image description

Στα Ιωάννινα βρέθηκε σήμερα ο Γ.Γ.Α κ. Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος μίλησε για θέματα που αφορούν τον ΠΑΣ Γιάννινα και όχι μόνο.

Αφού συνεχάρη την επιτροπή του ΠΕΑΚΙ για την εξαιρετική δουλειά που κάνει μίλησε για τους «Ζωσιμάδες». Ανέφερε πως υποσχέθηκε ένα χρόνο πριν ότι θα γίνει μελέτη, προκειμένου να υπάρξει καινούργιο ταρτάν. Αυτή η μελέτη έχει γίνει και ήδη έχει πιστωθεί ένα ποσό. Εκτός από την αλλαγή του ταρτάν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θα γίνει ανακατασκευή των αλμάτων, όπως και στις σχάρες. Επίσης ο αγωνιστικός χώρος θα μεγαλώσει, καθώς θα υπάρξει επέκταση και προς τον χώρο των φιλοξενούμενων οπαδών. Τόνισε πως έχουνε πέσει πάνω από την υλοποίηση αυτού του έργου.

Για την Λιμνοπούλα είπε πως αν δεν υπάρξουν τεχνικά προβλήματα και ευνοήσει ο καιρός, το γήπεδο του ποδοσφαίρου θα είναι έτοιμο τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η επιτροπή του ΠΕΑΚΙ, η οποία έκανε έναν απολογισμό των όσων έχει αλλάξει τους 15 μήνες που είναι υπεύθυνη.

Στο τέλος απάντησε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Η πρώτη ερώτηση που του τέθηκε ήταν για την παραχώρηση του ΠΕΑΚΙ στον ΠΑΣ Γιάννινα και ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Δεν μιλάμε για παραχώρηση, αλλά για αξιοποίηση. Για να πάει παρακάτω όμως είναι απαραίτητο να γίνει μελέτη και να διαπιστωθεί αν είναι βιώσιμη. Ήδη έχει γίνει μια πρώτη κουβέντα με τον κ. Χριστοβασίλη»

Έπειτα ρωτήθηκε για κάποια δημοσιεύματα που τον ήθελα να μην συμφωνεί με τη διεξαγωγή του αγώνα με την Οντ στους «Ζωσιμάδες». Η απάντησή του ήταν η εξής: «Εγώ νομίζω ότι οι δημοσιογράφοι κάνουν ό,τι νομίζουν. Όσοι γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν ισχύει αυτό». Επίσης τόνισε την βοήθεια που έδωσε το ΠΕΑΚΙ στον ΠΑΣ Γιάννινα για να διεξαχθεί το παιχνίδι.

Τέλος ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιος προγραμματισμός για το τι αθλητικά έργα θα γίνουν στην περιοχή. Ανέφερε πως πρέπει να γίνουν και σε άλλες κοντινές πόλεις όπως η Αρτα και η Ηγουμενίτσα. Επίσης τόνισε πως θα συνεχίσουν να στηρίζουν το ΠΕΑΚΙ και πως θα ήθελε να υπάρξει μια συνάντηση με τον δήμαρχο.

Από την πλευρά της η Επιτροπή Σταδίων έκανε τον απολογισμών πεπραγμένων από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της και αρχικά τα μέλη της διοίκησης αναφέρθηκαν στις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό του ΕΑΝΚΙ:
1) Η προστασία από την βροχή. Εγκαταστάθηκαν στεγάνωση και υδρορροές.
2) Δεν υπήρχε φωτισμός. Πλέον υπάρχουν φωτιστικά σώματα και οι αθλητές θα μπορούν να αθλούνται και το βράδυ.
3) Υπάρχει καινούργιος τάπητας στο εξωτερικό γήπεδο του μπάσκετ.
4) Στο κλειστό γήπεδο του μπάσκετ αλλάξαμε τα αποδυτήρια, τις αποχετεύσεις .
5) Τα WC των φιλάθλων, αλλά και των αθλητών.
6) Αναβαθμίστηκαν οι κερκίδες.
7) Τα στεφάνια αλλάχτηκαν, όπως και οι εστίες στο χάντμπολ
8) Πριν από λίγες μέρες, τοποθετήθηκε ο νέος πίνακας και τα καινούργια χρονόμετρα.

Για το κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας η επιτροπή ανέφερε τις εξής αλλαγές:
1) Η πρώτη προτεραιότητα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ήταν οι κολόνες. Υπήρχε μεγάλη διάβρωση. Το κόστος ήταν μεγάλο, αλλά είναι πιο ασφαλής πλέον.
2) Τοποθετήθηκαν 300 νέα καθίσματα.
3) Τοποθετήθηκε θερμόμετρο στην πισίνα.
4) Αλλάχτηκαν τα σπασμένα πλακάκια.
5) Τα αποδυτήρια βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση.
6) Το μεγαλύτερο έργο όμως ήταν η αλλαγή στην στέγη, η οποία βρισκόταν σε άθλια κατάσταση.
7) Πλέον τα δημοτικά σχολεία θα πηγαίνουν στο κολυμβητήριο, κάτι που δεν γινόταν στην πόλη μας.

Για τους «Ζωσιμάδες» αναφέρθηκαν τα όσα είπε και ο Υπουργός και ήταν τα εξής:
1) Το ταρτάν θα αλλάξει.
2) Θα υπάρξει ενεργειακή αναβάθμιση των αποδυτηρίων.
3) Ο αγωνιστικός χώρος θα μεγαλώσει.

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσούκας