινε, αποδίδει μια αίθουσα υψηλού επιπέδου στον πολιτισμό του τόπου μας.

Στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλα» έχουν γίνει σημαντικές εργασίες οι οποίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης. Τοποθετήθηκε κλιματισμός, που λύνει ένα μεγάλο πρόβλημα θέρμανσης-ψύξης πολλών ετών, επισκευάστηκαν τα καθίσματα που ήταν σε τραγική κατάσταση και αλλάχθηκε η ταπετσαρία, τοποθετήθηκε μοκέτα, νέα αυλαία, κουρτίνες και αναμορφώθηκε το πάτωμα. Την αισθητική αναβάθμιση της αίθουσας συμπληρώνει ο νέος υπερσύγχρονος εξοπλισμός σε φώτα, ήχο και ψηφιακά συστήματα.

Αυτό το διάστημα μπαίνουν οι τελευταίες «πινελιές» στην ανακαίνιση της αίθουσας και πραγματοποιούνται οι δοκιμές στη λειτουργία του νέου εξοπλισμού και η εκπαίδευση του προσωπικού στη χρήση του.

Σε ότι αφορά τη χρήση της αίθουσας και την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα, ο κ. Γκόγκος τόνισε πως «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη χρήση της και να σεβόμαστε τα χρήματα των Γιαννιωτών που δαπανήθηκαν για την ανακαίνιση». Αυτό σημαίνει – όπως εξήγησε- πως τα αρμόδια όργανα και επιτροπές του Πνευματικού Κέντρου, βρίσκονται στη διαδικασία κατάρτισης Κανονισμού Λειτουργίας της αίθουσας, ώστε να υπάρχουν μέτρα προστασίας της και να μην γίνεται κατάχρηση στην παραχώρηση της. «Θα συναποφασίσουμε για την ποιότητα και τον αριθμό των εκδηλώσεων. Θέλουμε να κάνουμε μια αίθουσα σημαντικών εκδηλώσεων, αφού το Πνευματικό Κέντρο διαθέτει και την αίθουσα «Δ. Χατζή» που μπορεί να διατεθεί για εκδηλώσεις που δεν θα γίνονται στην αίθουσα Β. Πυρσινέλλας», σημείωσε ο κ. Γκόγκος.

pneymatiko-kentro-ioannina-2

Η αναβάθμιση το Πνευματικού Κέντρου συνεχίζεται
Εκτός του ότι τις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί στους Γιαννιώτες μια πλήρως αναβαθμισμένη αισθητικά και λειτουργικά αίθουσα, το πιο σημαντικό είναι ότι οι προσπάθειες σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζονται.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Γκόγκος, το Πνευματικό Κέντρο αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία (Διασυνοριακά Προγράμματα – ΕΣΠΑ), έχει έτοιμες προτάσεις που θα καταθέσει στοχεύοντας τόσο στη συνέχιση των παρεμβάσεων στο κεντρικό κτίριο , όσο και στους άλλους χώρους που φιλοξενούν τις δομές του.
Με αυτό τον τρόπο δρομολογείται η αλλαγή του δαπέδου της σκηνής και η ανακαίνιση των παρασκηνίων και των WC, βελτιώνοντας παράλληλα την πρόσβαση για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, ώστε να ολοκληρωθεί πλήρως η ανακαίνιση της αίθουσας «Β. Πυρσινέλλας»

Παράλληλα στην πρόταση περιλαμβάνεται η κατασκευή βιοκλιματικής στέγης ώστε να είναι ενεργειακά αυτόνομο το κτίριο, ενώ υπάρχει πρόταση για τη δημιουργία ενός υπερσύχρονου στούντιο ηχογραφήσεων και βιντεοσκοπήσεων.

«Ο στόχος του Πνευματικού Κέντρου είναι να συνεχίσουμε να προάγουμε τον πολιτισμό, να δίνουμε βήμα έκφρασης και προβολής των ηπειρωτών δημιουργών, να συνεχίσουμε τις συνεργασίες που φέρνουν τα Γιάννενα καλλιτεχνικές δημιουργίες με πανελλαδική και παγκόσμια απήχηση», κατέληξε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμούς, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης, Δήμου Ιωαννιτών.
Να σημειωθεί ότι το καλλιτεχνικό γεγονός που θα «εγκαινιάσει» την ανακαινισμένη αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», είναι η συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.