Αποκαλυπτικός ήταν ο Γιώργος Χριστοβασίλης στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού ITV αναφορικά με το νέο γήπεδο που θέλει να κατασκευάσει στο Πανηπειρωτικό. Όπως είπε, η μελέτη για το κατασκευαστικό αντικείμενο είναι σχεδόν έτοιμη και προτείνεται η κατασκευή ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου χωρητικότητας 18.000 θέσεων και 7-8 βοηθητικά γήπδα, τα οποία θα χρησιμοποιούνται και από τα ερασιτεχνικά σωματεία, αλλά και από την ΠΑΕ, που θα το έχει ως προπονητικό κέντρο.

Αναφορικά με το εκτιμώμενο κόστος, αυτό θα ανέλθει στα 40 εκ. ευρώ περίπου. «Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ ένα μέρος των χρημάτων θα προκύψει μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων».

Σε πλήρη αντιστοιχία των όσων είπε ο ΓΓΑ κ. Συναδινός, αλλά και στο παρελθόν ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ κ. Πάικας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα συμπλήρωσε: «Δεν μιλάμε για παραχώρηση άνευ τιμήματος, αλλά για αξιοποίηση των εγκαταστάσεων, με την πολιτεία να εισπράττει ενοίκιο από τη χρήση τους για τη δραστηριότητα που θα αναπτυχθεί. Στις δύο πρώτες συναντήσεις με τον υπουργό εκφράστηκε θετική διάθεση και ελπίζω η Τρίτη απόπειρα που κάνουμε να στεφθεί με επιτυχόα για να αποκτήσει ο ΠΑΣ ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, αλλά και να αποφορτιστεί το «Ζωσιμάδες».

[*Με στοιχεία από το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ]