image description

Το πρώτο τρίποντο της φετινής  αγωνιστικής περιόδου κατέκτησε η Κ-15 του ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία εμφανίστηκε πλήρως ανανεωμένη, συγκριτικά με την περσινή χρονιά και επικράτησε με 1-0 της Λάρισας, «ρεφάροντας» την ήττα της πρεμιέρας στο Αγρίνιο.

Στο πρώτο ημίχρονο οι νεαροί ποδοσφαιριστές του κ. Τάσου Ανθυμιάδη ήλεγχαν το ρυθμό της αναμέτρησης και κυρίως από στημένες φάσεις, κάθετες πάσες και παράλληλες σέντρες προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τα αμυντικά κενά των «βυσσινί».

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού η Λάρισα στο 24’ έχασε την κλασσικότερη ευκαιρία του ημιχρόνου με τον Μαγιάκο που βγήκε τετ-α-τετ με τον Βακαλόπουλο, αλλά ο πορτιέρο του ΠΑΣ πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση και κράτησε το μηδέν.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, οι Γιαννιώτες ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Τσιούτσιου άνοιξαν το σκορ στο 33’, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, χάθηκε ακόμη μία σημαντική ευκαιρία για να γίνουν δύο τα τέρματα του ΠΑΣ. Ο Γούκος βρέθηκε απέναντι στον Κολοβό μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα «διαβήτη», το πλασέ όμως που επιχείρησε αποσόβησε ο Κολοβός και στην εξέλιξη της φάσης ο Πλατιάς πήρε το «ριμπάουντ», όμως το πλασέ που έπιασε πέρασε μόλις άουτ.

u-15-larisa-roster-2016

Στην επανάληψη ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ανέβασε παραπάνω στροφές στην απόδοσή του, θέλοντας να καθαρίσει την υπόθεση «νίκη», όμως είχε την ατυχία να πέσει πάνω σε έναν πολύ καλό τερματοφύλακα, όπως ο Κολοβός, που είπε «όχι»,  με εξαιρετική επέμβαση στην κεφαλιά του Πεπόνη, ύστερα από μία πολύ καλά δουλεμένη ομαδική φάση που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η Λάρισα δεν απείλησε σε κανένα σημείο του αγώνα τον ΠΑΣ, σε αντίθεση με των Λώλη που είχε και την τελευταία πολύ καλή ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδα του, αλλά το γυριστό που επιχείρησε πέρασε πάνω από την εστία του Κολοβού.

ΠΑΣ Γιάννινα(Ανθυμιάδης): Βακαλόπουλος, Γεωργούλας, Βαδήμας, Τσακανέλης, Τσιούτσιος, Νάτσιας, Γούκος(73’ Τζιάλλας), Πεπόνης(59’ Κλεισούρας), Λέκκας(80’ Κυριακόπουλος), Πλατιάς(79’ Παππάς), Λώλης.

Λάρισα: Κολοβός, Μαγιάκος(76’ Μπουζούκης), Τσιμπόλης(79’ Λεπενιώτης), Παπακωνσταντίνου, Τέλιος, Τσουμάνης, Μπάσδρας, Δίχρης(40’ Παπανικολάου), Σταύρος(59’ Οικονομίκος), Μιλτιάδης.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Σιούλης