Πέραν της μεγαλειώδης νίκης  του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ επί της Λάρισας με  το συντριπτικό σκορ 4-0 και την εξαιρετική του εμφάνιση,  ο φίλαθλος κόσμος απόλαυσε, επίσης,  στους Ζωσιμάδες και δυο εξαιρετικές στιγμές.

Η πρώτη ήταν η μοναδική στα χρονικά αποθέωση αντίπαλου προπονητή που με θητεία μόλις έξι μηνών στα Γιάννινα κατάφερε το ακατόρθωτο, να χαράξει το όνομά του στις καρδιές των οπαδών  του AJAX και να στιγματίσει θετικά την ιστορία του,  μιας και η μετέπειτα πορεία της ομάδας έχει σαν αρχικό ορόσημο την παρουσία του.

Ο  Αναστασιάδης ήταν προσωπική επιλογή του Χριστοβασίλη  και αρχικά αμφισβητήθηκε  έντονα  από αρκετούς, κάποιοι  όμως προχθές ήταν ανάμεσα στους χειροκροτητές του. Ο Άγγελος πέτυχε στον Π.Α.Σ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ ούτε σαν ποδοσφαιριστής, αλλά ούτε και σαν προπονητής, την καθολική αναγνώριση από ποδοσφαιριστές, παράγοντες, φιλάθλους.

Εάν ο Αναστασιάδης  το επιθυμούσε,  το πιθανότερο είναι να ήταν μέχρι σήμερα ο προπονητής του Π.Α.Σ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.  Ο ίδιος επέλεξε να απομακρυνθεί,  αδικώντας με την φυγή του αρχικά τον Χριστοβασίλη, που ενώ ήθελε την παραμονή του, βρέθηκε ξαφνικά στο «μάτι του κυκλώνα» με την απομάκρυνσή  του,  εφ όσον , ο Άγγελος  δεν έδωσε  πότε στον κόσμο που τον λάτρεψε απόλυτα πειστικές δικαιολογίες  για τους λόγους της φυγής του, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν μόνιμα ανεπιβεβαίωτα  σενάρια . Κυρίως όμως   αδίκησε τον ίδιο του τον εαυτό, μιας και  παραδέχτηκε στις δηλώσεις του ότι «μόνο πίκρα εισέπραξα μετά τον ΠΑΣ από αγωνιστικής πλευράς» .

Ίσως  όμως και το απόλυτα πετυχημένο μικρό χρονικό διάστημα της παρουσίας του  να είναι  και το κλειδί  της καθολικής αναγνώρισής του μιας και δεν πρόλαβε να φθαρεί .

Η δεύτερη στιγμή απόλαυσης,  στους Ζωσιμάδες,  ήταν η ενέργεια με την οποία σκόραρε  ο Ευριπίδης Γιάκος, μια ενέργεια «χάρμα οφθαλμών» .  Εξαιρετική κίνηση, υπέροχο γκολ από έναν ποδοσφαιριστή που γνώρισε την απαξίωση και την  αποδοκιμασία  από μερίδα οπαδών, όσο κανείς άλλος τα τελευταία χρόνια.

Ο Γιάκος , με την στήριξη του Γιάννη Πετράκη που τον πίστεψε από την πρώτη στιγμή,  αλλά και του Χριστοβασίλη,  που δεν είχε ποτέ ενδοιασμό στο να του ανανεώσει το συμβόλαιο,  αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τα νέα παιδιά που ξεκινάνε την καριέρα  τους.

Δεν απογοητεύτηκε, δεν δείλιασε, δεν πανικοβλήθηκε. Απλά δούλεψε και κατάφερε να δικαιώσει όλους όσοι πίστεψαν σε αυτόν , πρωτίστως τον εαυτό του . Του αξίζουν και μπορεί τα καλύτερα.

Όταν μια ομάδα λοιπόν , έχει την δυνατότητα  να χαρίζει τέτοιες στιγμές απόλαυσης με τους βασικούς πρωταγωνιστές των γηπέδων , που είναι οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές,  τότε δικαιούται να αποκτήσει κάποια στιγμή  τον χαρακτηρισμό της μεγάλης ομάδας. Γιατί οι μεγάλες ομάδες  χτίζονται  με την σωστή αγωνιστική φιλοσοφία των πρωταγωνιστών τους.

Αρκεί βέβαια να υπάρχει ο κατάλληλος  «σκηνοθέτης»-«παραγωγός» που  διαλέγει τους σωστούς πρωταγωνιστές. Και ο Χριστοβασίλης , στην προκειμένη περίπτωση, αρέσει δεν αρέσει,  δικαιούται αυτόν τον «τίτλο»

 

*(Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΥΤΣΑΣ κοντά σας μαζί με τον ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 19:00 από την συχνότητα του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3, (LIVE ΜΕΣΩ ΙΝΤΕRΝΕΤ)