image description

Εγκαινιάστηκαν πριν από λίγο τα δύο επιπλέον τμήμα του Ε65 που του επιτρέπουν να είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος 137 χιλιομέτρων από την Λαμία μέχρι την Καλαμπάκα. Έτσι έπαψε να είναι ο τυφλός αυτοκινητόδρομος της χώρας καθώς συνδέεται στο ύψος της Λαμίας με τον οδικό άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Σε εμπορική λειτουργία -δηλαδή να ανοίξει για τα οχήματα- αναμένεται να τεθεί μέχρι το βράδυ καθώς θα χρειαστούν κάποιες ώρες για να ξεστηθεί ο χώρος της τελετής εγκαινίων που βρίσκεται κοντά στη Σήραγγα Όθρυος.

Ο οδηγός θα μπορεί να μπαίνει στον αυτοκινητόδρομο να περνά δυτικά από την πόλη της Λαμίας, να προσεγγίζει και να περνά από την περιοχή Λιανοκλαδίου, Καρπενησίου, και από τις πόλεις του Δομοκού, των Σοφάδων της Καρδίτσας, των Τρικάλων και να καταλήγει μέχρι την Καλαμπάκα.

Το ταξίδι από την Λαμία μέχρι την Καλαμπάκα θα κοστίζει στον οδηγό ένος ι.χ. οχήματος 8,2 ευρώ. Σε αυτό το ποσό αν προσθέσουμε και τα περίπου 15 ευρώ από την Αθήνα μέχρι τη Λαμία, τότε το ταξίδι Αθήνα-Καλαμπάκα θα κοστίζει περίπου 23 ευρώ. ΣΕΑ λειτουργούν στις Σοφάδες Καρδίτσας και το 2025 θα λειτουργήσει ένας ακόμα ΣΕΑ στην περιοχή του Λιανοκλαδίου.

Με την παράδοση των δύο τμημάτων ο αυτοκινητόδρομος Ε65 και το Αθήνα-Τρίκαλα θα διανύεται σε 3 ώρες ασφαλούς και άνετης οδήγησης. Ο δρόμος σε όλο το μήκος του θα διαθέτει δύο λωρίδες + ΛΕΑ ανά ρεύμα κυκλοφορίας. Στην ουσία ο οδηγός θα χρησιμοποιεί την εθνική οδό από την Αθήνα (δηλαδή στη Νέα Οδό) και στην περιοχή της Ανθήλης (περίπου στο 205χλμ) θα εισέρχεται στον οδικό άξονα της Κεντρικής Οδού.

Από εκεί θα διανύει περίπου άλλα 110 χιλιόμετρα μέχρι να φτάσει μέχρι την πόλη των Τρικάλων και περίπου 10 ακόμα για να φτάσει στην Καλαμπάκα. Αυτό σημαίνει πως η απόσταση των 325 χιλιομέτρων θα μπορεί να καλύπτεται με συντηρητική οδήγηση σε 3 ώρες και 10 λεπτά.

Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) πέρα από τις Σοφάδες που ήδη λειτουργεί, θα λειτουργήσει το 2025 ακόμα ένας, στην περιοχή του Λιανοκλαδίου στο νότιο τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα ενώ λίγο πιο βόρεια θα υπάρχει 1 αμφίπλευρος Χώρος Στάθμευσης & Ανάπαυσης (Parking & WC). Στο βόρειο τμήμα ΣΕΑ θα λειτουργήσει μελλοντικά στην περιοχή Ράξα Τρικάλων, πιθανότατα όταν ολοκληρωθεί και το βόρειο τμήμα. Την λειτουργία και συντήρηση του δρόμου αναλαμβάνει η Κεντρική Οδός Α.Ε. Αναθέτουσα Αρχή του Ε65 είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στη διάθεσή κάθε οδηγού βρίσκεται και μια σειρά υπηρεσιών οδικής ασφάλειας και εξυπηρέτησης όπως:
Α) 24ωρα Περίπολα Οδικής Ασφάλειας
Β) 4ψήφιος αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 24ωρης λειτουργίας, 1075
Γ) Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στον αριθμό 801 700 7000
Δ) Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περιπτώσεις ακινητοποίησης

Διόδια λειτουργούν στην περιοχή του κόμβου Καρπενησίου και στην περιοχή της Ανάβρας.