Με… κατεβασμένα ρολά συνεχίζει η Football League, όπως αποφασίστηκε στο σημερινό «άκαρπο» 2,5ώρο ΔΣ. Από τη στιγμή που δεν υπήρξε ουδεμία εξέλιξη στο θέμα χορηγιών και τηλεοπτικής στέγης, δηλαδή στο να βρεθούν έσοδα για τις ΠΑΕ, αποφασίστηκε η νέα επ’ αόριστον αναβολή του πρωταθλήματος…

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, θα σταλεί εξώδικο προς τη Σούπερ Λίγκα, μετά την άρνησή της να χρηματοδοτήσει την Β’ Εθνική, προκειμένου οι συμμετέχοντες της δεύτερης να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους. Για την προσεχή Πέμπτη, δε, ορίστηκε ραντεβού με τον Σταύρο Κοντονή, με στόχο να βρεθεί άκρη στο αδιέξοδο, αφού φτάσαμε 3 Οκτωβρίου και τα πάντα είναι στον «αέρα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κατά την σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

1. Παράταση της αναστολής του Πρωταθλήματος της Football League

2. Συνέχιση των διερευνητικών επαφών και συζητήσεων για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

3. Άμεση υποβολή στην ΕΠΟ χρόνιων αιτημάτων της Football League που σχετίζονται με θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που την αφορούν. Ενδεικτικά αναφέρονται η μείωση των παραβόλων, η ρύθμιση οικονομικών οφειλών, η αναλογικότητα στην εκπροσώπηση κ.α.

4. Σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου την Δευτέρα 10/10/2016 και ώρα 14:00 μ.μ. στο οποίο θα συζητηθεί το θέμα της εκπροσώπησης της Football League στην επικείμενη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 14/10/2016.

5. Ομόφωνη απόφαση αποστολής εξωδίκου εγγράφου στην Super League που θα αφορά την διασφάλιση των δικαιωμάτων της Football League τα οποία συστηματικά καταστρατηγούνται.

Επίσης, ανακοινώνεται ότι έγινε αποδεκτό το αίτημα των μελών της Football League από τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ.Σταύρο Κοντονή για συνάντηση την Πέμπτη 06/10/2016 στην οποία θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν τις ΠΑΕ μέλη της και το Πρωτάθλημα.»

 

[Πηγή: sport-fm.gr]