Τον Απρίλιο του 2015 οι NORMA είχαν τη χαρά και την ευλογία να κυκλοφορήσουν τον 3ο ολοκληρωμένο δίσκο της μπάντας με τίτλο “O TEMPORA, O MORES”, μια δουλειά που γεννήθηκε μέσα από πολλές δυσκολίες και πολλή προσπάθεια. Παλιά και νέα πρόσωπα, παλιές και νέες φιλίες και συνεργασίες έδωσαν σε αυτόν το δίσκο σάρκα και οστά.

Και δυστυχώς, όπως η ίδια η ζωή και η μοίρα ακροβατούν πάνω στις χαρές και τις λύπες, δύο τεράστιες απώλειες σημάδεψαν την αρχή και το τέλος του ταξιδιού του “O TEMPORA, O MORES”, αυτές του αγαπημένου μας Γιώργου Κούτρα και του μεγάλου Θάνου Ανεστόπουλου.

Τον  Οκτώβριο του 2016, λοιπόν, κλείνει ο κύκλος του τρίτου τους δίσκου με μια ιδιαίτερη και σημαδιακή κυκλοφορία, το νέο Digital EP με δύο κομμάτια, που αγκαλιάζει και συμπληρώνει την αισθητική και τη θεματολογία του “O TEMPORA, O MORES” και ταυτόχρονα σηματοδοτεί την απαρχή νέων συνεργασιών, νέων δημιουργιών, νέων δρόμων… Άλλωστε, η νοηματική και αισθητική σύνδεση μεταξύ των δύο δουλειών είναι καρμική, κάτι που γίνεται αντιληπτό με την προσεκτική έρευνα και μελέτη των νοημάτων, των στίχων και των τίτλων των τραγουδιών…

Όπως ο δίσκος “O TEMPORA, O MORES” είναι αφιερωμένος στον αγαπημένο τους φίλο και άλλοτε frontman των NORMA, Γιώργο Κούτρα, έτσι και η καινούρια τους αυτή προσπάθεια αφιερώνεται στο μεγάλο δάσκαλο, Θάνο Ανεστόπουλο, που συντρόφευσε τα βήματά τους όλο αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα και τους άφησε την πιο σπουδαία παρακαταθήκη, τη φωνή του για πάντα στο πλάι τους…

Το καινούριο Digital EP τιτλοφορείται «ΑΣΜΑ ΙΙΙ / ΜΥΣΤΙΚΑ» και περιλαμβάνει το τραγούδι «ΑΣΜΑ ΙΙΙ», μια ολοκαίνουρια σύνθεση των NORMA, καθώς και το τραγούδι «ΜΥΣΤΙΚΑ», μια διασκευή στο γνωστό και αγαπημένο τραγούδι των DE FACTO «Όλης της γης τα μυστικά», προσαρμοσμένο στον χαρακτηριστικό ήχο της μπάντας. Την παραγωγή υπογράφουν οι NORMA και ο Πάνος Παπακώστας. Η ηχογράφηση και η μίξη έγιναν από τον Πάνο Παπακώστα στα Noisyland Recordings Studios στα Γιάννενα. Το mastering έγινε από το Γιάννη Χριστοδουλάτο στο Sweetspot Production Studio, στην Αθήνα. Το artwork επιμελήθηκε ο Διογένης Χαντζόπουλος (Gnome Creative).

Το EP «ΑΣΜΑ ΙΙΙ / ΜΥΣΤΙΚΑ» θα κυκλοφορήσει στους διαδικτυακούς ιστότοπους της μπάντας και θα είναι διαθέσιμο σε όλα τα διαδικτυακά δισκοπωλεία τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 από τη Noisyland Recordings. Την ίδια ημέρα θα κυκλοφορήσει και το music video του τραγουδιού «ΑΣΜΑ ΙΙΙ», σε σκηνοθεσία Κώστα Μανταλιά.

Τέλος, η πρώτη ζωντανή παρουσίαση της καινούριας δουλειάς των NORMA είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 22 Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη, στο Καφωδείο Ελληνικό live stage (Βενιζέλου 45) με επίτιμους προσκεκλημένους τους θρυλικούς DE FACTO και τους αειθαλείς Γιαννιώτες INΣOMNIA BAND!

Νεότερα, λοιπόν, τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη!

Οι NORMA είναι:

Θοδωρής Τσιρώνης – Κιθάρες, Φωνή

Γεωργία Μάντζιου – Μπάσο

Κώστας Μπέλλος – Κιθάρες

Στέφανος Χρηστίδης – Κιθάρες

Χρήστος Παπαγιαννόπουλος – Τύμπανα

Samples/Engineering – Όθων Παπαδόπουλος

Επισκεφθείτε τους ιστότοπους των NORMA, ακούστε και κατεβάστε τη μουσική τους, δείτε τα video clips και ενημερωθείτε για τα νέα και τις συναυλίες τους:

normatheband.gr

normatheband.bandcamp.com

Facebook: NORMA the band

Youtube: NORMA the band

soundcloud.com/norma-the-band

noisyland.gr

 

Επικοινωνία:

normathebandgr@gmail.com