image description

Στην Ξάνθη και το κύπελλο έχει στρέψει το ενδιαφέρον του ο ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο στον απόηχο της κυριακάτικης αναμέτρησης με την Λάρισα, ο πρόεδρος της Galanis Sports data, Κώστας Γαλάνης, έκανε την καθιερωμένη στατιστική ανάλυση του παιχνιδιού στην εκπομπή του Μιχάλη Μερτζιανίδη «Στη Λακούβα».

Ο ΠΑΣ αυτήν τη φορά «ξετίναξε» το σύστημα αξιολόγησης, με απίθανα νούμερα και συνολικές μονάδες απόδοσης τις 254 (!), όταν μία μέση βαθμολογία ομάδας κυμαίνεται στις 120-150 μονάδες.

Ο Κώστας Γαλάνης σημείωσε ότι στους δείκτες αξιολόγησης των πρώτων αγωνιστικών ήδη εμφανίζουν υψηλές αποδόσεις ο Κόντε και ο Μπέριος, ενώ στο συγκεκριμένο παιχνίδι έπιασαν απίθανη βαθμολογία ο Κόντε με 40 βαθμούς και ο Γιάκος με 50, βαθμολογίες εξαιρετικά σπάνιες στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου οι 20 με 30 μονάδες είναι συνήθως οι βαθμοί των κορυφαίων.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον αξιολογικό στοιχείο είναι τα χρονικά διαστήματα που σκοράρει ο ΠΑΣ Γιάννινα, τα οποία απλώνονται σχεδόν σε όλο το 90λεπτο. Αν και έχουν παιχτεί μόλις 5 αγώνες, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη δεν έχει σκοράρει μόνο στα διαστήματα 11’-20’, 31’-40’ και 86’-90.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα είπε ο Κώστας Γαλάνης και δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα ΕΔΩ