image description

Κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση της Τρίτης για την υποδοχή της ολυμπιακής φλόγας απηύθυνε ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι οι προετοιμασίες στο δήμο Ιωαννιτών έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες σε συνεργασία τόσο με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όσο και με τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη με τον οποίο είχε υποδεχτεί στο δημαρχείο στα τέλη Φεβρουαρίου.

«Όλοι οι πολιτισμένοι λαοί έχουν μία κοινή πατρίδα, την Αρχαία Ολυμπία, στην Ελλάδα», έχει γράψει ο Βίκτωρ Ουγκώ και η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας πριν μερικές μέρες υπενθύμισε σε ολόκληρη την ανθρωπότητα τα λόγια του σπουδαίου Γάλλου συγγραφέα.

Καθώς οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες οι οποίοι θα διεξαχθούν αυτό το καλοκαίρι στο Παρίσι πλησιάζουν, το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας ξεκίνησε πριν μερικές μέρες από την Αρχαία Ολυμπία με ξεχωριστή την παρουσία των Ιωαννίνων, καθώς ο δικός μας Χρυσός Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας, Στέφανος Ντούσκος, ήταν ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος.

Αυτή την φλόγα, αυτό το σύμβολο, το οποίο περισσότεροι από 550 λαμπαδηδρόμοι μεταφέρουν αυτές τις μέρες ανά την Ελλάδα, έχουμε την τιμή και την χαρά να υποδεχτούμε αύριο το απόγευμα στο δήμο μας», είπε αρχικά ο κ. Μπέγκας.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι η  άφιξη και η διανυκτέρευσή της στα Γιάννενα αποτελούν ξεχωριστή τιμή για όλους μας, ενώ θύμισε ότι τα Γιάννενα έχουν γεννήσει Ολυμπιονίκες οι οποίοι έχουν δοξάσει τα χρώματα της πατρίδας μας, αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας τους, των Ιωαννίνων.

«Η ολυμπιακή φλόγα αντιπροσωπεύει την αρχαία παράδοση και τη συνέχιση του ολυμπιακού ιδανικού, εμπνέοντας μας να αναζητήσουμε το καλύτερο στον εαυτό μας και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για έναν κοινό στόχο.

Με τη φλόγα αυτή, φέρνουμε κοντά όλους εκείνους που αντιλαμβάνονται τη σημασία του αθλητισμού, της φιλίας και της αλληλεγγύης.

Είναι μια ευκαιρία να εμπνεύσουμε και να ενθαρρύνουμε τους νέους και τους παλαιότερους να συνεχίσουν να παλεύουν για τα όνειρά τους με αφοσίωση και αντοχή.

Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην αυριανή υποδοχή, για να γιορτάσουμε μαζί τη συνέχιση του ολυμπιακού πνεύματος», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.

Από την πλευρά τους οι αντιδήμαρχοι, Στέφανος Σίντος και Πέτρος Παλάσχας, αναφέρθηκαν στο τελετουργικό της αυριανής ημέρας το οποίο ξεκινά στις 18.50 από τη Λεωφόρο Δωδώνης 115 για να καταλήξει στις 19.13 στην πλατεία Μαβίλη.

Εκεί θα ακολουθήσει ειδική εκδήλωση την οποία θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας κ. Jean-Luc Lavaud ως εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024» και ο Πρόεδρος Ολυμπιακής Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανυκτερεύσει στα Γιάννενα και το πρωί της Τετάρτης 24 Απριλίου θα μεταβεί στο χώρο του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων όπου έχει προγραμματιστεί ειδική εκδήλωση υποδοχής, για να αναχωρήσει για τον επόμενο σταθμό της που θα είναι η Ηγουμενίτσα.

Οι έξι λαμπαδηδρόμοι του δήμου Ιωαννιτών θα είναι με την σειρά που θα παραλάβουν την φλόγα οι εξής: Παντελής Κίτσιος, Παναγιώτα Μανοπούλου, Χρήστος Τσιούρης, Δημήτρης Χρόνης, Νέστορας Κολιός, Αννέτα Κυρίδου.

Κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας θα ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις οδούς που θα περάσει η Φλόγα και συγκεκριμένα το απόγευμα της Τρίτης τη Λ. Δωδώνης και την οδό Αβέρωφ μέχρι και την Πλατεία Μαβίλη, καθώς και τις οδούς Δ. Φιλοσόφου και Γλυκιδών το πρωί της Τετάρτης.