image description

Η Εθνική Γυναικών επικράτησε της Κροατίας 87-78 στο  πρώτο παιχνίδι του 3ου Διεθνούς Τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη» στο κατάμεστο από κόσμο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων. Λίγο μετά την αναμέτρηση μίλησαν για τον αγώνα ο ομοσπονδιακός προπονητής Πέτρος Πρέκας και οι αθλήτριες Ελεάννα Χριστινάκη, Άννα Νίκη Σταμολάμπρου και Πηνελόπη Παυλοπούλου.

Πέτρος Πρέκας: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο των Ιωαννίνων που ήρθε και μας στήριξε, που ήταν κοντά μας, ήταν πολύ όμορφο. Εμείς ήρθαμε να παίξουμε δύο φιλικά, δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Κάναμε έξι μέρες κάποια πράγματα στην προπόνηση, θέλαμε να τα βάλουμε μέσα στο παιχνίδι. Είναι off season τώρα για τα παιδιά, δεν μπορούμε να έχουμε διάρκεια. Το παιχνίδι είχε δύο πρόσωπα. Δεν μπορούσαμε να έχουμε 40 λεπτά τον ίδιο ρυθμό. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια. Είμαστε σε καλό δρόμο. Η διάθεση υπάρχει πάντα στην Εθνική ομάδα, τα κορίτσια παίζουν πάντα με ενέργεια. Είναι αυτονόητο για εμάς. Ο στόχος του Ευρωμπάσκετ 2025 δεν είναι μόνο η αγωνιστική επιτυχία, είναι να φέρουμε νέα παιδιά στο γήπεδο και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την εικόνα εδώ».

Ελεάννα Χριστινάκη: «Προετοιμαζόμαστε για το Ευρωμπάσκετ που θα είναι σε ένα χρόνο από τώρα. Φέραμε πολλά νέα παιδιά που θέλουμε να δοκιμάσουμε. Δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ το αποτέλεσμα, όσο ότι θέλουμε να τα εντάξουμε στην ομάδα. Είναι παιδιά που προέρχονται τα περισσότερα από κολέγια. Είναι νέα παιδιά, θέλουμε να είναι η νέα γενιά, η επόμενη γενιά της Εθνικής ομάδας, οπότε περισσότερο είναι γι αυτές αυτά τα παιχνίδια. Χαρήκαμε και για τη νίκη. Πάντα μετράει το αποτέλεσμα και θέλουμε να νικάμε. Χαρήκαμε που ήρθαμε στην επαρχία. Μας φιλοξενούν πάρα πολύ ωραία στα Ιωάννινα. Ελπίζουμε να ερχόμαστε πιο συχνά εδώ και να παίζουμε αυτά τα τουρνουά».

Άννα Νίκη Σταμολάμπρου: «Σαν αποτέλεσμα προφανώς και δεν μετράει. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη Βάσω Μπεσκάκη. Ένα πολύ δικό μας άνθρωπο που έφυγε άδοξα. Το ματς ήταν πολύ ωραίο και εντυπωσιακό για τον κόσμο που το χάρηκε. Είμαστε εκτός ρυθμού σαν ομάδα, υπάρχουν μεγάλα κενά διαστήματα στο παιχνίδι μας. Είναι πολύ λογικό, γίνεται πολύ μεγάλο ροτέισον και η ομάδα χάνει λίγο το ρυθμό της.  Ωστόσο δουλεύουμε πάνω σε αυτά τα κομμάτια που θέλει ο κόουτς. Πέρα από τη νίκη που προφανώς σε κάθε παιχνίδι θέλουμε, αυτό που κοιτάμε εμείς είναι να βελτιωνόμαστε, να δούμε τι δουλεύει και τι όχι. Ο ποιο σημαντικός στόχος για εμάς είναι το Ευρωμπάσκετ 2025. Να ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους εδώ για τη φιλοξενία. Για τις συνθήκες που είναι εξαιρετικές με το Νέο Κλειστό και με το ΠΕΑΚΙ. Δεν μας λείπει τίποτα. Είναι μεγάλη χαρά και για εμάς να φεύγει η Εθνική από τις μεγαλουπόλεις ώστε να μπορούν και άλλα κορίτσια και αγόρια και ο κόσμος να αγαπήσει την Εθνική Γυναικών, όπως φυσικά και των αντρών, αλλά να μπορέσουμε κυρίως να μπούμε στα σπίτια μικρών κοριτσιών και να τους εμπνεύσουμε ώστε να ξεκινήσουν το μπάσκετ».

Πηνελόπη Παυλοπούλου: «Να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε και γέμισε το γήπεδο και δημιούργησε μια φανταστική ατμόσφαιρα. Στην αρχή μας ήρθαν λίγο πιο εύκολα τα πράγματα, μπήκαν κάποια σουτ, δεν χρειάστηκε να πιεστούμε τόσο εφόσον είχαμε πάρει και μια μεγάλη διαφορά. Ωστόσο επέστρεψε στο τρίτο δεκάλεπτο η Κροατία και εκεί είδαμε αρκετά ανταγωνιστικό αγώνα. Δεν είμαστε και έτοιμες αγωνιστικά 100%. Είχαμε ένα μικρό διάστημα προετοιμασίας, αλλά ήταν πολύ σημαντικός αυτός ο αγώνας γιατί μας έδειξε πολλά πράγματα. Κρατάμε την αίσθηση του να παίζουμε μαζί, του να πέφτει μία και να την σηκώνουν άλλες τέσσερις, να χειροκροτάμε όλες να είναι δέκα άτομα στον πάγκο, να βάζει μία το καλάθι να σηκωνόμαστε όλες. Αυτό είναι που κρατάμε αυτή τη στιγμή γιατί είναι αυτό που θέλουμε να δουλέψουμε και είναι η χημεία μεταξύ μας. Το ότι ανήκουμε στην Εθνική ομάδα είναι ένα συναίσθημα που δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο και όποιος το νιώθει είναι κάτι που μένει μέσα του».