Με τον «αέρα» του πιο ισχυρού, ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε νικηφόρα από την Κέρκυρα με 0-1επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή παράδοση που είχε στο νησί. Μία νίκη που δεν ήταν αποτέλεσμα της πλήρους υπεροχής των «κυανόλευκων», αλλά της σωστής τακτικής αντιμετώπισης των δυσκολιών που προέκυψαν, αφού ο Γιάννης Πετράκης διαχειρίστηκε άψογα τις αλλαγές του αυτήν τη φορά και σε timing που επέτρεπε να αλλάξουν οι ισορροπίες.

Σημείο κλειδί της νίκης ήταν ο Βιδάλ, όχι μόνο γιατί πέτυχε ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ, αλλά γιατί η είσοδός του στο 52’ έδωσε τη δυνατότητα στον ΠΑΣ να κρατήσει με περισσότερη ασφάλεια την μπάλα στα χαφ, να δοθούν σωστές πάσες, να μεγαλώσει η πίεση προς τα αντίπαλα καρέ, έστω κι αν αυτή δεν εκφραζόταν πάντα με τελική προσπάθεια. Τελικά ο νεαρός Βραζιλιάνος με μια δική του έμπνευση στο 80’ εξαπέλυσε ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, μη δίνοντας περιθώρια αντίδρασης στο Αραμπατζή να αποκρούσει στη δεξιά του γωνία.

Πολύ καλή η διαχείριση των αλλαγών και από τον Γιάννη Πετράκη, που αυτήν τη φορά αντέδρασε σωστά και έγκαιρα δίνοντας ρόλους στους παίκτες που μπορούσαν να βελτιώσουν την εικόνα. Εκτός του Βιδάλ, δηλαδή, το πέρασμα του Γαρουφαλιά σε ρόλο αμυντικού χαφ και του Γιάκου ως πιο δημιουργικού χαφ, αύξησαν περισσότερο το χρόνο καλού παιχνιδιού του ΠΑΣ στη μεσαία γραμμή.

Αμυντικά η τριάδα έκανε και πάλι καλό παιχνίδι, αλλά κυρίως στην επανάληψη, με τον Σκόνδρα να έχει πολλές καθοριστικές επεμβάσεις, μην επιτρέποντας σε Τουράμ και Επστάιν να έχουν καθαρές ευκαιρίες.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι γενικότερα ο κ. Πετράκης προσπάθησε να αλλάξει κάτι τακτικά. Έπαιξε ένα σύστημα 3-4-3, φέρνοντας σε πιο περιφερειακό ρόλο τους Ζάιρο και Μαμπουλού, με τον Βραζιλιάνο πολλές φορές να παίζει πίσω από τους επιθετικούς του ΠΑΣ, ενώ δεν παρέλειπε να γυρνάει και πίσω. Ωστόσο η τριάδα που παρέταξε ο Γρηγορίου στην άμυνα, δυσκόλεψε ειδικά τους Κόντε και Μαμπουλού που δεν τροφοδοτήθηκαν και δεν έγιναν ποτέ επικίνδυνοι. Γι’ αυτό και ήταν σημαντικό να ανέβει μέτρα η μεσαία γραμμή του ΠΑΣ και να δημιουργήσει περισσότερη πίεση, αξιοποιώντας την κατοχή μπάλας.

Εν τέλει η προσπάθεια από τον πάγκο, αλλά και των παικτών στο γήπεδο απέδωσε καρπούς, ο ΠΑΣ πήρε τους 3 βαθμούς και κάλυψε το χαμένο έδαφος της ισοπαλίας με τον Πλατανιά.

Ακολουθεί η διακοπή του πρωταθλήματος , όπου θα υπάρχει χρόνος να δουλευτούν ακόμα περισσότερο τακτικές αλλαγές του παιχνιδιού της ομάδας και αμέσως μετά 3 εντός έδρας ματς, με Λεβαδειακό και Λάρισα για το πρωτάθλημα και Ξάνθη για το κύπελλο. Αν ο ΠΑΣ καταφέρει να βγάλει αυτό το πρόγραμμα χωρίς άλλες απώλειες, τότε αυτομάτως μπορούμε από νωρίς να μιλήσουμε για τα περαιτέρω…