Ανακοίνωση κατά της διαιτησίας στην Κέρκυρα στον αγώνα με τους Ιππότες εξέδωσε ο Θρύλος Ιωαννίνων.
Αναλυτικα:

«Ακόμα ένας αγώνας διαφήμιση για το μπάσκετ μετατράπηκε σε παράσταση ενός ρόλου εχθές στο κλειστό γήπεδο Κέρκυρας με αντίπαλους τον Θρύλο Ιωαννίνων και τους Ιππότες Κέρκυρας. Οι δύο ομάδες έδωσαν ρεσιτάλ δυναμικού και γρήγορου μπάσκετ με την ομάδα του Θρύλου να παίρνει τον έλεγχο του παιχνιδιού και τα ηνία στο σκορ μέχρι το ημίχρονο. Οι Ιππότες έψαχναν αλλά δεν έβρισκαν λύση απέναντι στην επιθετική λειτουργία του Θρύλου που πήρε σκορ από όλους τους παίκτες που ο προπονητής είχε στην διάθεσή του. Με υπομονή αλλά κυρίως με το σωστό διάβασμα της άμυνας οι παίκτες μας κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ παρά τα πολλά κακά σφυρίγματα από τους διαιτητές. Τα πολλά εύστοχα σουτ μέσης απόστασης κράτησαν την ομάδα μας μπροστά καθώς οι διαιτητές έδειξαν απρόθυμοι να σφυρίξουν τις πολλές επαφές κάτω από το καλάθι. Εν αντιθέσει, η παραμικρή επαφή αποτελούσε κίνητρο να σταλούν οι παίκτες της Κερκυραϊκής ομάδας στις βολές και να μείνουν μέσα στο παιχνίδι.

Τότε ακριβώς , με το σκορ 34-47 υπέρ της ομάδας μας στην αρχή του 3ου δεκαλέπτου, οι δύο διαιτητές της αναμέτρησης αποφάσισαν μα πάρουν το παιχνίδι πάνω τους και να γίνουν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές. Για κάποιον λόγο θεώρησαν ότι η ομάδα του Θρύλου είναι άξια άνισης μεταχείρισης και με σφυρίγματά τους έφεραν την ομάδα της Κέρκυρας, αρχικά στην ισοφάριση και έπειτα, στην ανατροπή. Όχι μόνο η παραμικρή αμφισβητούμενη φάση, αλλά και οι ανύπαρκτες επαφές έστελναν ξανά και ξανά τους παίκτες των Ιπποτών στις βολές και σιγά αλλά σταθερά οι παίκτες του Θρύλου φορτώθηκαν με φάουλ και συνέχισαν αποβολές (5 φάουλ). Με τόσες ευκαιρίες, οι παίκτες της Κέρκυρας ευστόχησαν σε πολλές βολές και το αποτέλεσμα ήταν πλέον το αναμενόμενο. Παίκτης των Ιπποτών άνοιξε διάλογο με πάγκο και προπονητή της ομάδας μας μπροστά στα μάτια των δύο διαιτητών, αλλά εκείνοι έμειναν άπραγοι και έδειξαν ανεπανάληπτη ανέχεια. Αντί να προστατέψουν το τεχνικό τιμ οι εν λόγο κύριοι βολεύτηκαν στην απραγία τους και εξέθεσαν όχι τους εαυτούς τους αλλά κυρίως το ίδιο το μπάσκετ.

Η διαιτητική παρουσία, ή απουσία, πρωταγωνίστησε μόνο στο να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα του αγώνα και ένα παιχνίδι που φάνταζε διαφήμιση μετατράπηκε σε δυσφήμιση για μία ακόμη φορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας εκ των κυρίων διαιτητών ήταν τραυματίας και ανήμπορος να ακολουθήσει την ταχύτητα του αγώνα. Ο ίδιος μάλλον έκρινε ότι δεν αποτελούσε εμπόδιο το γεγονός ότι κούτσαινε και, παρά το διάλλειμα που δόθηκε για να δώσει στον εαυτό του την φροντίδα που χρειαζόταν και παρά την ύπαρξη διαιτητή για το επόμενο παιχνίδι, επίσης Α Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε., κρίθηκε κατάλληλος για να συνεχίσει κανονικά το παιχνίδι.

Μόνο ντροπή και απογοήτευση μπορούμε να νιώθουμε για την εικόνα του αθλήματός μας μετά από αυτά που διαδραματίστηκαν στον χθεσινό αγώνα. Είναι καιρός να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και να μην μείνουμε αμέτοχοι- συνένοχοι.

Η διοίκηση της ομάδας μας συλλέγει στοιχεία και εξετάζει τα επόμενα βήματά της.

Υ.Γ. Θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι η ομάδας μας αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΒΔΕ από το 2009 και ποτέ δεν έχει αναφερθεί αρνητικά για κανέναν διαιτητή».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ