image description

Βίκος και ΑΓΣΙ αναμετρήθηκαν στο εξ’ αναβολής ματς της 1ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Ο αγώνας διεξήχθη στο σχεδόν κατάμεστο γήπεδο μπάσκετ της Λιμνοπούλας με τους φίλους του αθλήματος να απολαμβάνουν ένα πραγματικό ντέρμπι μέχρι τη λήξη του αγώνα. Ενδεικτικό της ισορροπίας του αγώνα, είναι ότι οι τρεις πρώτες περίοδοι έληξαν ισόπαλες, αλλά στην τέταρτη οι παίκτες του Τσουκανέλη ήταν ψύχραιμοι σε κρίσιμα σημεία και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα, κάνοντας παράλληλα το δύο στα δύο. Από την άλλη ο Βίκος παρά την εξαιρετική προσπάθεια δεν άντεξε και έτσι δεν απέφυγε τη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Η εμπειρία του ΑΓΣΙ φάνηκε στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τους τυπικά φιλοξενούμενους να ξεφεύγουν με +5 (3-8, 8-13), με τον Μάκη να είναι σε καλή μέρα και τους Αυγερινό και Μουζακίτη να ακολουθούν. Ο Βίκος «ξύπνησε» στο τέλος του δεκαλέπτου με την είσοδο των Κάκου και Πανταζή να δίνει την απαιτούμενη ενέργεια στην άμυνα, ενώ στην επίθεση δημιούργησαν ρήγματα για φάουλ όπου με σερί βολές ισοφάρισαν σε 13-13 στο τέλος της περιόδου.

Το δεύτερο μισό του πρώτου μέρους βρήκε τον Πανταζή σε εξαιρετική κατάσταση (πέτυχε δύο τρίποντα) και τον Βίκο να ξεφεύγει με τη μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνο το σημείο, 23-17. Ο ΑΓΣΙ όμως είχε τις λύσεις και με τους Μουζακίτη και Μάκη έφερε το ματς σε απόλυτη ισορροπία 25-25 στο φινάλε του ημιχρόνου.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στην επανάληψη ο Πάτρας έπαιζε… μόνος τον Βίκο και με δέκα σερί πόντους βοήθησε την ομάδα του για το 29-35, αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι “έτρεξαν” ένα σερί 9-0 παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με 38-35. Ο Σ. Τσουκανέλης είδε να σκοράρει δεύτερος παίκτης πλην του Πάτρα 1:25 πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου (τρίποντο του Μάντζιου) και το δεκάλεπτο λήγει και πάλι ισόπαλο 40-40.

Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα ήταν και το πιο εντυπωσιακό. Αρχικά, ο Α.Γ.Σ.Ι. ευτύχησε να δει τον Μπαρτζώκα να σκοράρει τους πρώτους του πόντους στο ματς (6) και να ξεφεύγει με 42-47 και 45-49. Η συνέχεια βρήκε τον Βίκο να προσπερνά με 51-49 (Τζοβάρας 2, Αντωντίου 4), αλλά λίγα λεπτά πριν το τέλος ο Α.Γ.Σ.Ι. με 0-8 σερί πήρε κεφάλι στο σκορ με 51-57, “καθαρίζοντας” ουσιαστικά την υπόθεση νίκη. Στα δευτερόλεπτα που απέμειναν οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ψύχραιμοι, παίρνοντας έτσι τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-13, 25-25, 40-40, 55-61

ΒΙΚΟΣ (Πάνου): Μχαήλ 6 (1), Πανταζής 11 (2), Κάκος 3, Βάτσιος, Αντωνίου 6, Ζήκος 3 (1), Τώνης, Εξαρχόπουλος 6, Τζοβάρας 8, Παπαγγέλης 4, Λάμπρου 2, Γιωτάκης 6

ΑΓΣΙ (Τσουκανέλης): Γεωργίου, Καρασίμος, Μπαρτζώκας 6, Καννής, Τζίμας, Μουζακίτης 15 (3), Μάντζιος 5 (1), Μάκης 7 (1), Πάτρας 17, Θώδης, Φίλιος, Αυγερινός 11 (1)