Αρκετές ειδήσεις έδωσε η σημερινή βράβευση του Ευριπίδη Γιάκου για το Best Goal της 8ης αγωνιστικής. Καταρχάς, τη βράβευση έκανε ο Περιφερειάρχης, Αλέκος Καχριμάνης, που χθες μετά από καιρό έδωσε το «παρών» σε αγώνα της ομάδας και δήλωσε γι’ άλλη μια φορά την υποστήριξή του στην ομάδα. Η υποστήριξη αυτή γίνεται και έμπρακτα. Άλλωστε η Περιφέρεια ήταν εκείνη που το καλοκαίρι μερίμνησε να παιχτεί το ματς με την Οντ Γκρένλαντ στο «Ζωσιμάδες» και με προσωπικές ενέργειες του Περιφερειάρχη αναζητείται και πάλι η λύση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο αγωνιστικός χώρος. Ο κ. Καχριμάνης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπεύθυνο της συντήρησης του αγωνιστικού χώρου, ζητώντας του να γίνει ό,τι απαιτείται για να διορθωθεί η κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά αυτήν καθαυτήν τη βράβευση, ο Ευριπίδης Γιάκος δήλωσε μεταξύ άλλων «θέλω να δείχνω σε όσους με πίστεψαν ότι είμαι εδώ και τα δίνω όλα».

Αναλυτικότερα:

Καχριμάνης: «Ό,τι πέτυχε, το κέρδισε με αγώνα»

«Θέλω να συγχαρώ τον Ευριπίδη. Παρακολουθώ από κοντά την πρόοδό του ως φίλαθλος του ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτήν τη φορά έκανε όλη την Ελλάδα να μιλήσει γι’ αυτόν. Συγχαρητήρια, καλή πρόοδο. Όλα κερδίζονται με αγώνα, ό,τι έχεις κάνει το κέρδισες με αγώνα».

Για την επιστροφή του στο γήπεδο μετά από καιρό ο κ. Καχριμάνης είπε: «Έχω πάντα αγωνία για το τι θα γίνει η ομάδα. Ο κ. Πετράκης την τελευταία φορά στις δηλώσεις του είπε ‘’ελάτε στο γήπεδο, μην κάθεστε στο σπίτι’’. Ήθελα συμβολικά να δείξω ότι πρέπει να πηγαίνουμε στο γήπεδο όταν μπορούμε. Δεν μπορώ να έρχομαι πάντα, γιατί δεν είμαι πάντα στα Γιάννενα. Το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Οντ το ακούγαμε από τη Μόσχα. Πρέπει να βοηθήσουμε την ομάδα. Τα παιδιά, το τεχνικό τιμ και η διοίκηση κάνουν σπουδαία δουλειά. Εμείς ως Περιφέρεια Ηπείρου είμαστε παρόντες, χωρίς να φαινόμαστε πάντα.

Συγχαρητήρια, καλή πρόοδο στην ομάδα και στον Ευριπίδη, που έδειξε ένα δρόμο, ότι όταν αγωνίζεσαι σκληρά, φτάνεις σε πολύ καλά επίπεδα».

Για το αν θα είναι αρωγός η Περιφέρεια στο θέμα του νέου γηπέδου: «Δεν μου έχει ζητηθεί κάτι, αλλά θα σας πω κάτι, τα βοηθητικά γήπεδα στο ΠΕΑΚΙ εμείς τα έχουμε συντηρήσει και αυτό λέει πολλά. Καταλαβαίνουμε την αγωνία και τα προβλήματα της ομάδας».

giakos-best-goal-pas-ael-1

Γιάκος:  «Τα δίνω όλα για την ομάδα»

«Κάθε γκολ έχει ξεχωριστή σημασία και για εμένα, αλλά και για την ομάδα. Ήταν ένα πολύ όμορφο γκολ.

Δείξαμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, να είμαστε ταπεινοί, να δουλεύουμε, να τα δίνουμε όλα στον αγωνιστικό χώρο και έτσι θα έρθουν κι άλλες σημαντικές επιτυχίες».

Για το αν είναι μια προσωπική δικαίωση για τον ίδιο το βραβείο: «Δεν αλλάζει κάτι για ‘μενα. Όλα τα χρόνια προσπαθώ να είμαι αυτός που πρέπει, να τα δίνω όλα, όταν αποφασίζει ο προπονητής να με χρησιμοποιεί  και θέλω να δείχνω σε όσους με πίστεψαν ότι είμαι εδώ και τα δίνω όλα».

Για το αν είχε συνειδητοποιήσει την ενέργειά του στο γκολ: «Εκείνη τη στιγμή δεν το είχα καταλάβει, γιατί είχα δει μόνο τον πρώτο αντίπαλο που είχα μπροστά μου. Μετά τα υπόλοιπα παιδιά μου έλεγαν τι ‘’έκανες;’’, είδα κι εγώ μετά στο βίντεο τη φάση και συνειδητοποίησα ότι απέφυγα 4 παίκτες στην πρώτη προσποίηση και τους υπόλοιπους μετά».

Για τη συνολικά υψηλή του απόδοση στο παιχνίδι: «Δουλεύω  σκληρά σε καθημερινή βάση στις προπονήσεις, έχει αλλάξει το μυαλό μου γενικά και πιστεύω να συνεχίσω στον ίδιο ρυθμό».

Για το αν του είπε κάτι ο κ. Πετράκης μετά το ματς: «Όχι κάτι συγκεκριμένο, είπε σε όλη την ομάδα ότι είναι υπερήφανος που μας έχει παίκτες και να συνεχίσουμε ταπεινοί, δουλεύοντας σκληρά».

*Δείτε το σχετικό βίντεο της βράβευσης