Απαγόρευση δανεισμών προτείνει ο υπό διαβούλευση νέος αθλητικός νόμος

0

Την απαγόρευση δανεισμών ποδοσφαιριστών προβλέπει ο νέος αθλητικός νόμος, σύμφωνα με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα. Εφόσον δεν επέλθει κάποια τροποποίηση, θα τιμωρείται ακόμα και περίπτωση που κάποια μεταγραφή υποκρύπτει δανεισμό.

Μεταξύ άλλων το αθλητικό νομοσχέδιο προβλέπει αύξηση του αριθμού των εκλεκτόρων, όσον αφορά το εκλογικό σύστημα, για να εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. όλες οι τάσεις, ενώ υπό προϋποθέσεις προβλέπεται η απαγόρευση σε εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. Ένωσης, να είναι ταυτόχρονα μέλος Δ.Σ. ομοσπονδίας.

Παράλληλα, προβλέπει περιορισμό σε δύο θητείες, για τα εκτελεστικά μέλη της ΕΠΟ και των ομοσπονδιών, το οποίο εξαιρεί μόνο του ταμίες.

Όσον αφορά τους διαιτητές, προβλέπει θέσπιση κριτηρίων αξιολόγησης και ταυτόχρονα θα απαγορεύει να «σφυρίζουν» διαιτητές στους οποίους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι από την ποινική δικαιοσύνη.

Ακόμα, για τα μέλη Δ.Σ. ομοσπονδιών και αθλητικών σωματείων, προβλέπεται η αυτοδίκαιη έκπτωση τους από το αξίωμα τους, σε περίπτωση που έχουν παραπεμφθεί σε δίκη με απόφαση του συμβουλίου εφετών ή αντιμετωπίζουν περιοριστικούς όρους από τη δικαιοσύνη.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Comments are closed.